Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 21

Kaip pašalinti nemalonius kvapus iš plastikinių indelių?

Daugelis tų, kurie pietus į darbą nešasi iš namų, juos susipakuoja į plastikinius indelius. Jie patogūs naudoti ir lengvai prižiūrimi, tačiau bėda ta, kad į juos labai greitai ir ilgam susigeria visi kvapai, kurie bėgant laikui tampa itin nemalonūs.
Plastikiniai indai
Plastikiniai indai / 123RF.com nuotr.

Kokie būdai gali padėti įveikti nemalonius kvapus greitai ir efektyviai?

Valgomoji soda

Pašalinkite valgio likučius ir išplaukite plastikinį indelį su šaltu vandeniu, kadangi nuo karšto gali likti dėmių ir vandens žymių. Tuomet įpilkite į indą šilto vandens, įberkite kelis šaukštus valgomosios sodos ir uždengę dangteliu palikite pernakt. Ryte pakaks perskalauti vėsiu vandeniu.

Citrina

Perpjaukite citriną pusiau ir gerai įtrinkite indo vidų. Palikite 30–40 minučių, praėjus nurodytam laikui perskalaukite. Jeigu neturite citrinos, išmėginkite citrinų rūgšties tirpalą.

Vanilės ekstraktas

Jeigu jums patinka vanilės aromatas – būtinai išmėginkite šį būdą. Jums tereikia į indą su šiltu vandeniu įlašinti kelis lašus vanilės ekstrakto, uždengti jį dangteliu ir palikti keletui valandų. Prieš naudojimą gerai praskalaukite.

Actas

Actas yra viena iš priemonių, kuri puikiai kovoja su nemaloniais kvapais. Užmerkite plastikinius indelius acto tirpale ir palikite pernakt. Kitą dieną gerai perskalaukite. Jeigu nestiprus kvapas vis tiek išliko, tuomet šią procedūrą pakartokite dar kartą.

Anglis

Į plastikinį indą galite įdėti gabalėlį medžio anglies arba keletą aktyvuotos anglies tablečių. Uždengę indą palikite keletui dienų. Praėjus nurodytam laikui gerai išplaukite plastikinius indus.

Druska

Druska – puikus absorbentas, sugeriantis nemalonius kvapus ir nešvarumus. Pripildykite plastikinį indą druska, uždenkite dangteliu ir palikite kelioms dienoms. Vėliau išskalaukite šiltu vandeniu.

123RF.com nuotr./Priešpiečių dėžutė
123RF.com nuotr./Priešpiečių dėžutė

Kava

Malta kava efektyviai kovoja su nemaloniais kvapais. Jums reikia įtrinti plastikinių indų sieneles kavos tirščiais ir palikti per naktį. Ryte išplaukite indus naudodami indų ploviklį ir gerai praskalaukite.

Saulės šviesa

Plastikinių indų laikymas saulės šviesoje gali padėti atsikratyti nemalonaus aromato. Geriausia juos laikyti atvirus, gerai vėdinamoje vietoje, pavyzdžiui, balkone. Jeigu neturite tokios galimybės, išsirinkite geriausiai saulės nutviekstą palangę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius