-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 23

Kaip rengtis minant dviratį?

Ne veltui sakoma: nėra prasto oro, yra tik netinkama apranga. Juk netinkama apranga mėgėjus ir pradedančiuosius gali atbaidyti nuo kelionių dviračiu, tačiau profesionalią dviratininkų aprangą išnaudoja tik retas dviračių entuziastas. Kaip per daug nesukant galvos pasirinkti tinkamą aprangą, su kuria minti būtų malonumas, IKI Velomaratono mėgėjų važiavimo dalyviams pasakojo aktyvaus laisvalaikio aprangos gamintojo „Audimas“ produktų valdymo ir vystymo vadovė Miglė Rybelienė.
Kaip rengtis minant dviratį?
Kaip rengtis minant dviratį? / E.Buiko nuotr.

„Net ir dviratininkams, ketinantiems minti ilgesnį atstumą, prieš renkantis profesionalią aprangą, rekomenduočiau pirmiausia išbandyti kokybiškus ir funkcionalius paprastus sportinius drabužius. Patogų komplektą galima rasti ir savo spintoje ar įsigijus kelis kokybiškus drabužius, kurie tarnaus užsiimant bet kokia aktyvia veikla“ – sako M. Rybelienė. Ekspertė sako, kad renkantis drabužius, kuriuos dėvėsime judėdami, svarbu atkreipti dėmesį į gaminio savybes. Geri aktyvaus laisvalaikio ir sporto drabužiai yra tamprūs, nelaiko savyje drėgmės ir greitai ją išgarina. Taip pat renkantis drabužį reikėtų ieškoti tokio, kuris nepalieka prakaito žymių bei yra lengvai prižiūrimas. „Todėl dažniausiai dviratininkui mėgėjui pakaktų atrasti sau tinkančius drabužius, kurie pasižymi šiomis savybėmis,“ – pabrėžia už „Audimas“ produktų valdymą ir vystymą atsakinga M.Rybelienė.

V.Pilkausko nuotr./Kaip rengtis minant dviratį?
V.Pilkausko nuotr./Kaip rengtis minant dviratį?

Paklausta, kokius drabužius ekspertė patartų įtraukti į savo spintą, Audimas atstovė primena, kad renkantis sportui skirtą drabužį, atkreipti dėmesį į jo kokybę yra ypač svarbu. Arčiausiai kūno esantys drabužiai – marškinėliai turėtų būti pralaidūs orui, nevaržyti judesių, greitai sugerti ir išgarinti drėgmę, o tamprės (ar šiltuoju metu šortai) nevaržyti judesių ir gerai išlaikyti formą. Rekomenduojama pasirinkti ir orui pralaidžias ir drėgmę sugeriančias kojines. Jei šie drabužiai bus nekokybiški, jau po poros kilometrų pradėsime jaustis nepatogiai – ką nors ims spausti, trinti, jausimės suprakaitavę ir, priklausomai nuo oro sąlygų, bus per karšta arba per šalta.

E.Buiko nuotr./Kaip rengtis minant dviratį?
E.Buiko nuotr./Kaip rengtis minant dviratį?

„Audimas“ atstovė taip pat rekomenduoja pora produktų, kurie maloniai nustebina dažną pirkėją. Vienas jų – vėjastriukė. Nors dažnai manoma, kad vejastriukė skirta nešioti tik rudenį, tačiau ji gelbsti ir vėsesnę vasaros dieną, nes ne tik sukuria barjerą nuo lietaus, bet ir stipresnio vėjo. Kokybiška striukė nevaržo judesių ir leidžia kūnui kvėpuoti ir gali tapti puikia net tik sporto, bet ir laisvalaikio aprangos detale. Galiausiai, dviratininkams po ranka rekomenduojama turėti movą – ji puikiai apsaugo kaklą nuo vėjo ir padeda neperšalti, o esant reikalui gali būti transformuojama į kepurę.

E.Buiko nuotr./Kaip rengtis minant dviratį?
E.Buiko nuotr./Kaip rengtis minant dviratį?

Jau dvylika metų kiekvieną priešpaskutinį rugpjūčio savaitgalį vykstantis „IKI Velomaratonas“ dviračių entuziastus ir profesionalus riedėti kviečia net penkiose trasose. „CRAMO Sport“ ir „CRAMO Semi-Sport“ važiavimų dalyviai mina 50 arba 100 km. 30, 20 arba 10 km distancijas renkasi dviratininkai mėgėjai. Riedėti kviečiami ir „Terrasport“ riedutininkai, paspirtukininkai ir riedlentininkai bei elektrinių paspirtukų vairuotojai. Atskiroje grupėje dalyvauja gražiausio „IKI Velomaratono“ važiavimo dalyviai – vaikai.

Projektas bendrai finansuojamas Vilniaus savivaldybės biudžeto lėšomis ir Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius