Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 13

Kaip šaldytuve ilgiau išsaugoti maisto šviežumą?

Renkantis naują šaldytuvą, ekspertai pataria atkreipti dėmesį ne tik į jo dydį ir talpą. Tobulėjant technologijoms, šaldytuvuose atsiranda vis daugiau funkcijų, padedančių išsaugoti kuo daugiau naudingųjų maisto savybių bei produktų šviežumą, rašoma pranešime.
Uogos ir daržovės
Uogos ir daržovės / Vida Press nuotr.

Buitinės technikos specialistė Jolita Šimaliūnienė atskleidė, į kokius šaldytuvo parametrus verta atkreipti dėmesį, siekiant ilgiau išsaugoti šviežius maisto produktus.

Technologijos pasirūpins maisto šviežumu ir gaiva

Svarbiausia šaldytuvo užduotis – išsaugoti šviežius maisto produktus. Tad renkantis naują, verta atkreipti dėmesį į papildomas jo funkcijas, padedančias išlaikyti kuo daugiau naudingųjų maisto medžiagų.

Anot ekspertės, viena iš dažniausiai pasitaikančių maisto gedimo priežasčių – netinkamas drėgmės lygis šaldytuve. „Šiuolaikinių technologijų dėka kai kurie šaldytuvai sukuria ir palaiko net 70 proc. drėgmės lygį, tad maistas juose praranda mažiau vandens ir ilgiau išlieka šviežias“, – teigia „Senukų“ buitinės technikos specialistė Jolita Šimaliūnienė.

Pasitaiko, jog maisto produktų kvapai šaldytuve susimaišo ir prisigeria nepageidaujamo aromato. Šiuolaikiniai technologiniai sprendimai suteikia galimybę vėsinti kiekvieną skyrių atskirai ir šią problemą išsprendžia. Nepageidaujamus kvapus šaldytuve sugerti gali ir integruotas aktyvintosios anglies filtras, kuris išvalo orą.

Išmanūs sprendimai skubantiems

Buitinės technikos ekspertė rekomenduoja atkreipti dėmesį ir į tokias šaldymo įrangos funkcijas, kurios praverčia užimtiems, nuolat skubantiems žmonėms.

Šaldiklių, o kartais ir šaldytuvų vidus ilgainiui pasidengia šerkšnu, todėl, jei neturite laiko dažnam šaldiklio atitirpinimui ir šaldytuvo valymui, J.Šimaliūnienė pataria rinktis įrenginį su „No frost“ sistema.

„Ši sistema iš šaldymui skirto oro pašalina drėgmę, tad šerkšnas ant produktų beveik nesusidaro. Tokie šaldytuvai eikvoja mažiau elektros energijos, tyliau veikia, juose telpa erdvesnė šaldymo kamera“, – komentuoja specialistė.

„Scanpix“ nuotr./Šaldytuvas
„Scanpix“ nuotr./Šaldytuvas

Valdymas nuotoliniu būdu

Modernūs šaldytuvai yra pritaikomi šiuolaikiniams žmonėms – jie suteikia nuotolinio valdymo galimybę naudojant išmanųjį telefoną. Anot buitinės technikos ekspertės, nustatyti šaldytuvo temperatūrą, energijos taupymo lygį ar kitas svarbias funkcijas galima būnant darbo vietoje ar tiesiog vaikščiojant parke.

Dar vienas technologinis privalumas – atostogų režimo funkcija, kuri užtikrina efektyvų šaldytuvo darbą net jums išvykus poilsiauti. „Nustačius sumanųjį atostogų režimą, šaldytuvas išsijungia, tačiau šaldymo kamera veikia toliau. Tad mėgaudamiesi atostogų akimirkomis, taupote elektros energiją, o šaldiklyje esantys produktai išsaugo savo šviežumą“, – teigia ekspertė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius