-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 23

Kaip su namų aksesuarais atnaujinti terasą?

Įsivaizduokime, jog jūsų lauko terasa yra pilnai apstatyta baldais. Tai gali būti tiek tik vidaus baldai, tiek vidaus ir lauko baldai kartu. Tačiau vaizdas, kurį matote, jūsų netenkina – kažko trūksta, nėra jauku. Pažįstama situacija? Namų aksesuarai – puiki išeitis, kuri daug nekainuoja, o ir atskirai kažko pirkti nereikia – galite naudoti tuos pačius aksesuarus, kuriuos naudojate namuose.
Interjero detalės terasai
Interjero detalės terasai / Partnerio nuotr.

Kokie tai gali būti aksesuarai? Tekstilės gaminiai – dekoratyvinės pagalvėlės, pledai, stalo padėkliukai, įvairūs indai: dubenėliai, puodeliai, lėkštutės, taip pat vazos, nedideli augalai ir padėklai. Iš esmės, viskas, ką naudojate namų puošybai.

Partnerio nuotr./Idėjos terasai
Partnerio nuotr./Idėjos terasai

Kai lauke geras oras arba terasa aktyviai eksploatuojama, namų aksesuarus galite pernešti į terasą. Netingėkite! Tai be galo lengvi daiktai, kuriuos paprasta keisti pagal sezoniškumą ar interjero tendencijas. Jeigu norite savo ir svečių akis greitai nudžiuginti jaukia terasa, turėkite susigalvoję scenarijų, kur ką statysite.

Planuojate pietus? Tuomet pagrindinis dėmesys turėtų būti skiriamas indams. Vakarosite su vyno taure ir užkandžiais bei žaidimais? Pasirūpinkite pagalvėlėmis, ant kurių galite susodinti svečius bei pledais, kurie neleis sušalti atvėsus orui. Bet kurį scenarijų neabejotinai papuoš gyvų gėlių puokštelė ir net prieskoniniai augalai.

Galiu teigti, jog pagalvėlės – pats lengviausias būdas atnaujinti terasą. Čia galioja tie patys principai, kaip ir viduje. Turėkite kelis skirtingų spalvų ar stilių užvalkalus, kuriuos keičiant, keisite ir terasos nuotaiką. Norite tropinės estetikos? Pakaks vos kelių gėlėtų užvalkalų. Pasiilgote natūralumo? Rinkitės rudų atspalvių, natūralaus audinio užvalkalus. Na, o jeigu planuojante mergaitišką pasisėdėjimą, galite ištraukti ryškiai rožinės spalvos pagalvėles!

Natūralu, jog jeigu jūsų terasa yra atvira ar pusiau atvira, negalėsite visų aksesuarų laikyti lauke. Juk Lietuva – nuolatinių kritulių kraštas, o ir vėjas kartais mėgsta pakilnoti lengvus daiktus. Jeigu nenorite namų aksesuarų kiekvieną kartą nešioti iš skirtingų kambarių pirmyn ir atgal, verta terasoje turėti uždarą, nuo lietaus, saulės ir vėjo apsaugotą spintelę, kurioje galite laikyti dalį terasą puošiančių aksesuarų. Arba galite juos laikyti svetainėje esančiose spintelėse. Išeitis visada yra.

Partnerio nuotr./Žvakidė
Partnerio nuotr./Žvakidė

Būkite išradingi. Daiktus galima naudoti ne tik pagal standartinę paskirtį. Pavyzdžiui žvakidę, kurią galite rasti „Berry“ salone, galima naudoti ir kaip indą vaisiams!

O „Berry“ salone rastas krepšys daiktams tiks ne tik augalui, bet ir žurnalams ar pledui įsidėti.

Partnerio nuotr./Pintas krepšys
Partnerio nuotr./Pintas krepšys

Kiekvienas savo namuose atras gražų dubenį, padėklą ar kelias pagalvėles. Jaukumui terasoje sukurti nereikia daug aksesuarų – pakaks vos vieno kito. Nereikia ieškoti ar pirkti kažko specialaus (tarkim, atsparaus drėgmei), nebent nenorite naudoti tų pačių namų aksesuarų ir lauke. Jeigu jau naudojatės terasa, greičiausiai tai bus graži, saulėta diena ir sąlygos nebus prastesnės nei namuose, tad pirmyn į namų aksesuarų paieškas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius