Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 03

Kaip sutrumpinti lyginimo laiką perpus?

Turbūt retas svajoja apie tai, kaip išlygins didžiulę stirtą drabužių. Šis darbas daugeliui tikrai nėra pats maloniausias, todėl norisi arba jo išvengti, arba kuo greičiau jį užbaigti.
Moteris lygina drabužius
Moteris lygina drabužius / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Namas Drabužiai

Tad kokiais patarimais reikėtų vadovautis, kad išlygintumėte greičiau savo mėgstamus drabužius?

  • Kai perkate drabužius, pirmiausia turite pagalvoti ne tik apie tai, kaip jie atrodo, bet ir apie tai, kaip turėsite juos prižiūrėti. Jeigu prieš apsirengdami turėsite kelias valandas praleisti juos lygindami, kažin ar tai pats geriausias pasirinkimas, ypač, kai kalbama apie kasdienius drabužius, rašoma housebeautiful.com.
  • Specialistė Trisha Schofield sako, kad geriausia rinktis medvilnę, vilną ir poliesterį, jeigu norite mažiau laiko praleisti prie lyginimo stalo. O štai įvairūs delikatūs audiniai bei daugiasluoksniai drabužiai, su raukiniais ir daugybe kitų detalių reikalauja daugiau priežiūros ir laiko išlyginti.
  • Taip pat patariama neperpildyti skalbyklės – taip darote sau meškos paslaugą. Drabužiai ne tik gerai neišsiskalbia, bet ir labiau susiglamžo, todėl lyginti juos turėsite ilgiau.
  • Jeigu tik turite galimybę, džiovinkite drabužius pakabintus ant virvės ar pakabos – prieš padžiaunant reikia juos gerai ištampyti, kadangi taip jie bus lygesni ir reikalaus mažiau lyginimo pastangų.
  • Išmėginkite lyginimą garais. Tikinama, kad toks būdas yra kur kas patogesnis ir greitesnis, lengviau įveikiami nelygumai sunkiai pasiekiamose vietose.
  • Kai skalbiate, rinkitės specialią programą, kuri palengvintų lyginimą – daugelis skalbyklių tokią turi. Šiuo atveju skalbiniai nėra taip stipriai išgręžiami, todėl jau išdžiūvę būna lygesnio audinio.
  • Visada drabužius, kurie glamžosi, kabinkite ant pakabos. Taip tikrai palengvinsite savo darbą, kadangi jie kabodami bus kur kas lygesni, nei sulankstyti.
  • Tikinama, kad išlyginti drabužius greičiau gali padėti... aliuminio folija. Ja reikia padengti lyginimo lentą ir užtiesti audiniu, ant kurio lyginama. Aliuminio folija dedama spindinčia puse į viršų. Teigiama, kad toks būdas padeda greičiau išlyginti drabužius iš abiejų pusių, nes aliuminio folija atspindi karštį ir visa tai veikia kaip antras lygintuvas. Aliuminio foliją ant lyginimo lentos galima palikti ilgam laikui. Tačiau kai tik pastebite, kad ji susiglamžė, reikėtų ją pakeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius