Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 12 20

Kalėdinių atvirukų ir dovanų pakavimo idėjos: Donatos rankose popierius atgimsta

Jei dovanos artimiesiems jau nupirktos ir apgalvotos, beliko dailiai ir gražiai jas supakuoti. Jei nenorite dar išlaidauti ir dovanų pakavimui, įvairiems maišeliams ar atvirukams, kurie prekybos centruose atsieina nemažus pinigus, siūlome visa tai pasigaminti patiems.
Donatos popieriniai grožiai
Donatos popieriniai grožiai / Donatos Milašauskienės nuotr.

Jau beveik dvejus metus giminaičius ir draugus džiuginanti savo pačios iš popieriaus gamintais atvirukais ar dailiai įpakuotomis dovanėlėmis 23-ejų Donata Milašauskienė tikina, kad tam visiškai nereikia jokių įmantrių priemonių, pakanka noro ir fantazijos.

Šiuo metu Tauragėje gyvenanti ir dukrą auginanti moteris rankdarbiais domisi jau nuo vaikystės.

„Rankdarbiavimo pradžia, sakyčiau, buvo tada, kai dar buvau maža mergaitė. Jau nuo tada pamenu, kaip mėgau piešti, dovanoti tėveliams savo darbelius. Tai buvo mano didžiulis pomėgis. O popieriniais rankdarbiais susidomėjau tada, kai ruošėmės savo didžiajai šventei – vestuvėms ir dukrytės krikštynoms.

Tada reikėjo kvietimų, stalo kortelių, linkėjimų knygutės, dekoracijų. Tai buvo mano pirmas rimtesnis susidūrimas su popieriniais rankdarbiais“, – portalui Ji24.lt pasakojo D. Milašauskienė.

Donatos Milašauskienės nuotr./Donatos popieriniai grožiai
Donatos Milašauskienės nuotr./Donatos popieriniai grožiai

Po šeimos šventės susižavėjimas popieriukais išliko, tad moteris nusprendė įsigyti specialios įrangos darbų palengvinimui ir platesnėms galimybėms. Netrukus jos gaminami atvirukai, palinkėjimų knygos, teminiai albumai ir įvairios knygutės mažyliams sulaukė dėmesio ne tik tarp artimųjų.

Taip pat skaitykite: Kristiną sužavėjęs mezgimas be virbalų: „Kaklo aksesuarą pasigaminsite per 30 minučių“

„Nusinešusi savo pirmąją atvirutę į giminaitės vestuves sulaukiau dėmesio ir pirmųjų „užsakymų“. Gavau pasiūlymų susikurti paskyrą „Facebook‘e“  ir pati negalėjau patikėti, kiek ji susilaukė dėmesio. Esu labai dėkinga savo šeimai, tėveliams, sesei. Jie mano pagrindinė „varomoji jėga“, – prisimena auksarankė.

Donatos Milašauskienės nuotr./Donatos popieriniai grožiai
Donatos Milašauskienės nuotr./Donatos popieriniai grožiai

Įkvėpimo D. Milašauskienė semiasi ne tik iš aplinkos, bet ir iš didžiausio savo turto – mylimos dukros, kuriai ir skyrė pirmuosius savo darbus: „Mano didžiausias įkvėpimas yra mano dukrytė. Reikėjo jos šventei kvietimų, palinkėjimų knygutės, tai stengiaus tai įgyvendinti. Norėjau saugoti gražiausias dukrytės akimirkas, tad sukūriau ir albumą. Atsiminimui dar sukūriau knygutę, kurioje rašau pirmuosius dukrytės žodelius ir nutikimus.

Labai smalsu pasidairyti po profesionalų darbus, tad pažiūrinėju užsienio autorių darbus, parodas. Mokiausi žiūrinėdama įvairius „Youtube“ filmukus, skaitinėdama forumus. Visa tai man suteikė begalę informacijos ir įkvėpimo“.

Anot D. Milašauskienės, norint užsiimti popieriniais rankdarbiais, tikrai nebūtina iškart turėti begales priemonių. Svarbiausia reikia turėti idėją. O tada užtenka žirklių, peiliuko, kilimėlio pjaustymui, klijų, popieriaus ir visokių puošybos detalių (kaspinėlių, karoliukų, dažų), o juk jų galima rasti parduotuvėse.

Donatos Milašauskienės nuotr./Donatos popieriniai grožiai
Donatos Milašauskienės nuotr./Donatos popieriniai grožiai

Paklausta, ką jai pačiai reiškia iš artimųjų gauti realūs, o ne elektroniniai atvirukai, D. Milašauskienė patikino juos labai vertinanti: „Labai vertinu nuoširdžias dovanas, atsiminimus. Manau, po daug metų bus daug maloniau išsitraukti rankų darbo atvirutę su sveikinimu, nei pirktą prekybos centre. O visi elektroniniai sveikinimai man išvis nepriimtini, nebent tai vardadienio proga, bet ne vestuvėms, gimtadieniams“.

Artėjant Kalėdoms, portalo Ji24.lt skaitytojams, norintiems savo artimuosius pradžiuginti originaliai supakuotomis dovanomis bei dailiais atvirukais, Donata ne tik mielai demonstruoja savo rankdarbius, bet ir pateikia keletą naudingų patarimų.

Donatos Milašauskienės nuotr./Donatos popieriniai grožiai
Donatos Milašauskienės nuotr./Donatos popieriniai grožiai

„Pakuojantiems dovanas siūlau viską daryti nuoširdžiai, ir tai jau bus labai gražu. Tikrai nereikia didelių investicijų. Šiemet aš daugiausia naudojau kraftinį popierių, maišelius, dėžutes ir juos dekoravau. Tai ne tik pigiau nei maišeliai iš prekybos centro, bet ir originaliau, nuoširdžiau.

Dovanų pakavimui tinka begalės priemonių – pakavimo popierius, įvairios dėžutės, kurias galima apipiešti, nudažyti, apklijuoti, tinka net laikraščiai. Įvyniokite dėžutę į nespalvotą laikraštį, užriškite raudonu kaspinu ir patikėkite – efektas bus tikrai“.

O norintiems pasigaminti rankų darbo atvirutę ir vertinantiems vintažą, D. Milašauskienė moko, kaip popierių kiek pasendinti, kad atvirukas atrodytų lyg iš praėjusio amžiaus.

Donatos Milašauskienės nuotr./Donatos popieriniai grožiai
Donatos Milašauskienės nuotr./Donatos popieriniai grožiai

„Šiuo atveju popieriaus lapelio kraštelius patamsinau specialiu rašalu, o tada juos užlanksčiau ir paplėšiau. Jei specialaus rašalo neturite, panašų efektą išgausite popieriaus kraštus patepę labai stipriu arbatos koncentratu“, – tikina Donata Milašauskienė.

Siūlome pasižvalgyti po jos rankų darbo popierinius grožius ir pasisemti idėjų:

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius