-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 15

Kambario veidą gali pakeisti viena detalė

Jeigu namuose norisi naujo vėjo, tačiau nesirengiate keisti baldų ar dažyti sienų, pokyčius galite pradėti nuo užuolaidų. Nustebsite, kaip galite pasikeisti kambario charakteris ir nuotaika, pakeitus vienintelę šią detalę.
Interjeras
Interjeras / 123RF.com nuotr.

Kurdami interjerą užuolaidų vaidmenį dažnai sumenkiname, tačiau jos nėra skirtos vien tik tam, kad apsaugotų nuo šviesos. Ne mažesnis užuolaidų vaidmuo tenka kuriant kambario jaukumą bei bendrą interjero stilių. Užuolaidos suvienija sienas ir grindis, baldus bei dekoro elementus, tad jas renkantis reikia didelį dėmesį skirti į bendrą kambario vaizdą.

Kokias užuolaidas rinktis? Ar užteks tik dieninių, ar reikia ir naktinių? Tai priklauso nuo poreikio: ar norite apsisaugoti nuo pašalinių žvilgsnių, ar vargina ne tik saulė, bet ir gatvės apšvietimas?

123RF.com nuotr./Interjeras
123RF.com nuotr./Interjeras

Jeigu nėra poreikio aklinai uždengti langų, patariama rinktis tokį audinį, kuris atliks tiek dieninių, tiek naktinių užuolaidų funkciją. Kalbant apie spalvinius sprendimus, ryškios spalvos visada pagyvins interjerą ir sukurs malonią atmosferą. Svarbu, kad spalva nebūtų pernelyg blaškanti ir vertėtų ją derinti su baldų raštais. Tinkamai suderintos užuolaidos gali tapti pagrindiniu interjero akcentu.

Specialistai pataria paisyti kelių užuolaidų derinimo taisyklių. Derinant užuolaidas su vienspalvėmis, neryškių raštų sienomis, rekomenduojama rinktis aštresnius vienspalvius arba ornamentais dekoruotus audinius. Neutralioje aplinkoje puikiai tiks glamžyti, gofruoti, plėšyti ar metalizuoti audiniai.

123RF.com nuotr./Interjeras
123RF.com nuotr./Interjeras

Pastaruoju metu populiarėja to paties audinio užuolaidos visuose kambariuose – taip išlaikomas vientisumas ir užuolaidos tampa ne dekoratyviniu elementu, o viso interjero dalimi.

Užuolaidų ilgis turi būti toks, kad maksimaliai paryškintų interjero idėją ir kambario architektūrą. Svarbiausia, kad užuolaidos uždengtų langą. Svetainėje ir miegamajame užuolaidų ilgis turėtų siekti grindis, o virtuvėje galima kabinti ir trumpesnes užuolaidas.

Užuolaidų ilgį kartais pasufleruoja ir pats audinys. Pavyzdžiui, šilkas, ir tafta puikiai atrodo ir 30 cm lengvai sukritę ant grindų, o sunkesni audiniai kaip velvetas, vilna gali būti 2 cm ant grindų. Dieninės užuolaidos turėtų siekti grindis arba būtų per 1 cm aukščiau nuo jų.

123RF.com nuotr./Interjeras
123RF.com nuotr./Interjeras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius