Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 18

Kauno choreografijos mokyklos mokytojai įsiamžino neįprastoje fotosesijoje: gatvėje, prekybos centre, autoservise

„išŠok“. Taip pavadinta paroda nuo šio ketvirtadienio pradeda veikti Kauno autobusų stotyje. Nuotraukose – 20 metų jubiliejų švenčiančios Kauno choreografijos mokyklos mokytojai. Neįprastose erdvėse pedagogus fotografavo kaunietis fotografas Algimantas Barzdžius.
Kauno choreografijos mokyklos 20 metų jubiliejui skirta paroda
Kauno choreografijos mokyklos 20 metų jubiliejui skirta paroda / Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Jubiliejų švenčiančios mokyklos vadovė Lina Navardauskienė sako, kad tokį mokyklos dvidešimtmečio paminėjimo formatą iš dalies lėmė ir koronaviruso situacija, tačiau tuo pat metu – ir netradicinio sprendimo paieškos.

„Fotografas A.Barzdžius mūsų kolektyvą jau senokai kalbino, kad padarytume kažką panašaus, tačiau mokytojai vis nesiryždavo. Taip, jie seniau šokę scenoje – Kauno muzikiniame teatre, „Auros“, A.Cholinos šokio teatruose. Tačiau ilgą laiką scenoje nebuvę, todėl tiesiog neišdrįsdavo. O dabar taip sutapo. Iš karto sumanymas buvo tiesiog pabandyti ir pasižiūrėti, kas iš to išeis“, – kalbėjo L.Navardauskienė.

Algimanto Barzdžiaus nuotr. /Kauno choreografijos mokyklos 20 metų jubiliejui skirta paroda
Algimanto Barzdžiaus nuotr. /Kauno choreografijos mokyklos 20 metų jubiliejui skirta paroda

Fotosesijos, kurios vyko dar prieš karantiną, patiko ir patiems mokytojams, ir fotografui.

„Įdomu. Tada nutarėm, kad darome parodą. Labai džiaugiamės, kad tą padarėme, kad visi ryžomės.

Man pačiai labai patinka nuotraukos, kuriose yra žmonių reakcijos. Mokytojai buvo fotografuojami tam tikrose erdvėse, o praeiviai juk nežinojo, kas vyksta. Kai rinkomės nuotraukas parodai, buvo labai įdomu jose pamatyti žmonių reakcijas, kurie matė tai iš šalies.

Aš manau, kad ir mokytojai nustebino patys save. Nustebo, ką pamatė, Sako: čia aš? Taip gerai? Šiuo laikmečiu negalime planuoti renginių ir gal dėl to nuotaika gali būti kiek pesimistinė. O ši fotosesija leido dalyvauti, kurti ir suteikė džiaugsmo“, – kalbėjo mokyklos vadovė.

Pasak fotografo A.Barzdžiaus, nors iš karto buvo svarstoma fotografuoti ir mokyklos vaikus, vėliau nutarta, kad šį kartą norisi parodyti mokytojus – žmones, kurie dažnai būna nematomi.

„Ši paroda ir pati fotosesija išskirtiniai tuo, kad fotografavau kūrybingus žmones. Miela ir malonu su tais žmonėmis dirbti, nes beveik visose nuotraukose buvome kūrėjai ir partneriai. Diskutavome, ieškojome vietų, kai kurios jų atsirado tiesiog pakeliui ir netikėtai“, – sakė A.Barzdžius.

Pasak fotografo, ši paroda turi ir gatvės fotografijos elementų: viskas vyksta ne studijoje, ne teatro salėje, ne pasirodymo metu, bet gatvėje, kur pro šalį eina žmonės, važiuoja automobiliai.

Algimanto Barzdžiaus nuotr. /Kauno choreografijos mokyklos 20 metų jubiliejui skirta paroda
Algimanto Barzdžiaus nuotr. /Kauno choreografijos mokyklos 20 metų jubiliejui skirta paroda

„Tai tiek pozuojančiam žmogui, tiek fotografuojančiam suteikia tam tikro adrenalino. Patys pedagogai taip pat pažvelgė labai kūrybiškai. Kai kurias nuotraukas panorau perfotografuoti iš naujo, nes nors nuotrauka ir buvo techniškai teisinga, tačiau vidinis jausmas sakė, kad reikia fotografuoti iš naujo. Nė vienas mokytojas neatsisakė“, – kalbėjo fotografas.

Paroda Kauno autobusų stotyje veiks iki gruodžio 9 dienos, o paskui jai bus ieškomos kitos erdvės ne tik Kaune. „Norime, kad paroda keliautų po Lietuvą“, – sakė L.Navardauskienė ir A.Barzdžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius