-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 08

Kavos tirščiai – ir trąša, ir šveitiklis

Jeigu suskaičiuotume visus, kurie rytą pradeda kavos puodeliu... Todėl ir klesti kavos pramonė. Tačiau ne visada tą gėrimo puodelį „pribaigiame“ iki galo. Kratyti tirščius į šiukšliadėžę? Ogi ne – verčiau panaudokite praktiškai.
Kavos puodelis
Kavos puodelis / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Celiulitas Kava
  • Patręškite augalus ir gėles. Pasirodo, kava gali mūsų sodui suteikti dar puikesnį vaizdą: ši organinė medžiaga irdama išskiria augalams naudingų maisto medžiagų, išpurena dirvos paviršių – dėl to jis tampa laidesnis deguoniui. Drėgnus kavos tirščius (kas 2–3 savaites) sumaišykite su viršutiniu žemės, kurioje veši augalas, sluoksniu. Idealiai tinka rožėms, šilaguogėms ir pan.
  • Kompostas – tai nepakeičiama organinė trąša. O kaip jo pasiruošti? Tinka ne tik nupjauta žolė, bananų žievės, nukritę lapai, bet ir kava. Paprasta ir efektyvu! 
  • Atbaidykite kenkėjus savo sode: kavos tirščių pabarstykite lysvėse. Taip išvengsite sraigių ir šliužų atakos, be to, ir patręšite augalus.
  • Dažiklis. Kava gali pakeisti rudos spalvos vandeninius dažus, tinka suteikti atspalvį medienai ir net betono plytelėms! Kodėl neišbandžius? Taip pat kava padės pašalinti įbrėžimus ant medinių baldų ir prižiūrėti odinius gaminius. 
  • Kava – tai puikus kambario aromatas. Tirščiai labai greitai sugeria nemalonius kvapus, tad kavą galite laikyti ne tik šaldytuve, bet ir įberti jos į šiukšlių dėžę. Norite dar kai ko pikantiškesnio? Kavos pupeles apšlakstykite keliais lašeliais mėgstamo eterinio aliejaus ir suberkite į medžiaginį maišelį. Gerai sukratykite ir laikykite, tarkime, spintoje, automobilyje ir pan.
  • Kūno šveitiklis. Ir dargi gelbėjantis nuo celiulito! Sumaišykite kavos tirščius su kokosų aliejumi ir gerai nušveiskite problemines vietas. Pamatysite – liksite sužavėtos aksominės odos švelnumu.
  • Kavos tirščiai tiks nušveisti puodus, išplauti indus, įrankius ir greitai pašalinti nešvarumus nuo viryklės ar plautuvės čiaupo. Kadangi kavos tirščiuose yra medžiagų, puoselėjančių odą, šis darbas nebus toks nemalonus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius