Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 12

Kėdainiečio kiemą laukinės antys laiko savo namais

Jau penkerius metus kėdainiečio Ruslano sodybą laukinės antys laiko savo namais. Jos kasmet sugrįžta į kieme įrengtą tvenkinuką ir čia peri jauniklius. Tiesa, namelį antims įrengė ir juo kasmet rūpinasi pats sodybos šeimininkas. Gegužės viduryje antys atsivedė net septynis ančiukus, kurie visiškai nebijojo kiemo šeimininko. Šiuo metu ančių šeimynėlė plaukioja palei pat sodybą tekančiame Dotnuvėlės upelyje.
Laikinys antys šeimininkauja kaip namuose
Laikinys antys šeimininkauja kaip namuose / Kadras iš vaizdo medžiagos
Temos: 2 Antis Kėdainiai

Iš pradžių sau, po to antims

„Įrengęs tvenkinuką, apstatęs jį akmenine tvorele, kad vaikams būtų saugiau, jo viduryje pastačiau namelį sau ir šeimai, kad po ilgų dienos darbų galėtume prisėsti, pailsėti, pasigrožėti vandenyje plaukiojančiomis žuvimis. Čia nuolat galima girdėti vandens čiurlenimą, kuris labai ramina, atgaivina sielą“, – pasakoja gamtos žmogumi pramintas kėdainiškis.

Įrengė specialiai

„Po to pagalvojau, kodėl nepabandžius į kiemą prisikviesti ir laukinių paukščių – ančių. Esu girdėjęs, kad žmonės joms įrengia specialius lizdus. Tuomet pradėjau domėtis, kaip teisingai reikėtų tai padaryti. Galų gale, pagal visus gamtininkų reikalavimus ir patarimus lizdą įrengiau tokį, koks antims turėtų patikti. Tada laukiau, ar atskris antys ir apsigyvens, ar ne“, – prieš penkerius metus kilusią idėją prisimena vyriškis.

Tapo namais

Vyriškis pasakoja, kad antys apsigyveno jau pirmaisiais metais, kai buvo pastatytas namelis. Ir jos čia atskrenda ir peri kiekvienais metais.

„Jau penkeri metai, kai antys čia atskrenda. Sėkmingai išperi ančiukus ir išplaukia į platesnį pasaulį laimės ieškoti. Išplaukia jos į Dotnuvėlę, o gal po to ir į Nevėžį. Nežinau, bet manau, jei kasmet peri mano tvenkinuke, jos čia jaučiasi gerai, saugiai“, – svarsto Ruslanas.

VIDEO: Kėdainiečio kiemą laukinės antys laiko savo namais

Būna ir linksmų nutikimų

Namuose pašnekovas augina ir naminių žąsų. Jis, rodydamas nufilmuotą vaizdo įrašą, prisiminė labai linksmą nutikimą.

„Pas laukines antis nusprendė apsilankyti mano žąsis. Taip gavo velnių nuo mamos anties, kad žąsis daugiau ir nesirodė. Labai gina savo ančiukus mama antis. Man tai paliko neišdildomą įspūdį. Kokia nuostabi yra mūsų gyvūnija, kiek daug mes galime pasimokyti iš įvairiausių gyvūnų. Aišku, būna ir labai linksmų nuotykių, kuriuos stebėti yra labai smagu“, – juokiasi sodybos tvenkiniu su laukinėmis antimis besidalijantis kraštietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius