Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 05 29

15min studijoje T.Gurskas pasakojo apie didžiausias klaidas prižiūrint veją

Užsėjote veją, tačiau visas sėklas baigia išlesti paukščiai? O gal nupjovus ji atrodo tarsi nupešta ir nenori augti, ruduoja? Pasirodo, pas kaimyną kieme žolė gražesnė gali būti dėl to, kad jis turi šiek tiek daugiau žinių nei jūs. Norite, kad ir jūsų veja būtų tobula kaip kilimas? Šį ketvirtadienį 15min studijoje kraštovaizdžio specialistas Tautvydas Gurskas įvardijo visas mūsų klaidas, kurias darome prižiūrėdami veją, ir duoda gerų patarimų.
Tautvydas Gurskas
Tautvydas Gurskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Laidoje specialistas atskleidė, kodėl svarbu ne tik tinkamai pasėti, bet ir tinkamai prižiūrėti veją. Vejos augimui svarbus savalaikis laistymas bei tręšimas, tad statant namą vertėtų pagalvoti apie laistymo sistemos įrengimą.

Kalbant apie pjovimą, tai taip pat nėra neišmanėlio darbas, kaip galėtų atrodyti. Tiesiog „pravažiavę“ su žoliapjove vejos „šukuoseną“ galite sugadinti ilgam. Todėl prieš kiekvieną pjovimą būtinai reiktų patikrinti, ar neatšipę peiliai.

Dar viena žalią plotelį prie namų puoselėjančių problema – piktžolės, kurios kartais iškelia galvas vejoje. Ką daryti? Pilti „chemiją“ ar kovoti pavieniui, tiesiog išraunant? T.Gurskas patarė, kaip išvengti pienių vejoje nepiktnaudžiaujant chemikalais.

Nepamiršome ir tų sodininkų, kurie bando iš savo sklypų išvyti kurmius. Jau pataręs, kaip atsikratyti kurklių, pašnekovas turi idėjų, kaip išgyventi kurmius arba... draugiškai su jais sugyventi.

Kviečiame smagiai praleisti „žaliąjį pusvalanduką“ su Tautvydu Gursku ir pritaikyti jo patarimus sodininkaujant. Laidos įrašą žiūrėkite žemiau:

VIDEO: Kraštovaizdžio specialistas T.Gurskas – apie didžiausias klaidas prižiūrint veją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius