-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 11 05

Kiekvienam kambariui – augalai su tinkama energija

Greičiausiai nerasime nė vienų namų, kuriuose nežydėtų bent vienas augalėlis. Tačiau kaip pasirinkti vienam ar kitam kambariui tinkamas gėles, dažnai nesusimąstome...
Augalai interjere
Augalai interjere / Fotolia nuotr.

Ne kartą rašėme, kad kiekvienas augalas skleidžia vis kitokią energiją, o mums tereikia pasinaudoti tuo, jeigu norime namus pripildyti džiaugsmo, ramybės ir šviesos.

KAIP NAMŲ ERDVĖMS PARINKTI TINKAMUS AUGALUS, TAIP PAT SKAITYKITE STRAIPSNYJE „KAIP IŠSIRINKTI TINKAMĄ GĖLĘ“.

► Miegamajame idealiai tiks įvairiausi fikusai ir palmės. Fikusais nesunku rūpintis. Be to, jie puikiai neutralizuoja kenksmingas medžiagas ore. Šie augalai tinka net pačiuose pretenzingiausiuose ir įmantriausiuose interjeruose. Miego metu fikusų skleidžiama energija puikiai veikia žmones: šalina nervingumą, įtampą, suteikia jaukumo ir komforto. Kitas pasirinkimas – įvairiausios palmės, atgaivinančios orą ir kaip fikusai „įkraunančios“ energiškai.

Alavijai sutraukia viską, kas neigiama, tarkime, sugeria galvos skausmą, pašalina daugelį įvairių negalavimų. Laikui bėgant, šis augalas vis labiau palaiko energinį ryšį su žmogumi, todėl sustiprėja ir gydomosios jo galios.

Panašiu poveikiu pasižymi ir nuostabiosios monsteros, mintančios neigiama energija. Jos puikiai atpalaiduoja, suteikia visavertį poilsį, dovanoja gilų miegą. Šiai namų erdvei energiškai taip pat tinka skindapas, pasiflora, lamstas, filodendras. O štai japoninė fatsija ne tik gerina miego kokybę, bet ir drėkina orą, puikiai veikia širdį, plaučius.

► Darbo kambaryje nereikėtų vengti augalų dėl vienos paprastos priežasties – jame dėl esančių elektros prietaisų, tarkime, kompiuterio, telefono ir daugybės kitų daiktų, esame įstrigę elektromagnetiniame lauke. O jis, žinia, tikrai neduoda nieko gera mūsų sveikatai. Šiai bėdai spręsti griebkitės kuokštinio chlorofito, kuris ne tik nereikalauja ypatingos priežiūros, bet ir dieną naktį saugo mus nuo kenksmingųjų elektromagnetinių spindulių.

Į pagalbą pasitelkti galite ir kilnųjį lauramedį, padėsiantį išvengti galvos skausmo, dezinfekuojantį orą, kovojantį su mikrobais.

Citrinmedis taip pat vienas veiksmingiausių bakterijų priešų, beje, puikiai veikiantis širdies ir kraujagyslių sistemą, tinkantis kenčiantiems nuo astmos priepuolių, didinantis darbingumą, mažinantis stresą.

Neigiamas elektros prietaisų bangas puikiai neutralizuoja ir sansevjera, ir galenis. Taip pat kabinete labai tinka laikyti avortijas, storlapius, zamiokulkus.

► Pereikime prie svetainės, kurioje svarbiausia sukurti jaukią ir malonią atmosferą  šeimai, artimiesiems, svečiams. Žvelgiant iš energinės pusės, teigiama, kad svečių kambariui idealiai tiks lamstas, japoninė aukuba, rožės, begonijos, balzaminas, chrizantemos, ciklamenai, tradeskantės.

► Virtuvėje dažna šeimininkė ne tik gamina valgyti, o ir mėgsta pasimėgauti gera knyga ar jaukiai pasėdėti su šeima. Kad ši vieta dovanotų jaukumą ir gerą nuotaiką, virtuvėje verta auginti kuo daugiau įvairiausių prieskoninių žolelių, svogūnų, aitriųjų paprikų, pomidoriukų ir pan. Šiuo atveju dari augalus panaudosite ir praktiškai.

► Ar reikia gėlių vaikų kambaryje? Būtina atsižvelgti į tam tikras sąlygas: pirmiausia jos turėtų būti saugios, nenuodingos, neskleisti stipraus, erzinančio kvapo. Griežtas „ne“ tariamas stambiašaknei alokazijai, difenbachijai, pelargonijai, oleandrui. Apie nuodinguosius augalus plačiau galite paskaityti štai čia.

Teigiama, kad vaikų kambariui tinka finikinė palmė, begonija, kalankė, citrusiniai augalai, kinrožė. Apskritai mažylių erdvėje geriau nepadauginti augalų – pakanka 1–2 gėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius