Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 20

Ko nepatartina valyti actu

Sakoma, kad actas puiki priemonė puoselėti namų buitį: dezinfekuoja paviršius, nušveičia kalkes nuo čiaupo, išvaiko mikrobus, tinka langams, atšviežina skalbinius. Tačiau ar tikrai viską juo galime valyti? Kviečiame pasidomėti, su kokiais daiktais reikia būti kuo atsargesniems.
Ekologiškos buities priemonės
Ekologiškos buities priemonės / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Jaukūs namai Actas

Taigi, tvarkydami namus atminkite, kad actas, kad ir kaip bežiūrėtumėte, – rūgštis, todėl gali pažeisti jūsų valomus daiktus. Kokius? Kviečiame sužinoti.

  1. Granitiniai ir marmuriniai paviršiai. Jų verčiau nevalykite actu, kadangi natūralius akmenis ši priemonė pažeidžia labai greitai. Verčiau naudokite kuo švelnesnius ploviklius, specialiai skirtus granitui ir marmurui, o blogiausiu atveju tinka saugios sudėties indų ploviklis, skiestas vandeniu.
  2. Natūralaus akmens plytelės. Jos taip pat „jautriai“ reaguoja į rūgštinius valiklius, todėl netiks nei actas, nei citrina, nei amoniako turinčios priemonės. Vėlgi, verta rinktis tokius valiklius, kurie skirti specialiai natūraliam akmeniui.
  3. Kiaušinių dėmės. Jeigu netyčia sudaužėte kiaušinį ant grindų ar kurios kitos vietos, verčiau nesistenkite pašalinti dėmės actu. Tikinama, kad acto ir kiaušinio masė gali sukelti tam tikrą reakciją, todėl nešvarumus pašalinti bus kur kas sudėtingiau.
  4. Lygintuvas. Actas gali pažeisti tam tikras lygintuvo dalis, todėl geriau juo nevalykite, ar tuo labiau nepilkite priemonės į lygintuvą. Norėdami išvengti užsikimšimo, stenkitės visada ištuštinti lygintuvą ir remtis gamintojų rekomendacijomis. 
  5. Kietmedis. Verčiau nenorėkite sugadinti kietmedžio grindų stengdamiesi jas išvalyti actu. Tam į pagalbą pasitelkite švelnius specialius valiklius, kad kuo ilgiau džiaugtumėtės savo interjeru.
  6. Įsisenėjusios dėmės. Pavyzdžiui, žolės, kraujo, ledų ir pan. dėmės dažniausiai negali būti pašalinamos vien tik actu, reikės atrasti kitų būdų, kaip išvalyti audinį. Tarkime, galima rinktis būtent dėmėms skirtas valymo priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius