Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 23

Kodėl vežame nenaudojamus daiktus į sodą, bet neparduodame?

Nebereikia, tačiau išmesti gaila – su šia problema yra susidūręs kone kiekvienas. Jei daiktas susijęs su prisiminimais, su juo skirtis būna itin sunku net šiam praradus bet kokią praktinę ar estetinę vertę. Dažna išeitis būna perkelti tokius daiktus į vasarnamį – jų lyg ir neišmetame, bet atlaisviname vietą namuose. Tačiau ar taip tiesiog neapkrauname vietos, kur važiuojame ilsėtis?
Daiktai / 123rf.com nuotr.
Daiktai / 123rf.com nuotr.

- Vaikai jau užaugo, bet gal jų daiktai dar pravers?

- Namuose tai lentynai nėra vietos, bet gal galima išvežti į sodą...

- Gera dėžutė, bus galima ką nors pasodinti.

Atpažinote save? Jei taip, jūs – tikrai ne vieninteliai. Sodas ne vienam tampa ta mistine vieta, kur tikimąsi, kad daiktai prisikels antram gyvenimui ir bus sėkmingai naudojami per atostogas. Turbūt ne vienas vasarnamio spintoje turite tokių drabužių, kurių nė už ką nesivilktumėte, baldų, kurių namie nelaikytumėte, ir vasaros sezono daiktų, kurių panaudoti progos nebuvo.

Peržiūrėkite, ką turite – tiek namie, tiek sode

Turbūt ne vienas susiviliojęs nuolaidomis ar akcijomis šią vasarą nusipirko hamaką, sėdmaišį ar kepsninę, kuriuos panaudoti teko tik kartą ar du, o ar naudosite kitą vasarą – dar nesate tikri. Tikrai ne visada yra išeitis tiesiog išvežti tokius daiktus į sodą, nors nemažai vasarnamių šeimininkų būtent ten juos ir iškeldina. Pasak psichologų, apkrauta aplinka kelia slogią nuotaiką, o juk tokios mažiausiai norime ten, kur leidžiame laisvalaikį.

Gal tai ir nesukelia per didelių problemų, tačiau ilgesnį laiką būnant daiktais apkrautoje aplinkoje, ji pradeda kelti stresą. Kaskart pamačius nusipirktą ir nepanaudotą daiktą kyla kaltės jausmas, kuris taip pat neprisideda prie geros savijautos. Todėl norėdami namie ar sode jaustis geriau, anksčiau ar vėliau turėsite šios problemos imtis.

Vida Press nuotr./Moteris drabužinėje
Vida Press nuotr./Moteris drabužinėje

Nėra gera mintis palikti tokius daiktus per žiemą, ypač jei vasarnamis nėra tinkamai izoliuotas nuo šalčio ir drėgmės. Kuo ilgiau daiktą paliksite tokiose sąlygose, tuo mažiau vertės jis turės, o parduoti bus sunkiau. Galiausiai, jei nuo netinkamų sąlygų užsiveis pelėsis, juos beliks tik išmesti.

Vertindami būkite sąžiningi

Daiktų įvertinimui yra keletas gudrybių, kurias galite panaudoti. Viena iš jų – atvirkštinis metodas. Pagalvokite, jei staiga netektumėte visų daiktų, kokia tvarka juos pirktumėte? Nustebsite, kiek daiktų atsidurs paskutinėse sąrašo vietose.

Kitas būdas yra atskirti funkcionalumą nuo sentimentų. Žinoma, su gerais prisiminimais susiję daiktai dažnai yra savaime vertingi, tačiau dažnai nesąmoningai prisirišame prie kažko, kas brangiai kainavo, o ne kelia gerus prisiminimus.

Išskirtinė kategorija daiktų, su kuriais skirtis būna labai sunku, yra užaugusių vaikų daiktai. Dažnai jie tėvams kelia aibes prisiminimų ir tai laikoma neįkainojamu turtu. Žinoma, mėgstamiausi žaislai ar piešiniai yra viena – į juos su meile turbūt žiūrėsite ir po daugelio metų. Tačiau vaikiškos lovelės, vežimėliai, supynės ar smėlio dėžės tokie nėra – rezultate jie paprasčiausiai užims daug vietos, nors juos sėkmingai galėtų toliau naudoti kiti.

Galiausiai, reikėtų įvertinti daiktus sąžiningai. Jei daiktas jums nereikalingas, jį gali panaudoti kiti. O ko nelaikytumėte namuose, nelaikykite ir sodo namelyje. Juk taip ne tik atlaisvinsite vietą, bet ir užsidirbsite. Portale skelbiu.lt skelbimą įdėti visiškai nesudėtinga ir nieko nekainuoja, tad baigiantis vasarai tai bus puiki proga apsitvarkyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius