Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 30

Kokiais įrankiais sutramdyti tuos, kurie šakojasi?

Pavasarį, kai gyvatvorės pradeda į visas puses leisti ūglius, jau rekomenduojama jas apgenėti. Šiam darbui atlikti reikia įrankių, kurie tiksliai pjautų, leistų lengvai suformuoti norimą gyvatvorės ar krūmo formą ir nevargintų rankų. Kokie turėtų būti gero krūmų ir kietesnių augalų genėjimui skirto įrankio bruožai, atskleidžia japoniškų sodo įrankių gamintojo „Makita“ atstovas Darius Lekevičius.
Naujosios „Makita“  akumuliatorinės gyvatvorių žirklės
Naujosios „Makita“ akumuliatorinės gyvatvorių žirklės / „Makita“ nuotr.

Gamintojas šį pavasarį pristatė naujas, 18V serijos akumuliatorines gyvatvorių žirkles, kurios yra lengvos ir patogios dirbti bei turi daugybę įdiegtų įvairių technologijų.

„Tradiciškai, visi mūsų gaminiai kuriami siekiant palengvinti ir supaprastinti darbą. Naujosios „Makita“ gyvatvorių žirklės yra puikus šio siekio pavyzdys,“ – sako D.Lekevičius.

Svarbiausi parametrai – pjovimo geba bei ašmenų ilgis

Į abi puses sukiojama rankena leidžia patogiai ir nekeičiant pozicijos, kirpti gyvatvorę tiek horizontaliai tiek vertikaliai, įrankiu patogu naudotis tiek dešiniarankiams, tiek kairiarankiams.

Renkantis gyvatvorių žirkles, svarbus parametras yra žirklių pjovimo geba, kuri nurodo kokio didžiausio storio šakeles gali nukirpti žirklių ašmenys. Naujosios „Makita“ žirklės kerpa nuo 21,5 iki 23,5 mm storio šakas. Su tokiomis žirklėmis jums nereikės papildomo instrumento, kad nupjautumėte stambesnes gyvatvorės šakas.

Na, o jeigu šakos užstrigtų ašmenyse, pagelbės atbulinės eigos funkcija, kuri leidžia tokiu būdu atlaisvinti ašmenis ir toliau saugiai tęsti darbą. Atkreipkite dėmesį, ar jūsų nusižiūrėtas prietaisas turi tokią funkciją.

„Makita“ nuotr. /Į abi puses sukinėjama gyvatvorės žirklių rankena leidžia patogiau pjauti horizontaliai ir vertikaliai
„Makita“ nuotr. /Į abi puses sukinėjama gyvatvorės žirklių rankena leidžia patogiau pjauti horizontaliai ir vertikaliai

Nugenėję stambiausias šakas toliau pradėkite formuoti gyvatvorę. Čia jau svarbus bus kitas parametras – ašmenų ilgis, kurį reikia rinktis pagal gyvatvorės aukštį bei plotį. „Makita“ gyvatvorių žirklės turi nuo 500 iki 750 mm pjovimo ašmenis. Aukštą gyvatvorę lengviau ir nenaudodami kopėčių nugenėsite prietaisu su ilgais žirklių ašmenimis.

Detalesniam ir patogesniam gyvatvorės formavimui pravers patogi rankena – todėl rinkdamiesi įrankį visuomet palaikykite ir pasukiokite jį. „Makita“ gyvatvorių žirklėse sumontavo 5-ių pozicijų sukiojamą rankeną.

„Į abi puses sukiojama rankena leidžia patogiai ir nekeičiant pozicijos, kirpti gyvatvorę tiek horizontaliai tiek vertikaliai, įrankiu patogu naudotis tiek dešiniarankiams, tiek kairiarankiams“ – atkreipia dėmesį D.Lekevičius.

Atkreipkite dėmesį į svorį ir veikimo trukmę

Kad darbas vyktų dar sklandžiau, svarbu atkreipti dėmesį į nurodomus gyvatvorių žirklių greičius, kurie matuojami judesiais per minutę. Naujosios gyvatvorių žirklės leidžia rinktis iš trijų greičių: nuo 2000 iki 4400 judesių per minutę. Naudodami mažiausią greitį, galite pjauti tiksliau, o didesnis greitis užtikrina didesnį darbo našumą, kitaip tariant jis pravers, jei reikia tiesiog tiesiai nupjauti ilgą gyvatvorę.

„Makita“ nuotr. /Įrankiai su bešepetėliniais varikliais – galingesni, lengvesni ir tarnauja ilgiau
„Makita“ nuotr. /Įrankiai su bešepetėliniais varikliais – galingesni, lengvesni ir tarnauja ilgiau

„Nepamirškite, kad gyvatvorių žirkles visuomet naudojame iškėlę rankas ir ilgą laiką, todėl jų svoris yra ne mažiau svarbus parametras,“ – pataria D.Lekevičius. Naujosios „Makita“ gyvatvorių žirklės, priklausomai nuo akumuliatoriaus talpos, sveria nuo 3,8-4,5 kg – jos yra lengvesnės nei benzininės gyvatvorių žirklės. Su jomis ilgiau galėsite dirbti be didesnio nuovargio pečiams. Beje, su 18V akumuliatoriumi naujosios gyvatvorių žirklės gali dirbti iki 300 minučių (iki 5 valandų) .

„Su tokiomis galimybėmis nugenėsite didžiausio ploto gyvatvorę be jokios pertraukos,“ – džiaugiasi D.Lekevičius.

Yra ir kitų parametrų, kurie palengvina darbą ir padaro jį saugesnį – vis tik dirbate su aštriu įrankiu. Tai – lengvesnis ir galingesnis bešepetėlinis variklis, speciali konstrukcija sugerianti vibraciją nuo ašmenų ir variklio (tuomet mažiau vibracijos gauna dirbančiojo rankos), apsauga nuo vandens ir dulkių kai dirbate sudėtingesnėmis sąlygomis.

Gamintojai investuoja ir į įrankio saugumą: sumontuojama ašmenų apsauga kad neįsisuktų netyčia pakliuvęs drabužis, elektroninis stabdys, dar greičiau sustabdantis variklį, su įrankiu komplektuojamos skiedrų gaudyklės (kaip papildomas priedas).

Visos šios technologijos ir priedai yra įdiegti į naujausias „Makita“ akumuliatorines gyvatvorių žirkles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius