Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 14

Kokios darželio gėlės labiausiai traukia drugelius

Ar žinojote, kad kai kurie augalai labiau negu bet kurie kiti vilioja plaštakes? Pasisodinkite jų savo gėlyne ir visą pavasarį, ir vasarą grožėkitės bei džiaukitės margaspalve drugelių kompanija...
Petunija ir drugelis
Petunija ir drugelis / Shutterstock nuotr.

 

► Petunijos

Šios nuostabios gėlės tik ir laukia, kada ant jų nutūps gražiausi drugeliai – jų rūšių ir spalvų gyva galybė. Tik išsirinkite ir sodinkite arba dar geriau – papuoškite savo kiemą, palanges, laiptus, juk petunijos puikiai auga vazonuose!  Kas gali būti gražiau ant dailaus ryškiaspalvio žiedo nei besiilsintis drugelis...

 

► Davido budlėjos, dar vadinamos drugelių krūmais
Tik įsivaizduokite, kaip kvepia šie augalai, kad ant jų nuolat nutupia drugeliai? Baltos, mėlynos, rožinės ir violetinės spalvos žiedynai pražysta medumi pavasario pabaigoje ir džiugina mus iki pat rudens. Sakoma, kad tai vienas labiausiai plaštakes viliojančių krūmų.

 

Davido budlėja
Davido budlėja

 

► Kvapioji vakarutė

Užburiančios salstelėjusiu ir gundančiu rytietišku kvapu šios kvapiosios vakarutės tiesiog nuostabus pasirinkimas jūsų darželiuose. Nors ir nėra itin išvaizdžios gražuolės, malonus jų aromatas, viliojantis drugelius, paverčia kvapiąsias vakarutes tikromis sodo karalienėmis.

 

Gėlė kvaputė
Gėlė kvaputė

 


►  Ežiuolės
Apie stebuklingas jų galias girdėjome jau nuo seniausių laikų. Dabar galime uždėti ir dar vieną pliusą, mat ežiuolės savo gėriu dalijasi ir su drugeliais, ir su paukšteliais. Taigi švelniai rausvos spalvos ežiuoles tiesiog būtina auginti.

 

Ežiuolė ir drugelis
Ežiuolė ir drugelis

 


► Astrai

Nuo jų rūšių net akys raibsta, o jau spalvų gausybė... Astrai – puikios gėlės jūsų darželiams, nes nėra išrankios dirvai ar sunkiai prižiūrimos. Be to, sutraukia būrius bičių, drugelių, kurie minta šių nuostabių augalų gėrybėmis.

 

Astrai ir drugelis
Astrai ir drugelis

 

P. S. Pasirodo, visai nesunku savo gėlyne įrengti tikrą margaspalvių drugelių koloniją – tereikia tinkamai parinkti augalus. Linkime sėkmės!

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius