Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 31

Kokius augalus auginti vonios kambaryje?

Vonios kambariai dabar yra itin erdvūs ir šviesūs, todėl dažnas juose įkurdina visą oranžeriją. Kokius augalus specialistai pataria auginti vonios kambaryje? Juk taip galime sukurti dar įdomesnį ir jaukesnį interjerą.
Orchidėjos vonios kambaryje
Orchidėjos vonios kambaryje / 123RF.com nuotr.

Augalai suteikia spalvingumo ir šviežumo jūsų namams, be to, kai kurie jų puikiai valo orą. Na, o oras vonioje, šiluma ir drėgmė kai kuriems augalams yra idealios sąlygos vešėti ir puošti namus. Išmėginkite, rašoma Popsugar.com.

Filodendras

Tai lengvai prižiūrimas, dailiai atrodantis augalas, kuris puikiai įsikurs jūsų vonios kambaryje. Jį galima pasodinti į vazoną arba į kabantį krepšelį. Juos kartkartėmis patariama apipurkšti, todėl vonioje esanti drėgmė po maudynių bus tai, ko reikia.

A post shared by Megan (@megsjungle) on

Vėzdūnė

Tai dailus, baltais žiedais džiuginantis augalas, kurio patariama neperlaistyti. Vėzdūnę tinka laikyti namuose, kuriuose yra per daug drėgmės, kadangi ji padeda ją ištraukti. Taip pat saugo ir nuo pelėsio susidarymo. Nepamirškite nuskabyti senų, nudžiūvusių augalo dalių, kartais patręškite ir saugokite nuo šalčio bei skersvėjų.

Alavijas

Augalas tikrai nesunkiai prižiūrimas – parinkite jam gerai apšviestą vietą, kurioje ne per daug tiesioginių saulės spindulių. Vasarą galite išnešti jį į lauką, kartkartėmis apipurkšti. Sodinti geriausia į kaktusų žemę (tokiame mišinyje yra komposto, durpių ir smėlio). Laistykite gausiai ir retai, pasisaugokite perlaistyti žiemą.

Jei alavijas yra patalpoje, kurioje vėsu, užteks palieti sykį per 2–3 savaites (jei perlaistysite – supus šaknys). Pasirūpinkite geru drenažu – galite pridėti akmenėlių į vazono dugną ir žemių paviršiuje (kad nepūtų stiebas). Žiūrėkite, kad laistymo vandens neliktų sumedėjusių lapų įgaubimuose. Alavijas gerai auga tiek saulės, tiek dirbtinėje šviesoje.

Orchidėjos

Nuostabiosios orchidėjos yra puikus pasirinkimas! Jos ne tik dailiai atrodo, bet ir ilgai žydi. Elegantiškos, stilingos, spalvingos jos labai mėgsta drėgmę, todėl vonios kambaryje šios gėlės jausis it tikros karalienės.

A post shared by Marta Mazur (@moyeconcept) on

Bambukas

Blyškioji dracena, dar vadinama laimės bambuku (anglų k. „Lucky Bamboo“), – išties ypatingas augalas. Tiesa, daugelis ją painioja su tikruoju bambuku, tačiau iš tiesų tai nėra tas pats augalas. Nepaisant to, dracena puikiai papuoš bet kurių namų interjerą. O gal ir laimės jiems atneš...

Laimės bambukai iš pradžių auginami vandenyje, o vėliau, kai pasirodo šaknys, juos reikėtų perkelti į dirvožemį. Ir dar šis tas – šio augalo lapai šiek tiek toksiški, tad geriau laikyti jį toliau nuo mažų vaikų ir gyvūnų.

Laimės bambukas mėgsta drėgną žemę ir šiltą klimatą, tad jis bus patenkintas 20–25 °C temperatūra.

Žemę dracenai rinkitės atidžiai. Labiausiai tiks pusiau rūgšti, skirta dekoratyviniams augalams. Tinkamiausias vanduo – minkštas. Atkreipkite dėmesį laistydamos, kad žemė neperdžiūtų, bet ir nebūtų visuomet įmirkusi. Nelaikykite laimės bambuko šalia oro kondicionieriaus ar šildytuvo!

Kuokštinis chlorofitas

Kuokštinis chlorofitas – dar vienas nereiklus, bet išties naudingas kambarinis augalas. Labiausiai jam patinka augti šviesioje vietoje (tačiau ne ant pietinės palangės), nors iš bėdos jis vešės ir pusiau pavėsyje (kuo šviesiau, tuo greičiau auga, tuo ryškesnė lapų spalva).

A post shared by Lauren Rae (@loraedoes) on

Trijuostė sansevjera

Ar laikysite ją tamsesnėje vietoje, ar ant saulėtos palangės, ji puikiai augs ir per daug nesiskųs. Tačiau jeigu norite ryškesnės spalvos sansevjeros, verčiau leiskite šiai pasimėgauti saulės spinduliais. Kas kelerius metus reikėtų persodinti, kartais patręšti. Ypatinga tuo, kad iškenčia net ir sausą orą, kurio mūsų namai prisipildo tik prasidėjus šildymo sezonui… Neperlaistykite! Jų gali būti pačių įvairiausių spalvų, todėl tikrai pagražinsite vonios kambario interjerą.

Sukulentai

Tai tikras atradimas ir galimybė pasireikšti savo kūrybinei fantazijai. Sukulentų yra pačių įvairiausių, jie gerai auga, dera ir džiugina savo išskirtinėmis tobulomis formomis.

A post shared by Jean (@thesucculenthobbyist) on

Paparčiai

Jiems labai patinka drėgmė, todėl laikydami juos vonios kambaryje sutaupysite laiko priežiūrai ir dargi suteiksite šioms gėlėms tikrą malonumą. Svarbu neperlaistyti ir išsirinkti tinkamą papartį, kuriems tiks vonios kambario sąlygos.

A post shared by FEMME LA FLEUR (@femlafleur) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius