Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 20

Kraštovaizdžio dizainerė pataria: ką būtina žinoti perkant augalus internetu

Prasidėjus karantinui daugelis žmonių buvo priversti likti namuose, o norimas prekes užsisakyti internetu. Norėdami pagražinti savo kiemus, daugelis pradėjo domėtis augalų tendencijomis ir nedrąsiai užsisakinėti augalus internetu.
Obelų žiedai
Obelų žiedai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiuo metu augalų pirkimas internetu tampa vis populiaresnis, tačiau vis dar susiduriama su įvairiais mitais ar baimėmis. „Tado ūkio“ medelyno savininkė ir kraštovaizdžio dizainerė Kristina Cvilikienė dalijasi pagrindiniais patarimais, į ką reikėtų atkreipti dėmesį perkant augalus internetu.

Kokybiškas augalų aprašymas

Sodinukų pardavėjų internete dabar apstu, bet kaip žinoti, kuris yra patikimas? Pirmasis bruožas, kuris parodo medelyno profesionalumą, – aiškus ir konkretus augalo aprašymas. Jame turėtų būti nurodytos veislės ypatybės, augalo augimo sąlygos, atsparumas ligoms ir šalčiams, sodinimo atstumai ir t. t.

Saugus pristatymas

Augalų siuntimas per kurjerių tarnybas yra gana rizikingas, tačiau tam didelę įtaką daro geras augalo paruošimas kelionei. Perkant augalus internetu reikėtų pasidomėti, ar pardavėjas prieš siųsdamas sumirko augalo šaknis hidrogelyje (jei tai augalas plikomis šaknimis), ar siunčia optimalaus drėgnumo (jei vazone).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius