Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 25

L.Liubertaitė apie hortenzijas: atmintinė besiruošiantiems genėti ir laukiantiems gausių žiedų

Kaip kalba tinklaraštininkė, apželdinimo kursų „Geltonas karutis“ organizatorė Lina Liubertaitė, šluotelinės hortenzijos yra labai mylimos lietuvių. O kaip prižiūrėt mūsų mylimą augalą? Kaip genėti, kad neliktumėte be žiedų?
Šluotelinės hortenzijos
Šluotelinės hortenzijos / Shutterstock nuotr.

„Šluotelines hortenzijas galima pamatyti tikrai dažname gėlyne. Didžiausia jų priežiūra – genėjimas, kurį patartina atlikti kartą per metus. Yra žmonių, kurie jų visai negeni, bet vėliau stebisi, kokio fantastiško dydžio žiedus ir jų gausą mato pas kitus bei negali patikėti, kad čia tos pačios hortenzijos. Tad dabar puikus metas genėti! Tiesa, anksčiau buvo kiek nesutariama, kada šį darbą atlikti, mat daugelis rudenį sutvarkydavo gėlyną ir tuo pačiu nurėždavo hortenzijas. Dabar, kai natūralistinis stilius tampa vis populiaresnis, hortenzijos paliekamos per žiemą kaip ir kiti augalai, pavyzdžiui, miskantai, lendrūnai ir kiti, kurie išlaiko savo gražią formą, nes kiemas žiemą atrodo dailiau“, – dalinasi tinklaraštininkė.

Kaip genėti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius