Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 08 21

Litoterapeutės A.Vilkoicaitės patarimai: kokie mineralai galėtų padėti lieknėti, pritraukti sėkmę ir turtus (II dalis)

Mineralų terapijos specialistė Agnė Vilkoicaitė sako, jog akmenys nėra buitinės magijos priemonės ar užduočių vykdytojai. „Kai užsidedam akmenį, mes jo prašome, kreipiamės, pasakome intenciją, tačiau visuomet turime pridėti – „tiek, kiek mano karma, suvokimas, sąmoningumo lygis“ leidžia. Nereikia prievartauti Visatos, galim išmaldauti, bet paskui turėsime kitoje vietoje susimokėti“, – perspėja astrominerologijos krypties litoterapeutė.
Litoterapeutė Agnė Vilkoicaitė.
Litoterapeutė Agnė Vilkoicaitė. / Asmeninio archyvo nuotr.

Agnė pataria pradėti nuo švelniai veikiančių akmenų. O mineralai, pasirodo, gali padėti ir sulieknėti, ir asmeninę laimę pagerinti, ir pinigų į namus prišaukti.

Apie mineralus, jų savybes ir poveikį skaitykite: Mineralų terapijos specialistė: Gerai parinktas akmuo gali padėti sprendžiant įvairias asmenines problemas (I dalis)

Lieknėjama mineralams padedant

Mineralų terapeutė vaišina mineralų vandeniu – ąsočio dugne guli sluoksnis spalvotų akmenėlių. Tokius mineralų „kokteilius“ galima ruošti įvairiais tikslais, pavyzdžiui, jeigu norite, kad akmenukai padėtų lieknėti.

Lieknėjimo „kokteilis“.​ Magnezitas, raudonas jaspis, kalnų krištolas. Dedami visų rūšių akmenukai, geriau, kad jie būtų aptakesni. Jeigu dėsime grubius, netašytus akmenis, jie gali daužytis vieni į kitus ir prigaminti atplaišų, kurias gali būti nemalonu nuryti ir netgi nepatartina.

Į ąsotį dėkite visų akmenų lygiomis dalimis, užpilkite litru vandens. Turėkite stiklinį, molinį ąsotį, vandenį nuolat užpilkite iš naujo. Būtinai kas kelias savaites reikia akmenukus išimti, išplauti, nusausinti ir pakrauti tekančioje saulėje.

Šito lieknėjimo „kokteilio“ per dieną galima išgerti 1–2 litrus.

„Kitas geras mineralas lieknėjimui ir organizmo detoksikacijai – tai žalias chrizoprazas. Galima gerti šio mineralo vandenį, tinka nešioti jo pakabuką širdies centro lygyje. Gali būti ir apyrankė, karolius galima gaminti, bet kai kuriems žmonėms truputį vėliau, prisipratinus.

Mano pačios patirtis buvo tokia: kai pradėjau nešioti chrizoprazą, prasidėjo toks stiprus organizmo valymasis, „pakilo viskas į paviršių“, buvo galvos skausmas, pykinimas, svaigimas. Bet šie reiškiniai per kelias dienas susinormalizavo, praėjo. Aš supratau, kad tiesiog akmuo įsijungia, vyksta darbas.

Aš dirbu su aromaterapija, tai lašinu dar papildomai citrinų eterinio aliejaus, bet būtinai gryno ir kokybiško. Tikrai nesiūlau pirkti iš kioskelio ar vaistinėje, jie būna blogos kokybės (kartais net visai nenatūralūs), geriau rinktis terapinės klasės eterinius aliejus. Kai kuriuos jų galima pakankamai saugiai vartoti į vidų, bet tam reikalinga aromaterapeuto priežiūra.

Stipriai valią aktyvinančius akmenis duodam tik tiems žmonėms, kurie aiškiai žino, ką daro, ko nori.

Jei nežinote, kas tie terapinės klasės aliejai ir kurie iš jų saugūs vartoti į vidų, verčiau susilaikykite nuo tokių praktikų ir aromaterapiją palikite tik išoriniam naudojimui.

Detoksikaciniame kokteilyje gali būti lašelis citrusinių eterinių aliejų – citrina, apelsinas, greipfrutas. Po 1 lašą litrui vandens. Jie taip pat skatina kepenų išsivalymą. Pavyzdžiui, siūlau kokteilį iš chrizoprazo su citrina“, – pataria A.Vilkoicaitė.

Valia ir sėkmė

Pasak A.Vilkoicaitės, negalima visiems rekomenduoti to paties akmens esant, pavyzdžiui, silpnai valiai. „Yra kelios litoterapijos kryptys, todėl, kreipiantis į skirtingus specialistus, gali labai skirtis jų siūlomas akmuo, nes čia yra daug niuansų: kokią valią reikia stiprinti, kokiam darbui tos valios reikia ir pan.

Jeigu tai – valia apskritai kažko imtis, bet dar nežinai ko, tuomet ne tai valiai stiprinti parinktas akmuo gali labai pakelti energiją ir prasidėti daug šalutinių reiškinių. Stipriai valią aktyvinančius akmenis duodam tik tiems žmonėms, kurie aiškiai žino, ką daro, ko nori.

Pasirinkimo etapu, kai „aš nežinau, ką daryti“, kai kurie akmenys visai netinka. Ryžtas ateina natūraliai, kai sprendimas yra priimtas. Tada reikia ryžto akmenų, jeigu nusprendžiau keisti darbą, santykius, asmenines savybes. To ryžto trūksta tada, kai dar yra abejonė“, – sako mineralų terapijos specialistė.

Geltonasis topazas skirtas žmogui, kuris jau yra įvaldęs savo psichinės energijos potencialą ir gali jį pritaikyti, o citrinas ir saulės akmuo yra savirealizacijos temos akmenys, jie padeda rasti savo vietą, pritaikyti savo žinias ir sugebėjimus ten, kur reikia.

„Citrinas vadinamas žaidėjo akmeniu, jis padeda matyti gyvenimą kaip žaidimą, žaisti savo partiją, tik svarbu su šiuo akmeniu neužsižaisti. Jis kartais aprašomas kaip finansinę sėkmę pritraukiantis akmuo. Nors aš mėgstu žiūrėti į sėkmę per savirealizaciją, kad ji ateitų už kažką“, – kalba A.Vilkoicaitė.

Nefritas
Nefritas

Senovės kinų tradicijoje labai garbinamas nefritas, žadeitas. „Nefritas tinka organizmo valymui, stiprinimui ir valios aktyvavimui, o žadeitą jie aprašo kaip akmenį „džiną“, traukiantį sėkmę, turtus, norų išsipildymą, organizmo gyvybinių galių pažadinimą. Natūralu, kad kai mes turime gyvybinių jėgų, esame aktyvūs, veiklūs, ateina pasisekimas, ir taip mes pritraukiame sėkmę“, – sako specialistė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Psichologas Vitalijus Bogdanovičius: Kai tik suvoksite, kuriam tikslui jums reikia pinigų, jų atsiras

Pinigams traukti

Pinigai yra viena iš materialios energijos išraiškų. Jeigu gerai tvarkomės su pinigais, vadinasi, esame įvaldę materialios energijos srautus. Šie srautai, pasak litoterapeutės, susiję su pirmaisiais mūsų organizmo energijos centrais: gyvybine, kūrybine-seksualine ir savirealizacijos čakromis. Tai – mūsų pamatas. Todėl labai aktualu spręsti šių trijų centrų temas, tinkamai jas vystyti, tuomet žmogus turės stabilią bazę, sėkmingą ir darnų gyvenimo būdą.

„Didžiajai daliai žmonių darbo su savimi temos būna būtent pirmuose trijuose energijos centruose. Kalba eina apie materiją ir žemiškos energijos susikūrimą, priėmimą, savo emocijų ir seksualinės energijos įvaldymą bei savirealizaciją, savo vietos radimą. Ties trečiuoju centru mes kalbame apie bazinį protą, racionalų mąstymą: ar su tuo viskas tvarkoj, ar nėra minčių pertekliaus, ar jos pozityvios, ar negatyvios; čia prasideda ir tikėjimo priėmimas gyvenime.

Girdėjau atvejų, kai žmogui mirus, suskyla, išbąla stalčiuje gulintys jo akmenys, tarsi kartu su juo išėjo. Tokios ištikimybės sunkiai sulauksime net iš kitų žmonių.

Kai eina kalba apie pinigų energijos supratimą, įvaldymą, mes žiūrime, ar teisingai funkcionuoja šie trys materialiosios energijos centrai. Savotiškai seksas siejasi su pinigais. Tai yra stiprios energijos mūsų gyvenimuose. Mes jas visas turime išmokti suvaldyti, išmokti, jeigu reikia, transformuoti, perkeisti.

Todėl yra sunku kalbėti apie universalų akmenį, kuris vienareikšmiškai trauktų pinigus. Todėl, kad kiekvienam žmogui gali būti tema, susijusi su skirtingu centru.

Pirmosios čakros nedarnus veikimas pasižymi valios trūkumu, nepasitikėjimu savimi arba ryškiu susireikšminimu, kategoriškumu, agresija. Negatyviuoju atveju antrajame centre formuojasi savigaila, savęs kaip aukos matymas, tada žmogus visai nemato problemos tame, kad juo rūpinasi kiti. Čia reikia visai pakeisti emocijų kokybę, kad atsirastų teigiamas požiūris ir sveikas noras gyventi, veikti, kurti savo gerovę. Jeigu trečiame centre yra problemų, dažnai žmogus neranda savirealizacijos krypties, neranda savo vietos“, – aiškina litoterapeutė.

Citrinas
Citrinas

Pasak pašnekovės, neretai būna, kad esant išbalansuotiems materialios energijos centrams žmogus gali būti begaliniame godume, jam niekad nebus gana, jis visą savo dvasinę tuštumą bando užpildyti materija. Arba gali būti priešingai – visiškas materijos neigimas, gali atsirasti vampyrizmas iš artimųjų, nes vis tiek valgyti reikia, už butą mokėti reikia, kažkas turi padėti, pradedama „maitintis“ svetimų rankų sukurtu gėriu.

„Labai dažnai mes dirbame su savirealizacijos temomis, kas gali padėti surasti gyvenimo kelią. Čia į pagalbą ateina visi geltoni akmenys, jie pamaitina, pastiprina: geltoni, oranžiniai kalcitai, gintaras – juos reikia nešioti ant saulės rezginio. Taip pat yra universalus šios temos akmuo – citrinas. Dar išskiriami dryžuoti agatai, oniksai kaip pritraukiantys turtus ir sėkmę.

Citrinas ir saulės akmuo skatina savirealizaciją, padeda valdyti pinigų srautus. Safyras yra vienas iš tų akmenų, kuris padeda protingai išlaidauti. Juk pinigų neturėjimas gali būti nulemtas to, kad mes tiesiog nemokame jų išlaikyti. Tai vienas iš sakralinių akmenų, tai nėra kasdienis akmuo. Jis yra mėlynas, o mėlyni akmenys turi tikėjimo temą. Kai tiki tuo, ką darai, kažkaip kitaip viskas dėliojasi ir sėkmė ateina visai kitaip“, – sako A.Vilkoicaitė.

Ji yra įsitikinusi, kad kai žmogus randa savo veiklą, savo pašaukimą ar bent jau kas šitame gyvenimo etape jam tinka daryti, tuomet gimsta gyvenimo džiaugsmas, atsiranda tinkamos aplinkybės ir sąlygos, ir situacijos, ir žmonės, tuomet tarsi pati Visata parūpina tiek finansų, kiek pakanka.

- Kas jums yra akmenys? Kaip juos vertinate?

- Nemėgstu žiūrėti į akmenis kaip į buitinės magijos priemones, kaip užduočių pildytojus, kaip vergus. Aš matau akmenų sąmonę kaip laisvą, nepriklausomą, į kurią reikia žiūrėti su pagarba, su atsivėrimu jų veikimui. O ne vien taip vartotojiškai žiūrėti, kad aš turiu akmenį ir jis man pildo, ko aš užsinorėjau.

Mineralai man yra draugai, labai ištikimi draugai. Pagalbininkai, patarėjai. Yra nuostabių istorijų, kai akmenys prisiima žmonių ligas arba likimo smūgius. Kai būna kažkokie negatyvūs smūgiai iš aplinkos, akmenys pabąla, suskyla, jie... pasiaukoja. Girdėjau atvejų, kai žmogui mirus, suskyla, išbąla stalčiuje gulintys jo akmenys, tarsi kartu su juo išėjo. Tokios ištikimybės sunkiai sulauksime net iš kitų žmonių. Akmuo yra tylus pagalbininkas.

Keli patarimai:

  • Kai užsidedam akmenį, mes jo prašome, kreipiamės, pasakome intenciją, tačiau visuomet vertėtų pridėti: „tiek, kiek mano karma, suvokimas, sąmoningumo lygis“ leidžia. Nereikia prievartauti Visatos, galim išmaldauti, bet paskui turėsime kitoje vietoje susimokėti.
  • Keičiantis gyvenimo etapams, keičiasi ir nešiojami akmenys. Jie rėminami į tam tikrus metalus, nešiojami ant tam tikros rankos, piršto, kabinami tiesiai ties reikiamais energijos centrais (pvz., ties širdimi, arba saulės rezginio zonoje).
  • Dauguma spalvotų akmenų išblunka, jeigu laikomi tiesioginėje Saulės šviesoje. Mineralus reikia krauti tekančio ryto saulėje iki 10 val., nereikia eiti degintis su akmenimis. Jeigu kai kuriuos akmenis laikysime ant palangės, pavyzdžiui, spalvotus kvarcus, jie ims blukti.
  • Saugokitės klastočių! Citrinas retas, jo ištekliai senka. Jis darosi labai brangus, nuo 20 iki 30 Eur už nedidelį akmenuką, gali būti ir apie 100 Eur. Tai yra pusbrangis akmuo. Jį labai mėgsta padirbinėti.

Padirbinėja ir turkį – tai bene populiariausias klastojamas akmuo. Jis yra dvasios vedlys. Akmuo, kuris patraukia žmogų, kai ateina laikas. Turkio tema – sustiprinti ir vesti tuos, kurie tiki. Turkis populiarus egiptiečių, šamanų papuošaluose, tai – dvasininkų akmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius