Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 10

Maistinės plėvelės panaudojimo būdai: nuo švaros iki remonto darbų

Maistinę plėvelę rastume kiekvienos moters virtuvėje. Tai patogi priemonė, padedanti išlaikyti maisto šviežumą bei išvengti nemalonių kvapų šaldytuve.
Maistinė plėvelė
Maistinė plėvelė / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Namas Plėvelė

Tačiau tai ne vienintelis jos panaudojimo būdas. Kur dar tinka maistinė plėvelė?

Išlaikykite šviežius bananus

Tikinama, kad bananai ilgiau išliks švieži ir nepajuoduos, jeigu jų kekę viršūnę (stiebus), apvyniosite maistine plėvele.

Išsaugokite šilumą namuose

Jeigu pro langus stipriai pučia vėjas, pabandykite juos apklijuoti maistine plėvele – tai greitas būdas, kuriam nesugaišite daug laiko, tačiau džiaugsitės šiltesniais namais.

Apsaugokite rankas

Jau greitai reikės imtis įvairių darbų sode ir darže. Tam, kad neprisitrintumėte žaizdelių ant rankų, įrankių kotus, pavyzdžiui, grėblio ar kastuvo, apvyniokite maistine plėvele.

Švarus šaldytuvas

Sieninėse lentynėlėse ar kitose šaldytuvo talpose galima pakloti maistinę plėvelę. Jums reikės mažiau laiko skirti tvarkai – tiesiog išimsite plėvelę kartu nešvarumais ir ją išmesite.

Naudokite remonto metu

Tam, kad įrankiai, kuriais naudojatės remonto metu, pavyzdžiui, dažydami sienas, neperdžiūtų pertraukų metu, apvyniokite juos maistine plėvele. Plėvelė tiks ir patiesti ant grindų, uždengti norimas vietas ir pan.

123RF.com nuotr./Pora daro remontą
123RF.com nuotr./Pora daro remontą

Kelionės metu

Maistine plėvele galima apvynioti kosmetines priemones, tarkime, įvairius šampūno, kremo buteliukus, dekoratyvinės kosmetikos pakuotes, kad jos neišbėgtų ir neišbyrėtų.

Išvirkite kiaušinius be lukšto

Į maistinę plėvelę įlašinkite kelis lašelius alyvuogių aliejaus (sulenkite kelis sluoksnius, kad plėvelė būtų storesnė) įmuškite kiaušinį ir užriškite taip, kad jis būtų lyg maišelyje. Tuomet dėkite į verdantį vandenį ir virkite 4-5 minutes.

Kosmetinės procedūros

Įvairūs kūno įvyniojimai, sakoma, gali padėti lieknėti, padailinti kūno formas, sustangrinti odą. Tam pravers maistinė plėvelė. Galima išmėginti pačių įvairiausių receptų, tarkime, kakavos miltelius sumaišykite su alyvuogių aliejumi, ištepkite gautu mišiniu šlaunis ir pilvą ir apvyniokite maistine plėvele. Po pusvalandžio plėvelę nuimkite ir nuplaukite.

Jeigu ruošiate kepsnius

Jeigu ruošiate kepsnius ir norite mėsą išmušti, uždenkite ją plėvele. Taip bus kur kas mažiau vargo vėliau tvarkant virtuvę ir šveičiant stalviršius.

Švarios grindys

Laikykite maistinę plėvelę netoli avalynės dėžės. Jeigu jums su batais teks grįžti į namus, o jūs skubate, tuomet apsivyniokite juos maistine plėvele ir drąsiai ženkite į namus.

Kad gėlės išliktų nenuvytusios

Jeigu turite puokštę gėlių ir nėra galimybės jos pamerkti, tuomet apvyniokite jos galus drėgna servetėle ir maistine plėvele. Taip jos tikrai išliks ilgiau dailios ir žydinčios.

Kraustymosi metu

Daugelį daiktų, kad jie nepabirtų, galima suvynioti arba apvynioti maistine plėvele. Tai pravers, jeigu kraustotės, jūsų namuose daug smulkių daiktų, įrankių ir pan.

Šiltnamis

Tiksliau tariant – maistine plėvele galite apdengti vazonus, kad greičiau išdygtų daigai. O kadangi dabar prasideda daigų auginimo sezonas, šis patarimas jums tikrai pravers. Plėvelė garantuos, kad ne tik greičiau sulauksite daigelių, bet ir ilgiau išlaikysite šilumą bei drėgmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius