Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 03

„Mano kiemas“ dalyvė Jelena tituluotoje sodyboje augina per 400 rūšių augalų ir krūmų

„Pamačiau kvietimą dalyvauti konkurse ir galimybę laimėti šiltnamį, kurio mums labai reikia“, – taip savo motyvą parašyti 15min GYVENIMUI pagrindė Jelena Zaiko, su šeima gyvenanti Klaipėdos rajone, Budrikuose. Moteris nusprendė bandyti savo laimę, tą padaryti galite ir jūs!
Jelenos ir Vladimiro Zaiko sodyba
Jelenos ir Vladimiro Zaiko sodyba / Asmeninio archyvo nuotr.

Per 10 metų sukurtam grožiui – apdovanojimai

„Viskas mūsų sodyboje sukurta su meile ir tik mūsų rankomis. Tvarkinga ir graži aplinka reikalauja tikrai nemažai dėmesio, kas dieną skiriame po keletą valandų jos priežiūrai. Darbas sunkus, bet labai malonus“, – 15min GYVENIMUI pasakoja Jelena Zaiko.

Moteris dirba vyr.buhaltere keliose įmonėse, tad rūpintis namų aplinka jai – ir poilsis nuo protinio darbo, ir atgaiva, ir pomėgis.

„Man patinka puošti aplinką ir matyti savo rankų darbo rezultatus, kurie džiugina ne tik mus, bet ir mūsų svečius.

Pirmasis gėlynas atsirado prieš 10 metų, jis buvo labai kuklus, bet mielas. Jau tada supratau, kad gėlės bus mano gyvenime, norėsiu jų daug ir įvairių. Per laiką atrinkau pačius gražiausius ir mažiausiai reikalaujančius priežiūros augalus.

Asmeninio archyvo nuotr. /Jelenos ir Vladimiro Zaiko sodyba
Asmeninio archyvo nuotr. /Jelenos ir Vladimiro Zaiko sodyba

Man taip knieti sukišti rankas į žemę, kad net pradėjau domėtis kraštovaizdžio dizainu, dirbti kompiuterine programa, galvoju ir apie kraštovaizdžio dizaino kursus“, – nauja veikla džiaugiasi J.Zaiko.

O pasigrožėti įstabiais žiedais, augalų ir rūmų kompozicijomis 24 arų plote dabar gali ne tik jos šeima, giminaičiai, bet ir kaimynai – 2013 metais Jelenos ir Vladimiro Zaiko sodyba pripažinta gražiausia Klaipėdos rajone, o pernai jai suteiktas Šimtmečio sodybos titulas.

Įsitraukia visa šeima

Ne tik Jelena puoselėja grožį aplink namus – prisideda vyras Vladimiras. Jis pjauna žolę, ką reikia, iškasa, pasodina. Poros 16-metė dukra lanko dizaino būrelį, tad jau geba komponuoti puikias puokštes.

Kokios Jelenos gėlės mėgstamiausios? „Mano favoritais tapo šluotelinės hortenzijos, levandos ir įvairus varpiniai augalai.

Levandos labai patiko, tačiau sunkiai jas sekėsi man prisijaukinti, kelias žiemas nušaldavo. Kol viename renginyje sutikau moterį, pasiguodžiau, o ji patarė įsigyti jau Lietuvoje išaugintų levandų daigelių. Ir tie puikiai suvešėjo. Dabar levandomis negaliu atsigrožėti“, – pasakoja moteris.

Asmeninio archyvo nuotr. /Jelenos ir Vladimiro Zaiko sodyba
Asmeninio archyvo nuotr. /Jelenos ir Vladimiro Zaiko sodyba

Kadangi Zaiko sodyba yra nemaža – 24 arai, tai augalų įvairovė didelė, augina per 400 rūšių gėlių ir krūmų. O dar didžiulis tvenkinys!..

„Žydėjimas prasideda kovo mėnesį ir baigiasi, kai jau paspaudžia šaltukas. Kasmet vaizdas keičiasi, kasmet vis naujas paveikslas, nes keičiasi pasaulinės apželdinimo mados, keičiasi ir mūsų skonis. Tačiau taip smagu!

Tai veikla, kuri įtraukia. Internete bendrauju su bendramintėmis, kelios viešnios iš Rusijos ir Baltarusijos pas mus net buvo atvykusios, svečiavosi. Apsikeičiame patirtimi, negailime viena kitai patarimų. Argi gaila – svarbu, kad kuriame grožį, kuris džiugina“, – sako J.Zaiko.

Asmeninio archyvo nuotr. /Jelenos ir Vladimiro Zaiko sodyba
Asmeninio archyvo nuotr. /Jelenos ir Vladimiro Zaiko sodyba
Asmeninio archyvo nuotr. /Jelenos ir Vladimiro Zaiko sodyba
Asmeninio archyvo nuotr. /Jelenos ir Vladimiro Zaiko sodyba

Dalyvaukite konkurse „Mano kiemas“

Konkurse dalyvauti gali visi – nesvarbu, ar jūs turite didelę sodybą, o gal gėlyną įkūrėte jaukiame balkone ar šalia daugiabučio namo.

1. Siųskite savo kiemo, sodybos nuotraukas (ar vaizdo įrašą – jie ypač laukiami).

2. Kartu su nuotraukomis (būtinai – viename laiške!) pridėkite ir tekstą, kuriame būtų surašyta, per kiek laiko sukūrėte aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, kodėl jums tai svarbu ir kuriame rajone ji yra.

3. Viską siųskite adresu gyvenimas@15min.lt. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono numerį ir adresą.

Konkursas truks iki vasaros pabaigos, o vieną nugalėtoją apdovanosime rugsėjo mėnesį. Jam atiteks įmonės Gardenis“ įsteigtas prizas – aliuminio ir grūdinto stiklo šiltnamis „Ventus“.

Laukiame vaizdų, istorijų ir įkvėpimo!

Bendrovės nuotr./„Ventus“ aliuminis šiltnamis
Bendrovės nuotr./„Ventus“ aliuminis šiltnamis
Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius