-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 28

Medeina Andriulienė: ar įmanoma namuose atkurti prabangaus viešbučio lovos jausmą?

Pasirodo – taip, užtenka tik teisingai pasirinkti patalynę.
Medeina Andriulienė
Medeina Andriulienė / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Lova Patalynė

Augau ankstyvaisiais nepriklausomybės metais, kurie negarsėja grožiu ir estetika. Visur vis dar buvo vienodos rudos lakuotos sekcijos, tie patys keturi kilimai, identiški šviestuvai ir tas pats liūdnas fikusas.

Asmeninio archyvo nuotr. /Medeina Andriulienė
Asmeninio archyvo nuotr. /Medeina Andriulienė

O mūsų namuose vis tik buvo vienas išskirtinis dalykas – patalynė. Ne, ne slystantis satinas ar tankiai austa egiptietiška medvilnė. Kai didžiausia prabanga tais laikais buvo bananas, iki satino – kaip iki mėnulio. Bet nepriekaištinga patalynės priežiūra mano mama namuose kūrė gero viešbučio jausmą. Kai gerai išprosyta, kvepianti patalynė susiliečia su oda – šito išlepimo jau niekada gyvenime neatsikratysiu. Todėl kai renkuosi patalynę, esu negailestingas kokybės inspektorius.

Studijuodama Olandijoje gyvenau bendrabutyje iš įrengtų jūrinių konteinerių, ir pinigų neturėjau, tad prabangiausia turėta patalynė buvo iki plyšimo nuskalbta, net nepamenu kokiame prekybos centre pirkta patalynė. Ir dar nelyginta, nes lygintuvas prie konteinerio nepriklausė.

Partnerio nuotr./Bedroommood Perkelio patalynė
Partnerio nuotr./Bedroommood Perkelio patalynė

Juokingiausia, kad neseniai savo vaikui paklojau tokią pat patalynę (kuri man studijų metais neatrodė tokia jau bloga), nes mūsų nuolat naudojama geroji buvo valykloje. Tai jis atėjo manęs paklausti, kas nutiko. Tikrai nesitikėjau, kad vaikas pajaus tokį skirtumą, net nepagalvojau apie tai klodama! Bet jau ir keturiolikmečiui aišku, kad skirtumas toks, jog neapgausi. O prie gero greitai įprantama.

Skirtumas nuo ko? Nuo to, prie ko pripratome per pastaruosius kelerius metus. Nuostabi, lietuvių Tauragėje gaminama patalynė Bedroommood. Aušinčiau burną bandydama nupasakoti jos gerumą, tačiau kadangi negaliu duoti pačiupinėti, teks rinkti žodyne žodžius, nusakančius vos girdimą perkelio šiugždėjimą ir per pirštus slystantį satiną.

Partnerio nuotr./Bedroommood Satino Patalynė
Partnerio nuotr./Bedroommood Satino Patalynė

Bet apie viską nuo pradžių. Kai šeimoje nusprendėme atsinaujinti patalus, ėmiau žvalgytis tokios patalynės, kuri atitiktų visus mano vaikystės ir „užgyventus“ standartus. Na, žinoma, turi būti graži. Kas dar? Maloni, kokybiška, nekenksminga medžiaga, juk tiek laiko praleidžiame prie jos prisilietę. Kiek įmanoma tvariau pagaminta. Na, ir jei jau pasiryžau plačiau atverti piniginę, kad nereikėtų to daryti kasmet – kad patalynė būtų lengvai prižiūrima ir ilgai tarnautų.

Naršiau prabangių ženklų patalynes užsienio elektroninėse parduotuvėse, ir visai netyčia mano akis užkliuvo už labai gražios Bedroommood interneto svetainės ir nuotraukų. Net numanyti negalėjau, kad tai – Lietuvoje gaminami produktai, buvau įsitikinusi, kad tai koks nors itin brangus skandinavų prekės ženklas. Iš pradžių nudžiugino kaina. Taip, ne studentiška, tačiau kartu ir tokia, kokią galiu mokėti už labai geros kokybės, ilgaamžius daiktus.

Partnerio nuotr./Bedroommood perkelio patalynė
Partnerio nuotr./Bedroommood perkelio patalynė

Tada medžiagos – satinas, perkelis. Gerai, satiną jau pažįstu.Tai specialus audinio pynimo būdas, kuris ir suteikia satinui tą šilkinį švelnumą, už kurį jis taip visų pamėgtas. Satiną reikia prižiūrėti, jis truputį glamžosi, tačiau satinas tiesiog slysta oda, šildo, yra gana sunkus. Labai svarbu atkreipti dėmesį, kad tai būtų ne koks sintetinis satinas, o 100% medvilnė. Bedroommood sintetika neprekiauja, puiku.

Bet kas tas perkelis? Pirmąsyk jį girdžiu. Paskaitau, kad šis – taip pat gana sunkaus audimo medvilnės audinys (audimo būdas vienas siūlas po kitu siūlu), tačiau pasižymi visai kitomis savybėmis nei satinas. Perkelis sulyginamas su baltais marškiniais – būtinas atributas kiekvienoje spintoje, tinkantis visiems ir labai universalus. Mane sudomina tai, kad svetainėje rašoma, jog perkelis vėsina.

Partnerio nuotr./Bedroommood Perkelio Patalynė
Partnerio nuotr./Bedroommood Perkelio Patalynė

Taigi nusprendžiau užsisakyti po vieną komplektą ir nustembu, kad galima derinti įvairių spalvų rinkinius (vienos spalvos pagalvės, kitos – užklotas, ar kaip tik norite), galima gera kaina pirkti didesnius kiekius, kurie vadinasi COMBO, arba netgi galima parašyti jiems tiesiogiai, jei reikia kokių specifinių matmenų ir pasiuvimas nieko papildomai nekainuoja! Rašau gamintojui ir dar net ne visai tikiu, kad tikrai taip ir bus. Man čia išsigelbėjimas, nes su vyru miegame su skirtingo dydžio pagalvėmis ir perkant standartinius rinkinius niekada neturėjau derančių pagalvės užvalkalų.

Atsakymą gaunu kone iškart, mane patikina, kad tikrai pasiūs viską pagal mano pageidavimus. Ir dar suprantu, kad tai – lietuviai! Man parašė pati įmonės savininkė, Jurgita, kuri drauge su vyru Tomu ir įkūrė šį verslą ne kur kitur, o Tauragėje. Man atvimpa žandikaulis. Žinoma, skambu kaip tamsuolė, tačiau tikrai nesitikėjau, kad provincijoje gyvenantys žmonės gali turėti tokį subtilų stiliaus pajautimą. Pamoka man, darsyk primenu sau nespręsti apie knygą pagal viršelį.

Partnerio nuotr./Medeina Andriulienė
Partnerio nuotr./Medeina Andriulienė

Taigi, Jurgita man pasakoja, kad Bedroommood – tikras šeimos verslas ir jie patys miega savo kurtuose pataluose. Todėl tikrai gali laiduoti, kad patalynė absoliučiai „švari“, jos gamyboje nenaudojami jokie chemikalai, ji nekenkia odai, o medžiagos puikiai kvėpuoja. Visas medžiagas savomis rankomis atsirenka ir atsiveža iš Izraelio, o Lietuvoje, siuvykloje Kaune, komplektus siuva nuostabios, daugybę metų patirties turinčios moterys. Retas atvejis, kad kažką pirkdamas tiek daug sužinotum ir susidraugautum su pardavėjais, o čia tikrai apėmė toks geras jausmas bendraujant, kad jau beveik prašiausi į svečius. Kai žmonėms svarbiausia ne „daryti verslą“, o jų veikla, produkto kokybė, tai tikrai jaučiasi ir kalba už save.

Partnerio nuotr./Jurgita ir Tomas Alijošiai - Bedroommood įkūrėjai
Partnerio nuotr./Jurgita ir Tomas Alijošiai - Bedroommood įkūrėjai

Neilgai trukus (rimtai, kaip jie spėjo taip greitai pasiūti individualų užsakymą?) gaunu savo siuntinį. Viskas kvepia, akis džiaugiasi, pakuotėje nė su žiburiu nerasi jokio plastiko, o viduje – dar ir man ranka rašytas raštelis. Aš jau beveik įsimylėjau. Bet dar laukia išbandymas oda.

Norisi kažką palikti jūsų vaizduotei, neišduoti visų paslapčių, nes dalis patalynės džiaugsmo ir slypi atradime. Kai pagaliau supranti, kad kitur būna tik parašyta „satinas“, tačiau jei sudėtume šalia su Bedroommood satinu, tai anas kotiruotųsi pigiausios medvilnės lentynoje. Šis satinas slysta beveik kaip šilkas, bet ne tiek, kad erzintų. Glosto. Krenta be menkiausio garso. Skoningos, prigesintos spalvos idealiai tinka prie mūsų namų spalvinių tonų.

Bet kad ir koks nerealus šis satinas, vis tik didžiausiu atradimu man tampa perkelis. Matinis, standus, tačiau kartu nejuntamas, jis pagaliau grąžina į mano namus ir mano lovą gero viešbučio jausmą. Jis garsiai šiugžda, fantastiškai atrodo ir tikrai nėra nuobodus standartas. Taip, galiu sulyginti su baltais marškiniais, tačiau labai ypatingais, tokiais, kurie suteikia charakterį net ir pačiai nuobodžiausiai eilutei.

Partnerio nuotr./Bedroommood Satino Patalynė
Partnerio nuotr./Bedroommood Satino Patalynė

Bedroommood patalynėje miegame jau trečius metus ir vis dar negaliu išsirinkti, kuris geriau – perkalis ar satinas. Todėl vasarą, kai norisi vėsos, renkuosi pirmąjį, o išsiilgus jaukios šilumos – antrąjį. Kaip jau sakiau, kokybės skirtumas toks, kad belieka tikėtis, kad Bedroommood gyvuos amžinai, nes kitokioje patalynėje miegoti nebegalėčiau ne tik aš, bet jau ir mano vaikai. Į ją Jurgita ir Tomas matyt įaudžia visą savo meilę ir nuo jų sklindančią ramybę, kad taip gera į jų patalus susisupti. Beje, naujus komplektus perku tik todėl, kad norisi vis naujų atspalvių, tačiau drąsiai galėčiau naudoti patį pirmąjį, pirktą prieš trejus metus, nes jis vis dar atrodo ir jaučiasi kaip naujas.

Asmeninio archyvo nuotr. /Medeina Andriulienė
Asmeninio archyvo nuotr. /Medeina Andriulienė

Vienintelis mano priekaištas – kad dar nėra linijos kūdikėliams, nes turiu penkių mėnesių dukrytę ir jau galiu prisiekti, kad ji saldžiau miega mūsų lovoje būtent dėl Bedroommood patalų. Jurgita, Tomai, kada jau galime tikėtis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius