-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 25

Medinės vonios jaukiam interjerui

Laiką, skirtą pasilepinti ir nuovargį paskandinti kvepiančioje putų vonioje, ko gero, vertina kiekviena moteris. Na, žinoma, retkarčiais ir vyrai.
Medinė vonia
Medinė vonia ypač tinka minimalistiniam interjerui. / Shutterstock nuotr.

Ne paslaptis, kad pastaruoju metu vonios kambariui įrengti skiriama ypač daug dėmesio: apgalvojamos detalės, aksesuarai, spalvos... Dažnai būna, kad į madą sugrįžta tai, kas buvo pamiršta, pavyzdžiui, šiuo metu jau kurį laiką populiarios medinės vonios. Susidomėjusieji suka galvą, kokia ji, ar patvari?.. Tačiau niekas nedrįs ginčytis, kad medinė vonia atrodo gana išskirtinai.

Vonia
Medinė vonia atrodo gana išskirtinai.

Medis ir vanduo?

Išgirdus žodžius „medinė vonia“, daugumai iškart užkliūva medienos ir vandens draugystė. Argi tokia vonia gali būti ilgaamžė ir patvari? Gamintojų teigimu, tai visiškai natūralu ir įprasta, nes anksčiau žmonės tik tokiose ir maudėsi. O ką jau kalbėti apie mums, lietuviams, įprastas, labai mėgstamas ir jokių klausimų nekeliančias medines pirteles.

alwin-bathware.com nuotr. /Vonia
alwin-bathware.com nuotr. /Medinė vonia

 

 

 

 

 

 

 

Dabartines medžiagas, naudojamas vonios kambario įrangai, anksčiau kuo puikiausiai pakeisdavo mediena ir, pavyzdžiui, akmuo. Natūralaus interjero mėgėjams medinės vonios išties turėtų būti prie širdies. Be to, šiuo laikotarpiu jos atgyja pačiomis įvairiausiomis formomis ir netikėtais dizaino sprendimais, kurie ir stebina, ir intriguoja. Skeptikams derėtų pasakyti, kad šiuolaikinės medinės vonios gimsta iš ypač patvarių medžių: tikmedžio, tamsiosios miletijos, svietenijos, maumedžio.

Vonia
Vonia iš natūralios medienos

Idealu minimalistiniam interjerui

Žinoma, tokios vonios yra kruopščiai apdirbamos specialiomis priemonėmis, apsaugančiomis nuo drėgmės ir padedančiomis ilgam išsaugoti pirminę bei natūralią medienos išvaizdą, taip pat jos gali būti padengtos laku, nupoliruotos. 

Vonia
Medine vonia

Pasak interjero specialistų, labiausiai tokia vonia tinka minimalistiniam, neužgožtam daugybės nereikalingų daiktų interjerui. Geriausia ją statyti vonios kambario viduryje – juk ji ne tik daiktas, skirtas naudoti, bet ir svarbiausias interjero elementas. Kad būtų išlaikytas stiliaus vientisumas, galima rinktis ir medines kriaukles, aksesuarus ar dušinės padą.

woodbaths.com nuotr./Medinės kriauklės
woodbaths.com nuotr./Medinės kriauklės

Privalumai ir trūkumai

Medžio ir žmogaus draugystė žinoma nuo seno. Ji spinduliuoja ypatingą energiją, kurios nei imituosi, nei padirbsi. O ką jau kalbėti apie tai, kad, atrodytų, tokiose archajiškose voniose gali būti įmontuojama ir šiuolaikinė technika, pavyzdžiui, hidromasažas. Vienas maloniausių tokių vonių privalumų – natūralaus medžio šiluma. Jos tarsi kviečia jose ilsėtis ir atsipalaiduoti.

Shutterstock nuotr./Vonia
Shutterstock nuotr./Vonia

Beje, verta paminėti, kad tokia vonia reikia itin kruopščiai rūpintis vadovaujantis gamintojų rekomendacijomis. Ir, žinoma, šis grožis atsieina išties nepigiai.

Shutterstock nuotr./Vonia
Shutterstock nuotr./Medinė vonia

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius