Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 08

Meistro paslaugos – kur rasti ir kaip išsirinkti?

Meistro paslaugos, nesvarbu, kokio pobūdžio jos būtų, skirtingais gyvenimo laikotarpiais yra reikalingos daugeliui. Augant ekonomikai ir pamažu kylant pragyvenimo lygiui, atsiranda daugiau galimybių keisti seną būstą į naują ar net statyti savo svajonių namą. Ir nors dauguma mano, jog gerų meistrų rinkoje netrūksta, taisyklė dažniausiai yra tokia, kad geri meistrai yra nuolatos užimti, todėl net ir suradus tokį meistrą, dar nereiškia, jog jį pavyks pasamdyti.
Meistro paslaugos
Meistro paslaugos / Partnerio nuotr.
Temos: 2 Statybos Meistras

Iš tiesų, situacija statybų sektoriuje yra įkaitusi. Statybų įmonėms siekiant patenkinti vartotojų paklausą tenka verstis per galvą bei samdyti reikiamą darbo jėgą tam, kad tilpti į numatytus terminus ir patenkinti aukštus NT pirkėjų lūkesčius. Statytojai taip pat dažnai siūlo savo meistrų paslaugas būstų pilnos apdailos atlikimui, tačiau žmonės turėdami savo interjero idėjų, o kartais norėdami sutaupyti, renkasi kitą, kiek sudėtingesnį ir ilgesnį kelią – savų meistrų samdymą. Taigi, kur rasti reikiamus meistrus bei kaip nesuklysti juos renkantis?

Poreikių išsiaiškinimas

Įsigiję naują būstą arba renovuodami seną, neišvengiamai susidursite su meistrų paieškomis. Viskas priklausys ne tik nuo laiko, kurį skirsite šiai užduočiai, bet ir kriterijų, kuriais vadovausitės. Todėl prieš pasineriant į paieškas, vertėtų gerai žinoti, ko ieškote bei kokie yra jūsų pačių poreikiai. Pateikiame pagrindinius kriterijus, kuriuos turėtumėte įvertinti rinkdamiesi meistrus.

Kaina. Kaina yra svarbus faktorius, dažnai nulemiantis sprendimą renkantis meistrus. Vis dėlto, specialistai pataria būti atsargiems, kadangi šiandien esant tam tikrų specializacijų meistrų trūkumui, rinkoje atsirado nemažai „meistrų mėgėjų“, kurie siūlydami mažus darbų įkainius apgauna klientus ir neįvykdo įsipareigojimų.

Kokybė. Meistrų darbo kokybė lemia ilgaamžiškumą bei bendrą namų įvaizdį, todėl kokybė turėtų būti vienu pagrindiniu kriterijumi, net ir esant minimaliems asmeniniams poreikiams. Ypatingai rekomenduojama atsižvelgti į meistro kompetencijas renkantis elektriką, plytelių klojėją ir baldininką.

Patirtis. Patirtis yra neatsiejamas galutinio darbo rezultato įrankis. Verta pažymėti, jog patirtis neateina savaime, ji yra kaupiama ilgą laiką dirbant konkretų darbą rinkoje, todėl prieš samdydami meistrą pasidomėkite apie jo ankstesnius darbus, paprašykite pavyzdžių. Patyręs meistras visuomet tiksliau gebės išpildyti poreikius bei parinkti teisingus sprendimus.

Terminai. Apsvarstykite, ar jums yra svarbūs darbų terminai. Neskubūs darbai visuomet kainuos mažiau nei didelės skubos užsakymai, taigi nusimatykite sau patogų ir priimtiną preliminarų darbų terminą ir aptarkite tai su potencialiu meistru. Dėl kainos dėrėkitės iš anksto, kad vėliau išvengtumėte galimo piktnaudžiavimo.

Rinkitės atsakingai

Jei jau išanalizavote savo poreikius, tuomet pats metas imtis reikiamo meistro paieškų. Ieškoti visuomet reikia iš anksto, ne paskutinį mėnesį ar jokiu būdu ne paskutinę savaitę, nes taip ne tik galimai ženkliai padidinsite savo remonto išlaidas, bet meistrų galite ir visai nesurasti. Bet kokiu atveju, ieškokite į pagalbą pasitelkdami visas šiuolaikines galimybes – skelbimus, socialinių tinklų grupes, pažįstamų rekomendacijas bei interneto platybes. Su kuo daugiau meistrų susisieksite, tuo turėsite geresnius šansus surasti tinkamą meistrą reikiamiems darbams atlikti.

Taip pat visada galite pagalbos teirautis ir Universalusmeistras.lt tinklalapyje. Ten visada rasite platų meistrų pasirinkimą protingomis kainomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius