TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 12 05

Menininkai kviečia į šventinį susitikimą Kaune „Kultūringai prieš Kalėdas“

Savaitgalį Kauno paveikslų galerijoje ir kavinėje „Kultūra“ į prieškalėdinį susitikimą kviečia menininkai. „Kultūringai prieš Kalėdas“ – taip pavadintas renginys suburs kultūrininkus, jo metu bus galima įsigyti kalėdinių dovanų tiesiai iš menininkų rankų, dalyvauti dirbtuvėse ir nemokamuose koncertuose.
Savaitgalį kauniečiai kviečiami į menininkų sambūrį „Kultūringai prieš Kalėdas”
Savaitgalį kauniečiai kviečiami į menininkų sambūrį „Kultūringai prieš Kalėdas” / Organizatorių nuotr.

Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, šiame renginyje bus visko – ir jau pažįstamo, ir naujo: Rasos Jusionytės Lietuvoje kurtas žurnalas „What Do People Do“, apdovanotas tarptautiniu mastu ir parduodamas nuo Berlyno iki Singapūro, išskirtinė betono juvelyrika „Celsius 273“, garsinanti Lietuvos vardą nuo Japonijos iki Prancūzijos, menininkės Jolitos Vaitkutės iliustracijos dirbtuvės ir galimybė įsigyti jos darbų, „Oak Ceramics“ keramika, kuri puošia ne vieno Lietuvos restorano stalus, leidykla „Lapas“, siūlanti išskirtinės kokybės knygas apie meną ir architektūrą, bei kiti.

Renginys taip pat kviečia į nemokamą grupių „Hit-Kick“ ir „Pilnatys“ koncertą, kuris vyks šeštadienį, o sekmadienį galėsite sudalyvauti kalėdinių vainikų pynimo dirbtuvėse su žinoma floriste Olesia Dekere ir iliustracijos dirbtuvėse su J.Vaitkute. Abi dienas vyks Audriaus Karečkos tapybos darbų paroda, tapytojos ir edukatorės Eglės Velaniškytės kūrybinės dirbtuvės.

Renginio organizatorės ir menininkės Gerda Liudvinavičiūtė ir Milda Ąžuolė teigia, kad šio renginio tikslas - sukurti platformą kūrėjams, kur šie galėtų prisistatyti ir parduoti savo kūrybą.

Pasak organizatorių, neretai mugės tampa komercija užsiimančių verslininkų niša, todėl menininkams tai tampa per brangu, prarandama mugių ir panašių renginių dvasia.

Reginio programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius