Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metas perdažyti namus: kaip išsirinkti dažus skirtingoms būsto erdvėms?

Pasiryžus perdažyti namus, gali kilti labai daug klausimų. Pavyzdžiui, nuo ko pradėti? Kokius namų darbus atlikti? Kaip išsirinkti norimą spalvą, kai jų tokia gausybė? Jeigu šie klausimai jums neduoda ramybės, štai keli patarimai ir sprendimai, kuriuos pasitelkę atrasite tai, kas jums tiks labiausiai – net jeigu ir neturite patirties šiuose darbuose!
Dažytos sienos.
Dažytos sienos. / Atstovų nuotr.

Pirmas darbas – išsiaiškinkite, koks bus dažymo plotas

Ši informacija yra svarbi, nes ji padės jums geriau apskaičiuoti, kiek dažų iš tikrųjų reikia atitinkamam plotui padengti. Jeigu sudėtinga įsivertinti dažomą plotą, remkitės turimais dokumentais, kuriuose galima rasti trūkstamus matmenis.

Kai turėsite teisingus matmenis, beliks keliauti į dažų parduotuvę ir pasitarti su konsultantu. Pasinaudokite profesionalių meistrų rekomendacija, kad dažų įsigyti patartina šiek tiek daugiau, jog pritrūkus jų išvengtumėte nepatogumų.

Dar vienas svarbus momentas yra tas, kad skirtingos paskirties kambarius reikėtų dažyti tokiais dažais, kurie atitiktų šeimos narių poreikius. Tarkime, tose vietose, kur dažniau renkasi svečiai ir šeimos nariai, rinkitės dažus, kurie atlaikytų ne tik retkarčiais privalomą valymą, bet ir smulkius įbrėžimus.

Vaikai žaisdami ar dūkdami dažniau „apdovanoja“ sienas savo veiklos rezultatais, paversdami sienas piešimo lapu. Natūralu, kad bet kokie dažai, skirti zonai ar kambariui, kuriame dažnai lankosi vaikai, turėtų būti atsparūs dėmėms ir prireikus galėtų būti gerai nuplaunami.

Vonios kambarius ir virtuves taip pat reikia nuolat valyti, kad jie išliktų nepriekaištingos būklės ir juose neliktų vandens žymių, pelėsių ir grybelio, todėl būtinai prašykite kokybiškų vidaus dažų, kurie galėtų atlikti šias funkcijas.

Atstovų nuotr./Dažytos sienos.
Atstovų nuotr./Dažytos sienos.

Kokius dažus rinktis?

Pusiau blizgūs dažai

Kadangi pusiau blizgūs dažai atspindi šviesą, jie yra populiarus pasirinkimas tam tikroms namų erdvėms. Pusiau blizgūs dažai ne tik suteikia gražią blizgančią apdailą. Jie laikomi vienais patvariausių iš visų galimų vidaus dažų dangų, todėl tai puikus pasirinkimas patalpoms, kurios neišvengia drėgmės.

Pusiau blizgių dažų pagrindinė savybė ta, kad susiformuojanti dažų plėvelė yra lygesnė negu matinių dažų ir būtent ši savybė apsunkina purvo ir drėgmės patekimą į gilesnį dažų sluoksnį, tad valant paviršius nėra taip paveikiamas.

Tokie dažai tiks ir svetainei ar miegamajam. Pusiau blizgūs dažai ne tik apsunkina sąlygas susidaryti pelėsiui, atspindi šviesą – jais galima lengviau paslėpti dėmes ir trūkumus.

Blizgūs dažai

Šie dažai laikomi puikiai plaunamais, taigi ir vienais patvariausių bei atspariausių iš visų dažų. Blizgūs dažai labiausiai atspindi šviesą dėl susiformavusios tvirtos, vientisos ir lygios dažų plėvelės.

Šio tipo dažus lengviausia išlaikyti švarius, jie nepagelsta ir yra dažnai naudojami akcentinėms sienoms dažyti.

Atstovų nuotr./Dažytos sienos.
Atstovų nuotr./Dažytos sienos.

Matiniai ir pusiau matiniai dažai: subtili elegancija ir ilgaamžiškumas

Dažų pasirinkimas dažnai yra svarbus sprendimas, kuris gali turėti didelį poveikį patalpų atmosferai ir jų išvaizdai. Tarp visų galimybių išsiskiria matiniai ir pusiau matiniai dažai – jie ne tik suteikia patalpoms subtilią eleganciją, bet ir turi daugybę privalumų, pritraukiančių vis daugiau dėmesio.

Vienas iš didžiausių matinių ir pusiau matinių dažų pranašumų yra jų patvarumas ir ilgaamžiškumas. Pavyzdžiui, pasirinkę Sadolin Ambiance serijos dažus, galėsite mėgautis jų kokybe ilgą laiką, nes ji išlieka nepakitusi net po daugelio metų. Tai reiškia, kad jūsų pasirinkimas ne tik atitiks, bet ir viršys jūsų lūkesčius dėl ilgalaikės estetikos ir tvarkos.

Be ilgaamžiškumo, matiniai ir pusiau matiniai dažai taip pat pasižymi ypatingomis savybėmis, kurios padeda palaikyti patalpas švarias ir tvarkingas. Štai „Sadolin Easy Care“ serijos dažai efektyviai atstumia nešvarumus ir skysčius, todėl puikiai tinka vietoms, kuriose dažnai būna purvo ar drėgmės, pavyzdžiui, virtuvėms ar vonioms.

Taigi, pasirinkę matinius ar pusiau matinius dažus, ne tik pasirūpinsite gražia išvaizda, bet ir lengviau išlaikysite patalpų higieną. Be to, šie dažai praturtins jūsų patalpų atmosferą diskretiška elegancija ir tuo pačiu padės išlaikyti tvarką ir švarą ilgą laiką.

Nors matiniai ir pusiau matiniai dažai turi daugybę privalumų, svarbu atkreipti dėmesį į tai, kuriose patalpose juos naudoti. Jei jums kyla abejonių dėl tinkamo dažų pasirinkimo, visada galite pasikonsultuoti su specialistais ar konsultantais, kurie padės jums nuspręsti. Jų patirtis ir žinios gali būti vertingas šaltinis, padėsiantis jums pasirinkti tinkamiausius dažus jūsų poreikiams.

Kokios spalvos padės kambariams atrodyti erdvesniems?

Jeigu jūsų kambariuose trūksta erdvės, jie mažo ploto, pasirinkę tinkamas spalvas galite optiškai išlošti daugiau vietos. Paprastai baltos spalvos ir jų atspalviai padeda sukurti didesnę ir atviresnę erdvę, o šiltos – ramybės ir jaukumo pojūtį.

Žinoma, nėra privalomos taisyklės mažų erdvių didinimui, todėl galima pažaisti netikėtais atspalviais, kurie jūsų kuriamą interjerą padarys tik įdomesnį ir išskirtinį.

Jei norite drąsesnio požiūrio, pabandykite tame pačiame kambaryje naudoti dvi skirtingas spalvas. Pavyzdžiui, kambaryje su mėlynomis sienomis nudažykite įmontuotą knygų spintą arba nišą žaliu atspalviu – taip išryškinsite daiktus, esančius ant knygų spintos arba nišos viduje. Be to, architektūriniai elementai taip pat gali suteikti vientisumo visame name, jei jie kiekviename kambaryje bus nudažyti atsikartojančia spalva.

Ryškiu atspalviu nudažę „akcentinę sieną“, kai likusios erdvės sienos yra baltos arba neutralios, sukursite dramatiškumo ir šiuolaikiškumo įspūdį.

Pamatyk savo idėją dabar

Pasitelkiant technologijas tą pačią akimirką galite pamatyti itin realistišką vaizdą, kaip gali atrodyti jūsų namų erdvės, nudažytos skirtingomis spalvomis. Nemokama Sadolin Visualizer programėlės funkcijos tikrai nustebins savo patogumu!

Kaip naudotis Sadolin Visualizer programėle?

1. Peržiūrėkite tūkstančius spalvų, pamatykite jas ant savo sienų su Sadolin Visualizer dabar.

2. Vizualizacijoje naudokite virtualią dažymo juostą dešiniajame kampe spustelėję dažymo juostelės ikoną ir padalinkite savo sieną į keletą spalvų, kurkite madingiausias idėjas tiesiog savo telefono ekrane, išsaugokite projektus, o vėliau juos įgyvendinkite realybėje.

3. Naudodami tiesiog savo telefono kamerą išbandykite Spalvų parinkimo įrankį ir atraskite aplinkoje esančių objektų spalvų atitikmenis „Sadolin“ spalvų kodais.

4. Raskite artimiausias parduotuves: programėlė nustatys jūsų buvimo vietą ir pateiks sąrašą artimiausių parduotuvių, kurioje rasite „Sadolin“ produktų.

Atstovų nuotr./Programėlė sienų spalvoms pamatyti.
Atstovų nuotr./Programėlė sienų spalvoms pamatyti.

Išbandykite realias spalvas realybėje

Štai dar vienas puikus patarimas, norintiems realaus vaizdo savo namuose. „Sadolin Ambiance“ spalvos testerį „trys viename“ sudaro spalva, dažai ir dažymo volelis, su kuriuo galite patogiai ant savo namų sienos išbandyti įvairius dažų atspalvius.

Šis modernus sprendimas padeda labai lengvai pasirinkti tinkamą dažų spalvą. „Sadolin Ambiance“ testerį patogu naudoti, jis padeda sutaupyti laiko, nereikia pirkti papildomų priemonių dažymui, o namuose po spalvos testavimo nelieka jokios netvarkos.

Kadangi išbandyti paprasta ir lengva, galite eksperimentuoti ir taip savo namus paversti jaukiausia spalvų oaze bei išsirinkti labiausiai jums tinkantį atspalvį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius