Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2019 01 06

Mieliausių šunų sąrašas svarstantiems, kokį augintinį rinktis

Grožį kiekvienas suvokiame skirtingai, bet paprastai, žiūrėdami į bet kurio šuns snukutį, sakome, kad jis pats mieliausias ir gražiausias. Tad, jei svečiuodamiesi užsimirštate ir imate bendrauti ne su šeimininkais, o jo augintiniu ir svarstote, kokią veislę rinktis patiems, pateikiame šunų, pripažintų pačiais mieliausiais, sąrašą.
Žaidžiančių šunų kategorijos III vieta – Sarah Beeson iš JAV
Šunys / Vida Press/Sarah Beeson nuotr.
Temos: 2 Šuo Gyvūnai

Garbanotasis bišonas

Jei manote, kad mieliausi šunys yra kaip pūkų kamuoliukai, nesuklysite pasirinkę garbanotąjį bišoną. Išvertus iš prancūzų kalbos, veislės pavadinimas būtų „baltas purus šuo“. Ir jis, beje, puikiausiai apibūdina šiuos keturkojus 3–5 kg sveriančius medvilnės kamuoliukus.

Garbanotieji bišonai greitai ir lengvai mokosi, be to, yra puikaus charakterio. Svarbu tai, kad jie „patogiai“ permainingos nuotaikos: tai energingai siaučia, tai švelniai glaustosi. Tad jei norite augintinio, kuris kartu ir linksmas nuotykių ieškotojas, ir meilumo įsikūnijimas, garbanotasis bišonas puikiai tiks.

Bostono terjeras

Bostono terjeras mieliausių veislių sąraše atsidūrė ne tik dėl savito į smokingą panašaus kailiuko, bet ir dėl didelių tamsių apvalių akių ir trumpo meilaus snukučio.

Kernterjeras

Kernterjeras nėra labiausiai paplitusi terjerų veislė, bet nemylėti tokio augintinio neįmanoma. Beje, kernterjerą tikrai atpažinsite, jei žiūrėjote „Ozo šalies burtininką“. Šie šunys mėgsta ilgus pasivaikščiojimus, ypač naujose vietose, yra linksmi, nuolat užsiėmę, budrūs ir nepriklausomi.

Kavalieriaus karaliaus Karolio spanielis

Kavalieriaus karaliaus Karolio spanielio meilus snukutis ir didelės akys pavergs bet kurią širdį. Šie spanieliai ypač lengvai prisitaiko prie šeimininkų gyvenimo būdo, todėl tinka ir aktyviems, ir tingiems žmonėms. Be to, jie nekaprizingi, puikiai sutaria su vaikais ir net su kitais gyvūnais.

Taksas

Tai dar vienas nuostabus šuo, kurį reikia įtraukti į pačių mieliausių veislių sąrašą. Ir visai nesvarbu, ar rinksitės šiurkščiaplaukį, ilgaplaukį ar trumpaplaukį šuniuką, ar jis bus nykštukinis, ar standartinis, ar triušinis. Taksai – protingi, energingi, judrūs, smalsūs ir žaismingi, taigi – puikūs šeimos nariai.

atokatok/sxc.hu nuotr./Taksas
atokatok/sxc.hu nuotr./Taksas

Prancūzų buldogas

Manantys, kad prancūzų buldogas nėra vienas mieliausių šunų, turi akmeninę širdį. Šie šunys ypač prieraišūs ir žaismingi. O jų didelės kaip šikšnosparnių ausys ir susiraukšlėję snukučiai pavergs kiekvieną. Prancūzų buldogai – puikūs kompanionai, ir nesvarbu, ar gyvenate vienas, ar namuose yra mažų vaikų. Nors šie augintiniai kartais būna užsispyrę, todėl dresuojant juos reikia kantrybės, jie labai protingi ir visada pasiruošę patenkinti šeimininko norus.

Bone.lt nuotr./Prancūzų buldogas
Bone.lt nuotr./Prancūzų buldogas

Havanos bišonas

Dar vienas šuo neįtikėtinai mielu ir išraiškingu snukučiu. Havanos bišonai labai mėgsta bendrauti ir yra itin smalsūs. Jų kailiukas nuostabus, bet reikalauja priežiūros, tad, jei norite sutaupyti laiko maudant ir šukuojant augintinį, galite jį nukirpti.

Norfolko terjeras

Ne visi maži šunys yra trapūs ir lepūs – tą patvirtina Norfolko terjeras, atvirkščiai – jie aktyvūs ir tvirti. Tad jeigu jus žavi ši veislė, žinokite, kad augintinis bus draugiškas, bet nekantrus ir energingas. Beje, Norfolko terjerai ne pats geriausias pasirinkimas, jei šeimoje yra mažų vaikų. Ir dar vienas įspėjimas – šie šuniukai labai mėgsta vaikyti kates ir rausti duobes.

Papiljonas

Dar vienas mielas „žaislinis“ šuo, sulaukiantis gausybės susižavėjimo šūksnių. Beje, veislė pavadinimą gavo dėl į drugelius panašių ausų – papillon prancūziškai ir reiškia drugelį. Papiljonai – linksmi, drąsūs ir neagresyvūs šunys, puikiai sutariantys su vaikais ir kitais augintiniais.

Valų korgis pembrukas

Vienas mėgstamiausių šunų dėl meilaus būdo ir tokio pat mielo snukučio. Valų korgis pembrukas – protingas ir budrus, meilus, bet neįkyrus. Šie maži šuneliai stiprūs ir atletiški, be to, mėgsta nuolat ką nors veikti.

Pomeranijos špicas

Pomeranijos špicas – žmonių, negalinčių gyventi be šuns, numylėtinis. Šie šunys lengvai prisitaiko prie aplinkos ir yra labai smalsūs. Be to, su jais lengva – jie su džiaugsmu eis su jumis pasivaikščioti, o jei norėsite pailsėti, jie ramiai susirangys jums ant kelių.

Mopsas

Mopso snukutį atpažins visi, bet ne tik snukutis šiuos šunis daro tokius mielus. Jie ramaus būdo, bet žaismingi, guvūs ir draugiški. Mopsas puikiai sutaria ne tik su namiškiais, bet ir svečiais. O vaikus dievina, nes šie – „jo ūgio“.

Jorkšyro terjeras

Mieliausių šunų sąrašas negali apsieiti be Jorkšyro terjero – energingo gražiakailio šunelio. Juokaujama, kad Jorkšyro terjeras – didelė asmenybėje mažoje pakuotėje. Nors ir maži, šie augintiniai drąsūs, tad ryžtingai ir garsiai gina savo teritoriją, mėgsta ilgus pasivaikščiojimus ir lakstyti. Jei nuspręsite, kad Jorkšyro terjeras – jūsų šuo, žinokite, kad jam reikia turėti užtektinai žaislų ir veiklos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jorkšyro terjeras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jorkšyro terjeras

Šiba inu

Tyrimai rodo, kad tai viena seniausių šunų veislių, siekianti maždaug III a. pr. m. e. Šiba inu buvo veisiami kaip medžiokliniai šunys, o medžiotojo prigimtis vis dar prasiveržia. Taigi specialistai rekomenduoja šią veislę rinktis tiems, kurie mėgsta aktyvų gyvenimo būdą ir kurių namuose nėra mažų vaikų ar kitų gyvūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje