Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 23

Mindaugas gyvena pagal indėnų tradicijas: šaudo iš lankų, vaikšto basomis, turi kitą vardą

Kai gyvenimas nuolatos skubančiame šiuolaikiniame pasaulyje ima varginti, galima atsigręžti į Mindaugo Timinsko įkurtą Vinetu kaimą Kretingalės seniūnijoje. Ten vyras su šeima gyvena pagal indėniškas tradicijas, o tai patirti kviečia ir kitus. Slėnyje išbandomos įvairios veiklos – tokios kaip šaudymas iš lankų, atliekami pirties ritualai, apsistojama palapinėje, vaikštoma basomis, o po ceremonijų žmogus pasijaučia tarsi naujai gimęs.
Mindaugas Timinskas
Mindaugas Timinskas / Asmeninio albumo nuotr.

Indėnai sužavėjo savo stiprybe

Mindaugas indėnišką gyvenimo būdą atrado dar vaikystėje – tuo metu jis ėmė megzti stipresnį ryšį su gamta, o informaciją, kaip gyventi harmonijoje ir būnant su savimi pajausti tyrumą, gavo iš filmų, knygų.

„Gyvenau prie pat miško – žinojau jį skersai, išilgai. Iki šių dienų prisimenu takelius. Kai su šeima nueiname ten, ant vieno iš takų pasidedu tris akmenukus, ir išeiname valandai. Su vaikais vaikštai, atrodo, nebežinai, kur esi, bet staiga prieš tave atsiranda tie patys trys akmenukai.

Visi nustemba, o tu, gudrusis lapinas, žinai, jog apėjai gražų ratą, nors buvo klystkelių. Jei esi neįgudęs ir nepažįsti miško, nežinai ženklų, niekaip nerastum“, – pasakoja M.Timinskas.

Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Timinskas su šeima gyvena pagal indėniškas tradicijas
Asmeninio albumo nuotr./Mindaugas Timinskas su šeima gyvena pagal indėniškas tradicijas

Tokie išjautimai vedė Mindaugą iki dabar. Kaip vyras pasakoja, tuo metu apie lietuvių protėvius informacijos buvo itin mažai, nežinota, kokia yra baltų, kuršių istorija, tad jis su šeima pakrypo indėnų gyvenimo būdo link.

„Mačiau, kokie indėnai stiprūs, orūs, drąsūs, dvasingi, kaip jie atkakliai siekė kiekvieno laisvės žingsnio kovodami už savo šeimas, gentis, žemę. Ten pamačiau stiprybę“, – prisimena M.Timinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius