Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 09

Namo Vilniaus centre interjeras – tarsi meno galerija

Studijos „Devyni architektai“ interjero dizaineriai-architektai Jurgita Liubartaitė ir Arūnas Skrolis gavo gana sudėtingą užduotį – suprojektuoti 200 kv. m namo, esančio Vilniaus centrinėje dalyje, interjerą, nepavaldų mados tendencijoms bei atspindintį laikotarpį, kuriame jis buvo sukurtas.
200 kv. m namo interjeras
200 kv. m namo interjeras / Arūno Skrolio nuotr.

Užsakovai – žmonės, mylintys miestą, kultūrinį gyvenimą ir, žinoma, meną. Jo čia gausu. Ir, ko gero, eklektiška meno kūrinių kolekcija puikiausiai atspindi šį laikotarpį.

Architektė Jurgita Liubartaitė teigia, jog pamačiusi meno kūrinius, kurie bus eksponuojami šiuose namuose, ji sumanė sukurti meno galeriją-namus. Tai – pamatinė interjero idėja.

„Kiekvienas baldas ir elementai kurti taip, kad papildytų meno darbų ekspoziciją ir atspindėtų interjero kūrimo laikotarpį. Erdvės paliktos baltos su fragmentiškais ryškiais apdailos akcentais“, – pasakoja interjero bendraautorė.

Namuose vyrauja nauja-sena estetiški deriniai, kurie paverčia šį interjerą itin išskirtiniu, asmenišku bei įsimenamu.

Arūno Skrolio nuotr./200 kv. m namo interjeras
Arūno Skrolio nuotr./200 kv. m namo interjeras

Didelis dėmesys buvo skirtas įspūdingoms grindims. Tarp neutralių spalvų, geometriniai grindų raštai ir spalvos atsiskleidžia visu gražumu. Jos tampa tarsi įžanga į tolimesnį meno kūrinių pasakojimą, kuris laukia vos už kelių žingsnių. Atidengti originalūs fragmentai pabrėžia namo statybos laikotarpį.

Architektė teigia, jog meno kūriniai reflektuoja tai, kas vyksta aplinkui, kokiame pasaulyje gyvename, kaip jį suvokiame ir kokie esame.

„Meno kūriniai yra svarbiausi namų elementai. Tik išeksponavus juos galima po truputį kurti foną, pildant reikalingais daiktais, baldais ir kitomis smulkmenomis“, – sako Jurgita Liubartaitė.

Prieš renkantis meno kūrinius, architektė pataria pirma pažinti save ir savo tikslus, tuomet lengviau bus nepasiklysti dideliame meno lauke ir tvirtai nuspręsti, kuria kryptimi eiti.

„Meno kūrinys nederinamas prie interjero. Visuma derinama prie jo. Renkantis darbus namams vis dėlto reikėtų paprašyti specialistų pagalbos“, – sako J.Liubartaitė.


Šis darbas dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'15“.

Parengė Gabrielė Šermukšnytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius