Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 31

Namų vizija: tik vienas kvadratinis metras!

Jeigu jums kas nors pasakytų, kad galima gyventi ir vieno kvadratinio metro name, greičiausiai ne tik nustebtumėte, bet ir pridėję pirštą prie smilkinio pasukiotumėte.
Vieno kvadratinio metro buveinė "One-Sqm-House"
Vieno kvadratinio metro buveinė "One-Sqm-House" / occupy-and-gentrify.eventbrite.com nuotr.
Temos: 2 Namas Interjeras

Kai nekilnojamojo turto kainos nemažėja, o pasaulis vis labiau materialėja, kartais visai smagu pamatyti tokių entuziastingų, netikėtų ir minimalistinių sumanymų kaip Berlyno architekto Van BoLe-Mentzelio darbai. Neturite didžiulio nuosavo namo ir dėlto labai sielojatės? Štai pasiūlymas – vieno kvadratinio metro buveinė! Skambiai pavadintas One-Sqm-House buvo sukurtas ir suprojektuotas kaip vieta, kurioje „nėra nieko, kurioje tik aš vienas ir tik aš galiu spręsti, kas nutiks su šiuo vienu kvadratiniu metru šiame pasaulyje, kurioje tik aš galiu sugalvoti, kaip atrodys langai, kaip atsidarys durys ir kokius turėsiu kaimynus“. Žinoma, šis mažytis namukas nėra skirtas gyventi nuolat, bet žavi savo funkcionalumu. Jame galima net miegoti!

Nieko keista, kad šis architektas apsėstas namų vizijos: kūrybingas ir pašėlusių idėjų nestokojantis menininkas pabėgo iš savo namų Laoso kaip emigrantas. Tačiau dabar jis gali pasidalyti savo siauro ir mažutėlio namelio vizija su visu pasauliu. Tiesa, už tai Van BoLe-Mentzelis turi būti dėkingas BMW Guggenheim Lab. Bendradarbiaudamas su šia menininkų kalve, visiems berlyniečiams jis pasiūlė pastatyti kuo daugiau tokių namelių ir taip atkreipti dėmesį į materialiąją visuomenę, ir tai, ko negalime sau leisti. Tie, kurie nori išsinuomoti ir išbandyti tokio namelio privalumus bei trūkumus, gali tai padaryti be jokių problemų – viena naktis kainuoja tik vieną eurą. O kad būtų lengviau įsivaizduoti, į kokią avantiūrą leidžiatės ir kaip šis namelis atrodo, kviečiame patyrinėti jo galimybes!

VIDEO: ONE SQM HOUSE - Van Bo Le-Mentzel

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius