Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 07

Ne tik kaime: daržą miesto balkone įsirengusi Gabrielė pasidalijo, kas auga geriausiai

Išgirdus apie daržą, žmonėms galvoje neretai iš karto iškyla kaimo ar sodybos vaizdinys. Vis dėlto šiais laikais užsiauginti daržovių galima ir gyvenant mieste – jeigu neturima žemės sklypo užmiestyje, pasitarnauti gali net nedidelis balkonas. Tokį miesto daržą įsirengė ir Gabrielė Martusevičienė, kuri įvairias gėrybes augina 5 kv. metrų pločio balkonėlyje – ten galima rasti ir pomidorų, ir įvairių prieskoninių žolelių.
Gabrielės Martusevičienės daržas balkone
Gabrielės Martusevičienės daržas balkone / Asmeninio albumo nuotr.

Daržininkystės paslapčių mokosi bandymų keliu

Šiuo metu antrą sūnų auginanti Gabrielė į miesto daržininkystę pasinėrė dar 2013 m., kai pirmą kartą balkone pasisodino įvairių žalumynų ir daržovių. Tai moterį taip įtraukė, kad iki šiol jos namuose auga įvairios gėrybės.

„Tuo metu po studijų grįžau į pajūrį ir tiesiog išnaudojau buto, kuriame gyvenau, balkoną kaip daržą, nes neturėdama kiemo, vis tiek norėjau bent šiek tiek daržovių užsiauginti pati. Tą vasarą balkonas buvo pomidorų džiunglės – auginau įvairių rūšių, tiek tinkamus būti balkone, tiek nelabai“, – prisimena G.Martusevičienė.

Asmeninio albumo nuotr./Gabrielės Martusevičienės daržas balkone
Asmeninio albumo nuotr./Gabrielės Martusevičienės daržas balkone

Vis dėlto Gabrielės meilė daržininkystei užgimė gerokai anksčiau – jau iki tol ji matė savo mamos ir močiutės pavyzdžius, kurios taip pat augina daržoves.

„Mano mama kieme augina pomidorus, agurkus, uogas, salotas. Tą daro ir močiutė, pas kurią praleidau daug vasarų vaikystėje, – pasakoja G.Martusevičienė. – Daržininkystė visada buvo šalia, tad, matyt, atėjo metas, kai panorau auginti pati.“

Gabrielė turėjo galimybę žinių apie daržininkystę semtis iš mamos ir močiutės, tačiau, kaip pati sako, visko išmokti neįmanoma. Anot moters, sodininkystė yra nesibaigianti mokykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius