-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 29

Neįpareigojanti nuotaika užmiestyje – kabantys laidai, skirtingos kėdės bei juoda virtuvė

Vilniaus užmiestyje, Smilgų gatvėje, esančiame 173 kv. m name interjero dizainerė Kristina Lastauskaitė-Pundė sukūrė interjerą, atspindintį neįpareigojančią užmiesčio dvasią. Čia nėra šurmuliuojančio miesto triukšmo, įtemptų grafikų bei griežtų taisyklių, o pirmame namo aukšte galima vaikščioti su batais!
Namo Vilniaus užmiestyje interjeras.
Namo Vilniaus užmiestyje interjeras. / Dariaus Petrulaičio nuotr.

Užsakovai – jauna ir šiuolaikiškų pažiūrų šeima – būtent to ir pageidavo. Jie norėjo, kad nebūtų pernelyg išpuoselėtos aplinkos atmosferos, kad namuose vyrautų atpalaiduojanti, maloniai pailsėti kviečianti nuotaika.

Taip pat prašyta, kad nebūtų itin griežtų formų bei nepriekaištingai tvarkingo bendro vaizdo. Užsakovai norėjo, kad pirmame namo aukšte būtų praktiška, lengvai prižiūrima grindų danga, jog vasarą atsirastų galimybė gyventi „su batais“. Šeima taip pat pageidavo, kad visos medžiagos būtų kokybiškos.

Interjero dizainerė išskiria juodąją virtuvės zoną kaip vieną iš reikšmingiausių šio interjero akcentų bei vadina ją namų širdimi. Tamsių spalvų virtuvė, esanti pačiame namų centre, išties netradicinis sprendimas, tačiau interjero autorė teigia, kad galėjo sau tai leisti, nes gyvenamojo erdvė yra itin šviesi. Čia esantys dideli langai įleidžia į namus daug pietinės saulės šviesos.

Lieknėjimui ir gerai savijautai: 15 vaisių ir daržovių, turinčių daugiausia vandens

Kuriamai nerūpestingumo nuotaikai pabrėžti prie valgomojo stalo stovi ne vienodos, kaip įprastai būna, o skirtingų formų bei spalvų kėdės. Tačiau skandinaviško stiliaus valgomojo kėdės puikiai dera tarpusavyje. Valgomojo baldų komplekto vientisumą išlaiko masyvus medinis stalas. Paskutinis potėpis valgomojo zonos paveiksle – dideli metaliniai šviestuvai.

Dariaus Petrulaičio nuotr./Namo Vilniaus užmiestyje interjeras.
Dariaus Petrulaičio nuotr./Namo Vilniaus užmiestyje interjeras.

Kitose erdvėse dominuoja pastelinių spalvų paletė, naudojama daug natūralaus medžio. Visa tai pagardinama žiupsniu juodos spalvos detalių, kurios tarsi primena apie tamsiąją namų širdį. Laiptus interjero autorė sumanė atskirti pilka ažūrine sienele. Tai tapo labai svarbiu namų interjero akcentu bei funkciniu sprendimu. Ši ažūrinė sienutė atstoja medijos bloką – ant jos iš kitos pusės kabo televizorius.

Visame pirmame aukšte bei vonios kambariuose interjero dizainerė parinko atsparią lietų grindų dangą, nereikalaujančią didelės priežiūros. Vietoj plytelių – vandeniui atsparus dekoratyvus tinkas. Kabantys, neužmaskuoti laidai pabrėžia neįpareigojančią, nerūpestingą namų atmosferą.

Parengė Gabrielė Šermukšnytė

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė’15“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius