Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 02 24

Neišmeskite kavos tirščių: pravers puoselėti grožį, atsikratyti kenkėjų ir švarinti namus

Jeigu išgėrę rytinę kavą svarstote, ką daryti su kavos tirščiais, štai jums patarimas – neišmeskite. Juos galite panaudoti pačiose įvairiausiose srityse: tiek prižiūrėdami namus, tiek savo grožį ar aplinką.
Kava
Kava / Fotolia nuotr.

Pradėkite nuo to, kad kavos tirščiai yra puiki šveičiamoji medžiaga. Greičiausiai jau girdėjote, kad jais galima nušveisti kūną, netgi užkirsti kelią celiulitui, tačiau tai ne viskas, rašoma apartmenttherapy.com.

  • Kavos tirščiais galite nušveisti ir nuvalyti virtuvės įrankius: pašalinti nešvarumus nuo puodų ir keptuvių.
  • Malta kava – puikus absorbentas. Įberkite jos į indelį ir atvirą pastatykite šaldytuve arba pabarstykite kavos šiukšlių dėžės dugne – tai padės išvengti nemalonių kvapų.
  • Beje, nemalonių kvapų batuose irgi padės išvengti malta kava. Įberkite jos į batus, palaikykite per naktį – ryte iškratę turėsite kvapnią avalynę. Ypač puikiai šis būdas tinka sportiniams bateliams.
  • Su kavos tirščiais netgi galima švelniai iššveisti orkaitę ar nuo stalo lengviau nuvalyti prikibusius bei pridžiūvusius maisto likučius.
  • Naudokite kavos tirščių ir alyvuogių aliejaus, sumaišytų lygiomis dalimis, mišinį, kad pašalintumėte įbrėžimus ant medinių daiktų. Užtepkite masės ant minkštos šluostės ir švelniai įtrinkite.
  • Kavos tirščiai – puikus šveitiklis. Pamėginkite jais nušveisti rankas, po tokios procedūros jos taps minkštos, švelnios ir maloniai kvepiančios. Šis patarimas pravers mėgstantiems gaminti, kadangi kavos tirščiai greitai pašalins nemalonius kvapus, tarkime, svogūno, česnako ir pan.
  • Kavos tirščiai, sumaišyti su kokosų aliejumi, puikus pasirinkimas, norintiems švelnios ir stangrios odos. Gautą masę naudokite kūnui šveisti.
  • Kava gali padėti pašalinti lako ir kitų sunkiai nuplaunamų plaukų priežiūros priemonių likučius. Įmasažuokite į galvos odą kavos tirščius ir nuplaukite, o po to ištrinkite galvą šampūnu.
  • Artėja pavasaris, todėl vis daugiau darbo laukia sode ir darže. Jeigu jus užpuolė skruzdėlės, tuomet gali padėti kava ir kavos tirščiai. Pabarstykite jų tose vietose, kur būna daugiausia skruzdėlių – šio kvapo jos nemėgsta, todėl prieglobsčiui ieškos kitų vietų.
  • Kavos tirščiai yra puiki trąša tiems augalams, kuriems patinka rūgšti dirva – azalijoms, rožėms, rododendrams, hortenzijoms.
  • Jeigu katės įprato savo reikalus atlikti jūsų išpuoselėtame gėlyne, tuomet pasinaudokite kavos tirščiais ir apelsinų žievelėmis. Sumaišykite viską pabarstykite norimose vietose.
  • Kavos tirščiai dargi atbaido ir sraiges, kurios gali pridaryti nemažai žalos sode ir darže. Beje, kavos tirščiai puikiai tinka ir kompostui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius