-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 12

Nemalonūs kvapai namuose: būdai, kaip jų išvengti

Šiukliadėžė, šaldytuvas arba ant viryklės išsiliejęs maistas kaipmat namus pripildo nosį riečiančių kvapų.
Kaip atsikratyti nemalonių kvapų?
Kaip atsikratyti nemalonių kvapų? / 123RF.com nuotr.

Šiukšlių dėžė

Pirmiausia ją išplaukite su vandeniu ir muilu, pašalinkite bet kokius nešvarumus, šiukšlių likučius. Kartais net šiukšlių maišai nuo jų neapsaugo. Šalia šiukšlių dėžės, po plautuve, padėkite servetėlę, suvilgytą skalbinių minkštikliu, kuris ilgam suteiks malonų kvapą.

Pridegęs maistas ant viryklės arba orkaitėje

Dar ant karšto išbėgusio maisto iškart užberkite druskos, taip kvapas nepasklis po namus, taip pat bus lengviau išvalyti viryklę. Tiesa, šis būdas tinka ne visiems paviršiams, tad prieš naudojant druską, išsiaiškinkite, ar nepakenksite prietaiso paviršiui.

Šaldiklis arba spinta

Padėkite šaldiklyje sausų kavos tirščių ir problemos kaip nebūta, – jokio nemalonaus kvapo. Tas pats patarimas tiks ir tada, jeigu jūsų spintoje jaučiamas priplėkęs kvapas.

Mikrobangų krosnelė

Įdėkite į mikrobangų krosnelę stiklinę su 1,5 l vandens bei trimis, stambiai supjaustytomis citrinomis. Pakaitinkite vandenį su citrinomis ir kuriam laikui palikite mikrobangų krosnelėje neatidarę durelių. Vėliau atidarykite dureles ir leiskite mikrobangų krosnelei išsivėdinti.

Indaplovės aromatai

Jie tikrai gali būti nemalonūs, ar ne? Pirmiausia įsitikinkite, kad joje nesusikaupė maisto likučių kalnai (štai kodėl prieš dedant indus į indaplovę patariama kruopščiai juos išvalyti nuo likučių). Po to, įpilkite į indaplovę kelis litrus acto taip, kad jis tolygiai pasiskirstytų. Palikite valandai. Praėjus nurodytam laikui nustatykite vidutinę temperatūrą ir pasirinkite ilgiausią programą (plauti, žinoma, reikia be indų).

Medinės lentelės

Patariama jas gerai nušveisti citrinų sulčių ir valgomosios sodos ar druskos mišiniu. Po to gerai išplaukite ir leiskite išdžiūti.

Kvapai gaminimo metu

Jeigu nenorite, kad visi namai kvepėtų žuvimi, tuomet imkitės darbo – tikinama, kad šalia darbastalio pastatytas indas su vyno actu gali padėti išvengti bet kokių nemalonių aromatų.

Fotolia nuotr./Pjaustymo lentelė
Fotolia nuotr./Pjaustymo lentelė

Šaldytuvas

Viskas labai paprasta – į indelį įpilkite valgomosios sodos ir padėkite šaldytuve. Reguliariai keiskite valgomąją sodą ir galėsite pamiršti bet kokius erzinančius kvapus.

Vonios kambarys

Pirmiausia patikrinkite, ar veikia ventiliacija – gal angos apsitraukė dulkėmis ir kitais nešvarumais? Laikykite praviras duris, jeigu ventiliacija nesusitvarko su savo darbu. Taip pat nuolat valykite dušo kabinos stiklus, sieneles, vonios užuolaidėlę nuo vandens pertekliaus. Įsitikinkite, kad jūsų vonioje neįsimetė pelėsis arba, jeigu jau taip nutiko, būtinai jį pašalinkite. Po visų šių procedūrų, pastatykite vonioje vazelę su keliais vatos diskeliais, suvilgytais mėgstamais eteriniais aliejais.

Kilimo ar čiužinio kvapas

Užpilkite ant kilimo valgomosios sodos, palikite pusvalandžiui ir gerai išsiurbkite. Tą patį patarimą galite pritaikyti ir čiužiniui.

Nemalonus kvapas rūsyje

Pirmiausia apžiūrėkite, ar viskas gerai su drenažinėmis ir kitomis sistemomis. Jeigu labai drėgna, pastatykite prietaisą, sugeriantį drėgmę. Kvapus ir drėgmę sugeria ir paprasčiausios anglys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius