-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 10

Netikėčiausios kalėdinių eglučių idėjos: nuo dekoratyvių iki valgomų

Laikas bėga tokiu greičiu, kad Kalėdos, tikėtina, šiemet mus vėl užklups nepasiruošusius. Juk reikia nupirkti kalną dovanų draugams ir artimiesiems, o darbe, kaip tyčia, užduočių griūtis. Gali būti, kad tik prieš sėdant prie stalo suprasite, kad jūsų eglutė dar nepapuošta. Ar jos paprasčiausiai nėra.
Kalėdų eglutės
Kalėdų eglutės / 123RF.com nuotr.

Kalbant apie Kalėdų simbolį – eglutę, visi variantai yra tinkami. Nes vieni namus puošia gerokai prieš šventes ir ilgai suka galvą, kuo gi čia nustebinti pasaulį. Todėl kuriamos pačios nuostabiausios alternatyvios eglutės iš įvairiausių dalykų, kad tik būtų išgelbėta dar nors viena žaliaskarė. Tai labai ekologiška.

Stilizuota Kalėdų eglutė
Stilizuota Kalėdų eglutė

Eglutė iš šakų. Apvyniojus lemputėmis, ji sukurs tikrai magišką įspūdį.

Tačiau jau senokai eglutės daromos ne tik iš gamtinių medžiagų ar panaudotų daiktų. Štai pernai menininkė Jolita Vaitkutė nusprendė savo namuose papuošti eglutę iš silkių! Net 24 kilogramų! Pripažinkite – tai tikrai drąsus sprendimas. Juk gyventi žuvies parduotuvėje reikia pasiryžimo. Gal todėl menininkė eglutę gana greitai padovanojo Tautmilės prieglaudėlei, kurios augintiniai šia kalėdine dovana nuoširdžiai džiaugėsi.

Joanos Suslavičiūtės nuotr./Jolitos Vaitkutės kalėdinė eglutė iš silkių
Joanos Suslavičiūtės nuotr./Jolitos Vaitkutės kalėdinė eglutė iš silkių

Valgomų eglučių idėją galima panaudoti labai įvairiai ir išradingai papuošti savo šventinį stalą. Pabandykime pafantazuoti, kokios gi dar galėtų būti eglutės.

Užkandžiams eglutę puikiausiai galite susluoksniuoti iš sumuštinių. Tikrai gražu, o valgyti bus dvigubai skaniau. Tik nepagailėkite salotų lapų, kad „eglutė“ būtų gaivi ir spalvinga.

123RF.com nuotr./Kalėdų eglutė iš sumuštinių
123RF.com nuotr./Kalėdų eglutė iš sumuštinių

Salotas visai nebūtina patiekti sumaišytas dubenyje. Štai brokoliai ir žiediniai kopūstai, dailiai padekoruoti vyšniniais pomidoriukais, gali pavirsti labai apetitiška eglute. Garantuojame – mažųjų, kreivai žiūrinčių į daržoves, net nereikės ilgai įkalbinėti paragauti!

123RF.com nuotr./Kalėdų eglutė iš daržovių
123RF.com nuotr./Kalėdų eglutė iš daržovių

Sakysite, kad baltos mišrainės neįmanoma patiekti patraukliai? Pažiūrėkite, kaip tai atrodo! Šaukštas majonezo ant šios eglutės atrodys kaip didelė sniego pusnis. Vualia!

123RF.com nuotr./Kalėdų eglutė iš daržovių
123RF.com nuotr./Kalėdų eglutė iš daržovių

Sotų sluoksniuotos tešlos pyragą (galite kepti iš šaldytos pirktinės tešlos, kad ilgai nereiktų vargti), galite paversti dar viena magiška eglute. O valgyti bus tikras malonumas, laužiant po vieną trapios eglutės šaką.

123RF.com nuotr./Pyragas – Kalėdų eglutė
123RF.com nuotr./Pyragas – Kalėdų eglutė

Štai ir priėjome svarbiausią kalėdinį patiekalą. Dažniausiai tai būna prabangus kepsnys arba keptas paukštis – kalakutas, antis, žąsis arba višta. Tačiau ar tai nėra šiek tiek atsibodę? Ypač vaikams, kuriems visada svarbus vaizdas ir intriga. Tad tiems, kurie žiovauja prisiminę šventinio kepsnio pjaustymą, restoranas KFC siūlo žaismingą patiekalą. Ne paslaptis, kad šis restoranas didžiuojasi savo originaliais vištienos patiekalais, tad šiemet jo virtuvės šefai savo svečius siūlo nustebinti ypatinga kalėdine eglute iš... vištienos kulšelių! Garantuojame, tai tikrai patiks mėgstantiems laužyti taisykles, o sužavėti vaikai kulšeles tiesiog nušluos nuo stalo! Beje, visą kibirėlį šių gardžių kulšelių galite laimėti šiuo metu vykstančiame konkurse.

KFC nuotr./KFC Kalėdų eglutė iš vištienos
KFC nuotr./KFC Kalėdų eglutė iš vištienos

Kalėdos visada kvepia meduoliais, imbierais ir cinamonu. Sausainius šventėms kepame kelias savaites prieš Kalėdas, taip praskaidrindami advento laikotarpį. Iš kepinių taip pat galime suręsti dailią eglutę, kuri gali tapti pagrindine stalo puošmena.

123RF.com nuotr./Kalėdų eglutė iš sausainių
123RF.com nuotr./Kalėdų eglutė iš sausainių

Beje, eglutės formos sausainiai gali tapti kvapnia girlianda, jei prieš kepant padarysite dvi skylutes kaip sagoje, o paskui suversite ant kaspinėlio.

123RF.com nuotr./Kalėdinių sausainių girlianda
123RF.com nuotr./Kalėdinių sausainių girlianda

Vaisių patiekimas – dar viena galimybė pažaisti kūrybiškumą lavinantį žaidimą. Štai žali kiviai puikiai tinka eglutei, o jos papuošimais gali tapti mandarinai, spanguolės, granatų sėklos ir... daugiau nesakysime. Pasitelkite fantaziją ir sukurkite savo unikalią eglutę!

123RF.com nuotr./Kalėdų eglutė iš vaisų
123RF.com nuotr./Kalėdų eglutė iš vaisų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius