TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 28

Nicholas Sparksas – išsiskyręs garsiausių meilės romanų autorius

Tuo metu, kai kino teatruose pristatomas jau vienuoliktas pagal Nicholo Sparkso romaną sukurtas filmas „Klausyk širdies“, plunksnos meistras verčia naują gyvenimo puslapį. Nuo šiol jis – ne tik turtingas bei populiarus, bet ir išsiskyręs meilės romanų autorius.
Nicholas Sparksas
Nicholas Sparksas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 1 Literatūra

Kūryba tapo verslu

Šiandien Nicholas Sparksas rašo ne tik savo malonumui. Per du dešimtmečius jo paaugliškų laikų pomėgis virto milijoninį pelną duodančiu verslu. Jau parduota daugiau nei 100 milijonų rašytojo knygų kopijų, pagal 11 romanų sukurti filmai.

Kam gi neteko braukti ašaros spėliojant, kaip susiklostys herojų likimai juostose „Žinutė butelyje“ (angl. „Message in a Bottle“, 1999) „Užrašų knygelė“ (angl. „The Notebook“, 2004), „Brangusis Džonai“ (angl. „Dear John“, 2010).

Tačiau šiandien, užsikėlęs kojas ant rašomojo stalo ir pasidėjęs ant jų nešiojamąjį kompiuterį, N. Sparksas galvoja ne tik apie tai, kaip meistriškai sužadinti net giliausiuose skaitytojo širdies kampeliuose tūnančius jausmus. Ne mažiau svarbi užduotis – parašyti taip, kaip scenarijaus autoriams būtų kuo paprasčiau romaną ekranizuoti.

„Kai pagal mano kūrinius nufilmuota tiek daug juostų, nebegaliu rašyti apie tas pačias vietas, negaliu kurti panašių istorijų“, – kūrybos užkulisius atskleidžia rašytojas.

Naujas etapas

Kai kūryba tapo ne tik pomėgiu, bet ir verslu, dingo ir mylima moteris. Mūza, kuri ilgus metus buvo pagrindinė jo įkvėpėja, gerbėja ir ramstis net sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis.

Nicholas ir Cathy susipažino dar studijų metais, baigę universitetą iškart susituokė, susilaukė penkių vaikų (trijų sūnų ir dvynukių mergaičių) ir šeimą puoselėjo ištisus 25 metus. Žinia apie asmeninio gyvenimo pokyčius gerbėjus pasiekė praėjusių metų pradžioje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nicholas Sparksas su buvusia žmona ir vaikais
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nicholas Sparksas su buvusia žmona ir vaikais

„Tai, žinoma, buvo ilgai brandintas ir nelengvas sprendimas. Stengsimės, kad mūsų skyrybos netaptų viešos“, – trumpai gyvenimo pokyčius yra komentavęs rašytojas.

Ir iš tiesų dėl informacijos stokos žiniasklaida neteko progos aprašyti menkiausių poros skyrybų detalių. Žinoma tik tiek, kad N.Sparksas liko gyventi šeimos namuose, o buvusi žmona, kad vaikai galėtų nevaržomai bendrauti su abiem tėvais, visai netoli įsigijo naują būstą...

Plačiau apie meilės romanų autoriaus gyvenimą skaitykite 8-ajame „Ji“ žurnalo numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (8 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (8 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius