Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norite daržo be piktžolių? Ši priemonė padės jų išvengti, ruoškitės jau dabar

Piktžolės yra pagrindinis dalykas, sulaikantis žmones nuo daržininkystės malonumo. Juk niekas nenori laisvalaikio praleisti su kauptuku kapstant žemę. Tačiau yra puikus būdas to išvengti, atrastas, ko gero, visai netyčia.
Piktžolės darže
Piktžolės darže / Shutterstock nuotr.

Jeigu kada nors tvarkydami kiemą pakėlėte seną kartoninę dėžę nuo žemės, tikriausiai pastebėjote, kad po ja nėra žolės. Nieko keisto – ten augti sąlygos tikrai prastos, nes nėra to, kas augalams gyvybiškai būtina – saulės šviesos. Tad gudrūs sodininkai šį būdą jau senokai taiko savo daržuose, jei nenori pernelyg dažnai mojuoti kauptuku.

Shutterstock nuotr./Kartoninės dėžės
Shutterstock nuotr./Kartoninės dėžės

Taip, tokio daržo vaizdas gal ir nėra pats geriausias, tačiau koks rezultatas! Tad neišmeskite senų kartoninių dėžių į šiukšlių konteinerį, nes jos gali praversti sode. Jei jas išnešite į savo sklypą, jūsų augalai augs stiprūs, sveiki ir pamiršite apie varginančias piktžoles.

Naudodami kartonines dėžes daržovių lysvėms ir gėlynams mulčiuoti, galite sutaupyti nemažai lėšų, kurias tektų sumokėti už medžiagas iš sodo parduotuvės. Patys įsitikinsite, kad tai puiki alternatyva brangiam mulčui.

Kartoninės dėžės sode ypač naudingos ne tik daržovių, bet ir dekoratyvinių gėlių lysvėms. Jas galite naudoti mulčiavimui, kad apsaugotumėte augalus nuo neigiamos temperatūros ir taip neleistumėte jiems per daug atšalti arba per daug įkaisti.

Taip juos apsaugodami taip pat išvengsite greito vandens išgaravimo iš dirvos ir pamiršite varginančias piktžoles. Tačiau tai ne vienintelis dėžių paskleidimo ant dirvos privalumas. Juk irdamos jos pamažu aprūpins dirvą naujomis organinėmis medžiagomis.

Shutterstock nuotr./Kartoninės dėžės darže
Shutterstock nuotr./Kartoninės dėžės darže

Kaip tai padaryti?

Mulčiuoti lysves kartoninėmis dėžėmis nėra sudėtinga. Tiesiog išardykite senas dėžes, pašalinkite lipnią juostą ir kitus nereikalingus daiktus, kurie tikrai nėra naudingi jūsų augalams. Tada tiesiog padėkite jas lygiai ant žemės, sudrėkinkite vandeniu ir pritvirtinkite akmenimis.

Dėžes sode taip pat galite naudoti šiek tiek kitaip. Pirmiausia išpjaukite jose skyles, tada išdėliokite jas ant žemės ir į padarytas skyles sodinkite augalus. Jei baiminatės, kad tai subjauros jūsų gėlyną, tiesiog uždenkite jį žieve arba uždenkite storu nupjautos žolės sluoksniu. Mulčiavimui galite naudoti ne tik kartonines dėžes, bet ir senus laikraščius.

Shutterstock nuotr./Kartonas
Shutterstock nuotr./Kartonas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius