2017 10 16

Nukritusių lapų tvarkymas – greitai ir be vargo

Nukritę rudeniniai lapai ne tik džiugina akis, bet gali pridaryti ir bėdos, jeigu nepasirūpinsite tinkamu jų tvarkymu. Palikus nukritusius lapus ant važiuojamosios dalies, šaligatvių, vidaus kiemelių ar takų, šie gali tapti slidūs ir pavojingi.
Nukritusių lapų tvarkymas
Nukritusių lapų tvarkymas / Gamintojų nuotr.
Temos: 2 Sodas Ruduo

O po rudeninių lapų kilimu laukti pavasario palikta kruopščiai puoselėta veja negalės kvėpuoti ir ilsėtis. Gera žinia ta, kad pašalinti nukritusius lapus galima paprastai ir lengvai.

Kaip tą padaryti? Aplinkos priežiūros specialistai pataria naudoti lapų pūtiklius, su kuriais net ir didžiulius plotus galima sutvarkyti itin greitai, o apie varginantį mosavimą grėbliu (ir vėliau kankinančius nugaros skausmus) bus galima visai pamiršti. Pūtiklis yra nepamainomas tose vietose, kur su įprasta šluota ar grėbliu nukritusius lapus yra sunku pasiekti. Galvojantiems apie tokio prietaiso įsigijimą sodo technikos specialistai pataria rinktis modernų ir toliaregišką sprendimą – akumuliatorinį lapų pūtiklį. Ką reikia žinoti apie tokį įrenginį ir kokiais privalumais jis pasižymi, pataria Mocevičiaus firmos „Ginalas“ ekspertai.

Gamintojų nuotr. /Lapų pūtiklis
Gamintojų nuotr. /Lapų pūtiklis

Paprasta naudoti ir lengva prižiūrėti

Akumuliatorinis lapų pūtiklis yra lengvas ir pasižymi maža vibracija, todėl tokį įrenginį patogu naudoti ir tam nereikia jokio fizinio pasirengimo. Kaip teigia Mocevičiaus firmos „Ginalas“ ekspertai, būtent lengva ir paprasta priežiūra yra viena iš pagrindinių priežasčių, lemiančių lietuvių apsisprendimą įsigyti tokį įrenginį. Be to, gana dažna žmonių, perkančių benzininius įrenginius, baimė yra jų neužkurti arba kad tą padaryti bus labai sunku. Įsigijus akumuliatorinį lapų pūtiklį dėl to nebereikės sukti galvos – tik vienas mygtuko paspaudimas ir įrenginys iš karto veikia.

Kiemą sutvarkysite ypač greitai

Akumuliatoriniai pūtikliai yra daug našesni nei šluotos ar grėbliai, tad kiemą susitvarkysite kur kas greičiau. Tokie įrenginiai naudoja gana daug energijos, todėl su jais rekomenduojama naudoti kuo galingesnį akumuliatorių, pvz., AP 300. Su juo galėsite dirbti apie 25 min., tačiau tiek laiko tikrai užteks, nes jūsų darbo našumas bus nepalyginti didesnis.

Gamintojų nuotr. /Lapų pūtiklis
Gamintojų nuotr. /Lapų pūtiklis

Mažiau laiko ir išlaidų priežiūrai

Nusprendę įsigyti akumuliatorinį lapų pūtiklį jūs sutaupysite jo priežiūrai – nereikės rūpintis degalais, keisti oro ir kuro filtrų. Akumuliatorinių įrenginių variklis efektyviai taupo energiją ir beveik nesidėvi, todėl įsigytu lapų pūtikliu galėsite naudotis ne vieną sezoną.

Jokio triukšmo ir teršalų

Dėl akumuliatorinės technologijos tokie įrenginiai yra ypač puikus sprendimas, jeigu nenorite kelti triukšmo ir trukdyti kaimynams. Akumuliatoriniai lapų pūtikliai veikia labai tyliai, todėl, paguldę vaikus pietų miego, galėsite dirbti kieme ir nesibaiminti, kad jie prabus nuo triukšmo.

Didelis privalumas tiems, kurie rūpinasi ekologija ir švaresne aplinka – akumuliatoriniuose įrenginiuose naudojami varikliai neišmeta jokių teršalų.

Gamintojų nuotr. /Lapų pūtiklis
Gamintojų nuotr. /Lapų pūtiklis

Tas pats akumuliatorius – ne tik lapų pūtikliui

Akumuliatorinių įrenginių išskirtinumas toks, kad jums užtenka įsigyti tik vieną akumuliatorių ir jo įkroviklį. Vėliau tą patį akumuliatorių ir įkroviklį jūs galite naudoti visuose tokio tipo įrenginiuose, nes šie tarpusavyje yra suderinti. Puiki savybė, ar ne? Be to, ji leidžia dar ir sutaupyti.

Kaip teigia ekspertai, visai nesvarbu, kokios klasės pjūklą, žoliapjovę ar lapų pūtiklį įsigysite – skirtą mėgėjams ar profesionalams – tą patį akumuliatorių ir kroviklį galite naudoti visur.

Gamintojų nuotr. /Lapų pūtiklis
Gamintojų nuotr. /Lapų pūtiklis

Nepamirškite, kad rudeninius lapus galima panaudoti prasmingai – nupūsti juos ant lysvių ar ties jų pakraščiais ir taip sukurti naudingą mulčią. Kad darbas eitųsi sklandžiai, su akumuliatoriniu pūtikliu geriausia dirbti sausu ir nevėjuotu oru. Šlapius lapus nupūsti taip pat galima, tačiau jūsų darbo našumas bus gerokai mažesnis. Naudodami lapų pūtiklį vietoj šluotos ar grėblio pamatysite, kaip padidėja darbo sparta. Jums beliks supūsti šiukšles, lapus, spyglius į vieną krūvą ir viską susemti. Tai įvertins kiekvienas, kuriam rudeninių lapų tvarkymas jau yra spėjęs tapti pabodusiu užsiėmimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius