Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 08 10

Ozo parkas vienam vakarui virto juoko, pokalbių ir gatvės maisto erdve

Rugpūčio 9-osios vakarą Ozo parke prasidėjęs piknikas virto mini festivaliu – prie maisto vagonėlių nusidriekė eilės, vaikai pasileido po aikštelę ieškoti naujų draugų ir dūkti, o aikštę, kurioje dažniausiai žaidžiamas futbolas nuklojo pledai. Renginyje dalyvaujantys žmonės teigė, jog su kaimynais sutaria puikiai, tačiau iki šiol jiems netoptelėjo mintis surengti pikniką lauke – po renginio jie prašo, kad tokie vakarai Ozo parke taptų tradicija.
Piknikas, juodi ledai
Piknikas, juodi ledai / Asmeninio archyvo nuotr.

Šis bendrovės „Realco“ organizuotas piknikas buvo vienas iš renginių ciklo „Vasara mieste“, skatinančių vilniečius leisti laisvalaikį gamtoje, dalių. Į jį atriedėjo maisto vagonėlis „Ryklys“, tiekiantis šviežiai paskrudintą menkę su apkeptomis bulvytėmis ir ledų autobusiukas „Sweet Morello“, ledus gaminantis tik iš natūralių ingredientų – juodųjų serbentų, mangų, pistacijų kremo. Pikniko dalyviai šypsodamiesi skanavo ledus, o asortimentą papildžius šios vasaros hitu – juodais sezamo ledais iki „Sweet morello“ nusidriekė ilgiausia eilė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Piknikas Ozo parke
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Piknikas Ozo parke


Visi draugai – vieno kiemo

Su vaikais ir draugų kompanija į pikniką užsukęs Kęstutis teigė gyvenantis netoliese ir į parką einantis dažnai.

„Tačiau prisipažinsiu – nors puikiai sutariam su kaimynais, dar niekada nesame susiorganizavę pikniko, išnaudoję parko tam tikslui. Kažkaip tiesiog išeinam pasivaikščioti. Šita iniciatyva yra sveikintina – labai smagu! Pamatęs organizuojamą renginį visiems kaimynams parašiau: „Ateikit, traukit pledus, nesėdėkit namuose!“, – įspūdžiais dalinosi Kęstutis.

Jis teigė, jog „Ozo parko“ gyvenvietėje daugiausia jaunų aktyvių šeimų, todėl kaimynus jis susitinka ne tik išėjęs į parką – vaikšto į svečius ir netgi kartu atostogauja.

Vaikams didžiausia atrakcija – paukščiai! Dar mėtom lėkštes, žaidžiam futbolą ir badmintoną. O žiemą būna pilna sniego – statom pilis. Parkas iš tikrųjų yra mūsų atgaiva.

„Šiandien ant patiesaliukų susėdom trys šeimos. Jei tik vasaros bus geresnės – būtų puiku tęsti tokią tradiciją“, – šypsojosi jaunas vyras.

Interviu metu Kęstučio draugai dar nebuvo ragavę maisto vagonėlių siūlomų skanėstų, tačiau tikino, jog eis paragauti juodų ledų.
„Kažkaip intriguoja“, – į vagonėlio pusę žvelgė Kęstutis.

Su mažyliais ant pledo jaukiai įsitaisiusi Gabrielė paklausta, iš kur atvyko į pikniką, juokdamasi atsakė: „Mes visi – vieno kiemo! Gyvename šalia“.

Moteris džiaugėsi, jog piknikas patinka vaikams, o papildomą efektą suteikia virš galvų praskrendantys oro balionai.

Parkas tampa atgaiva po darbo dienos

„Berods, kaimynai anksčiau organizavo pikniką, tik aš jame nedalyvavau. Bet dabar jau tikrai eisiu, kiek tik jų bus. Esam labai susibendravę su kaimynais – dauguma jų yra jaunos šeimos su mažais vaikais“, – sakė Gabrielė.

Dėl mažylių gausos pašnekovės teigimu, parkas visada pilnas klegesio. Pati Gabrielė su kaimynais kartu sportuoja, važinėja dviračiais ar paspirtukais, keliauja pašerti gulbių ir ančių.

„Vaikams tai didžiausia atrakcija, tie paukščiai! Dar mėtom lėkštes, žaidžiam futbolą ir badmintoną. O žiemą būna pilna sniego – statom pilis. Parkas iš tikrųjų yra mūsų atgaiva“, – šypsojosi pašnekovė.

Kepėjui teko atlaikyti ne tik užsakymus, bet ir intrigas

Tuo metu Tomas Ozo parką tyrinėjo žvalgydamasis aplink – į pikniką jis atvyko net iš Riešės.

„Atvykau čia nes draugai, pažįstami pakvietė prisijungti. Šiandien pirmą kartą išgirdau apie tokį renginį! Gal per mažai domiuosi – lyg ir „Facebook“ turiu, bet nepastebėjau, kad toks vyksta. Ozo parką žinojau, bet kad čia vyksta tokie renginiai – ne“, – nuoširdžiai stebėjosi pašnekovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Piknikas Ozo parke
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Piknikas Ozo parke

Nors į renginį susirinko gerokai daugiau lankytojų, nei planavo jo organizatoriai, bendrovė „Realco“, Tomas svarstė, kad čia žmonių galėtų būti dar daugiau.

Paklaustas apie žuvį su apkeptomis bulvėmis pašnekovas įvertino vagonėlio „Ryklys“ žuvies kepėją Simą.

„Labai charizmatiškas žmogus, o svarbiausia – nepasiduoda intrigoms! Mačiau, kad turėjo pilną lapą užsakymų, bet visus aptarnavo iš eilės, tvarkingai, jokių „o gal kaip nors greičiau“. O „Ryklio“ maistas – skanus. Tiesa, aš tokį renginį daryčiau ketvirtadienį. Nes tokiu metu žmonės dar nėra išvykę, bet jau galvoja apie savaitgalį“, – patarė Tomas.

Vagonėlio „Ryklys“ šeimininkas Simas pikniko vakarą nė karto neprisėdo - užsakymai pasipylė vos atvėrus vagonėlio langus.

Šiandien ant patiesaliukų susėdom trys šeimos. Jei tik vasaros bus geresnės – būtų puiku tęsti tokią tradiciją.

„Pradėjom dirbti gegužę, tad esame visai švieži šiame reikale, – prisipažino Simas. – Patiekalas „Fish & Chips“ populiariausias Didžiojoje Britanijoje, bet mes šiek tiek adaptavome jį vietinei rinkai. Nedarėme visiškai klasikinio varianto“.

„Ryklys“ tiekia gruzdintą Atlanto menkę su bulvytėmis, dažniausia vagonėlio vieta – Vilniuje prie Baltojo tilto.

„Vasarą pastebėjome, kad atsirado daugybė naujų vagonėlių, tačiau nebijome konkurencijos – gatvės maistas yra labai populiarus!“, – teigė vagonėlio „Ryklys“ kulinaras ir vadovas.


Iš kokių ledų geriausia spręsti apie gamintojų meistriškumą?

Šio vagonėlio vadovas Vaidas Vyšniauskas teigė, jog ledus pagal itališkų gelato ledų principą jo komanda pradėjo gaminti prieš trejus metus.

„Esame keliaujantis ledų autobusiukas – važinėjame po šventes, renginius. Penktadieniais dirbame „Open kitchen“, o pirmadieniais –antradieniais mūsų ledų turi draugai – kavinė „Čaika“, – pasakojo V. Vyšniauskas.

Juodieji ledai gimė šią vasarą - jie gaminami iš juodojo sezamo.

„Prisipažinsiu – iš sezamų pastos išeina pilki ledai. Kad klientai būtų patenkinti, į šiuos ledus dar dedama šiek tiek anglies“, - teigė ledų autobusiuko „Sweet Morello“ vadovas.

Asmeninio archyvo nuotr. /Juodieji „Sweet Morello“ ledai
Asmeninio archyvo nuotr. /Juodieji „Sweet Morello“ ledai

Kaip patikrinti ledus? V. Vyšniausko teigimu, visų ledų gamintojų „veidas“ yra pistacijų ledai. Todėl pirmiausia ragaukite jų – jei patiks, greičiausiai nenusivilsite išbandę ir visų kitų rūšių ledų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius