-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 09

Pamestos kojinės diena: patarimai, kaip išsaugoti porą kartu

Kaip teigiama pranešime spaudai, tikriausiai daugelis yra patekęs į situaciją, kai ruošiantis išeiti iš namų, staiga po visus juos tenka ieškoti pamestos kojinės poros.
Kojinės
Kojinės / „Fotolia“ nuotr.

Ne vienam dėl tokio kuriozo yra tekę vėluoti į darbą, o kartais net nurausti iš gėdos, kai dienai įpusėjus pasirodo, jog kojas puošia skirtingos kojinės. Matyt, gana dažnai tą patiriantys žmonės ir sugalvojo pamestos kojinės dieną. Šia proga pateikiame keletą patarimų, kaip skalbiant ar tvarkantis išsaugoti abi kojines drauge.

Laikykite jas kartu

Prieš kiekvieną skalbimą nepamirškite, kad kojines reikia įdėti skalbti kartu. Jas galite sunerti užlenkus jų viršūnes, naudoti įvairius segtukus. Vis dėlto, bene geriausias sprendimas šioje situacijoje – kojinių kilpos, kurios daug nekainuoja, tačiau tiek skalbimui, tiek ir įprastam kojinių laikymui spintoje tinka labiausiai.

Skalbkite tik kojines

Galbūt tai neatrodo itin praktiška, tačiau jei turite daug kojinių, tai yra puikus šansas visas jas išsaugoti. Juk skalbiant kojines su kitais drabužiais, gana dažnai jas pražiopsome. Tokiu atveju viena jų būna išskalbta, kita pasilieka skalbinių krepšyje, o viso to rezultatas – desperatiškos kojinės paieškos, kai reikia skubiai išeiti iš namų.

Naudokite šiuolaikinę techniką

Jeigu, vis dėlto, nutiko taip, kad viena kojinė jau sukiojasi skalbimo mašinos būgne, tačiau kita toliau tūno skalbinių krepšyje, nepergyvenkite – jūs toks ne vienas. Štai, „Samsung AddWash“ tyrimas parodė, kad beveik 50 proc. Lietuvos gyventojų jau įjungę skalbyklę atsimena, kad į ją neįdėjo visų drabužių, kuriuos reikėjo skalbti ir, be abejo, dažnai tai būna pasimetusios kojinių poros. Su šia problema rečiau susiduria nebent moderniausių skalbimo mašinų savininkai, mat yra skalbyklių, kurios turi papildomas dureles, pro kurias pamirštą kojinę galima įmesti skalbimui jau prasidėjus.

Skaičiuokite

Tai pats paprasčiausias būdas, norintiems nepamesti savo kojinių poros. Prieš skalbimą suskaičiuokite, kiek kojinių dedate skalbti, o po skalbimo perskaičiuokite. Jeigu tuo užsiimti nenorite, paveskite šią užduotį savo mažiesiems – tai bus puikus būdas pasimokyti ne tik matematikos, bet ir tvarkos bei kantrybės. Jau nuo mažens šiuo klausimu mokykite atžalas atsakomybės ir priminkite, jog prieš dedant kojines į skalbinių dėžę, jas visuomet suporuotų.

Po skalbimo atidžiai apsižiūrėkite

Dažnai atsitinka taip, kad po skalbimo mes iš mašinos būgno paimame drabužius, kuriuos matome, atidžiai nepatikrinę, ar nieko iš skalbinių neliko. Tai viena dažniausių klaidų, nes dalis drabužių, o ypač kojinės, dažnai prikimba prie skalbyklės būgno. Taigi, baigus skalbti įdėmiai apžiūrėkite skalbimo mašinos vidų, pasukite būgną ir įsitikinkite, ar mašinoje neliko jokių paklydėlių.

Pamestas kojines laikykite vienoje vietoje

Taip jau nutinka, kad net ir atidžiausi ir labiausiai savo kojines prižiūrintys žmonės kartais jas pameta. Vis dėlto, likusios kojinės našlaitės nesuskubkite išmesti – visas jas kaupkite vienoje vietoje. Jas galima panaudoti praktiškiems dalykams: tai gali tapti puikiausia vieta susidėti smulkiems daiktams, dulkių ar kitų paviršių šluoste ir, šiek tiek padirbėjus, netgi žaislu keturkojui draugui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius