Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 23

Pamirškite generalinę tvarką namuose: kokie įpročiai padės palaikyti švarą

Sutikite, norėtųsi savaitgalį leisti su artimaisiais ir mėgaujantis įdomia veikla, o ne šveisti spinteles, grindis ar viryklę. Visą dieną, o kartais ir ne vieną, praleisti tvarkantis – mažų mažiausiai neįdomu, nors mėgautis švara patinka visiems.
Tvarka namuose
Tvarka namuose / 123RF.com nuotr.

Tad kokie įpročiai padėtų tą švarą išlaikyti kuo ilgesnį laiką ir išvengti nuolatinės generalinės tvarkos dienų?

Susitvarkykite drabužius iškart

Tai reiškia, kad nusirengę neturėtumėte jų numesti bet kaip (tas pats galioja ir švariems skalbiniams). Taigi – drabužius sulankstykite arba sukabinkite ant pakabų, o jeigu jie purvini – dėkite į skalbyklę ar skalbinių krepšį. Taip jūs sugaišite vos kelias minutes, tačiau tvarkos gausite su kaupu, be to, nereikės ieškoti drabužių, nes visada žinosite, kur jie yra.

Nelaikykite namuose nereikalingų daiktų

Džinsų, kurie jums per maži ir jų nenešiojate jau daugiau kaip penkerius metus, netvarkingų ir suskilusių indų, kurių nenaudojate, ir daugybės kitų dalykų. Stenkitės turėti mažiau, bet tik tai, ko jums iš tikrųjų reikia. Per tam tikrą laiką mes apsikrauname begale nereikalingų daiktų, kurie tik užima vietą ir renka dulkes.

Kuo mažiau popierių

Tai reiškia, kad žurnalai, laikraščiai ir kiti popieriai jūsų namuose turėtų užimti kuo mažiau vietos, o dar geriau – jeigu jie nėra jums reikalingi, išmeskite. Dokumentams ir kitiems svarbiems popieriams rinkitės dailius segtuvus – taip bus kur kas tvarkingiau.

Valykite iš karto

Bet kokioje situacijoje – išsipurvino drabužis, riebalai užtiško ant medinių grindų, pridegė puodas – valykite iš karto. Nelaukite, kol nešvarumai įsisenės.

Kuo mažiau daiktų ant lovos

Jokių penkių pagalvėlių ir trijų antklodžių užtiesalų. Būkite atviri sau – ar tikrai kiekvieną rytą turėsite laiko ir noro vargti, kad tobulai paklotumėte lovą? Be to, pernelyg daug dekoratyvių detalių dar ir užgriozdina namus, erdvę.

Batai ir viršutinė apranga – savo vietose

Tai reiškia, kad kai įėjus į namus jus pasitinka batų krūva ar striukų kalnas, tvarkos tikėtis sunku. Geriausia batus laikyti jiems skirtoje batų dėžėje, o striukes ir paltus sukabinti spintoje.

Nekaupkite nešvarių indų

Po valgio išplauti tris lėkštes paprasta kaip dukart du. O štai dienos pabaigoje iššveisti visos dienos indus, ant kurių pridžiūvę maisto likučiai, užtruks vos ne pusvalandį.

Visada daiktus laikykite jiems skirtose vietose

Bet kur išmėtyti daiktai sukuria netvarkos įspūdį, net jeigu tų daiktų nėra daug. Išsiugdykite įprotį visada daiktus padėti į jiems skirtą vietą. Taip jums nereikės sukti galvos, kur yra vienas ar kitas indas, drabužis, raktai, dokumentai ir pan.

Reguliariai valykite dulkes ir siurbkite namus

Kelis kartus per savaitę atlikite šiuos nesudėtingus darbus ir pamatysite, kad sutaupote laiko, o namai švarūs ir tvarkingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius