-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 05

„Panasonic“ TMAX muzikiniai centrai: kai nori galios ir kokybės

Pasaulis tiesiog eina iš proto dėl kokybiško garso. Jo nori ne tik melomanai, bet ir kiekvienas, mėgstantis muziką ar kartais dainuojantis. „Panasonic“ čia turi ką pasiūlyti – galima rinktis nuo mažiausio TMAX5 iki 2000 W galingumo TMAX50. Kuo skirasi ir kuo išskirtiniai šie – mažylis ir milžinas?
„Panaconic“ garso sistemos T – Max
„Panaconic“ garso sistemos T – Max / „Panaconic“ nuotr.

Prisiminkime, kad visi TMAX modeliai išsiskiria galingu ir tiksliu garsu, stilingomis ir nuotaikingomis šviesomis, bet labiausiai – galingais žemais dažniais, kuriuos galima jausti ne tik ausimis bet visu plaučių tūriu.

Šios serijos muzikiniai centrai yra ypač populiarūs tarp jaunų šeimų, porų, paauglių. Štai kodėl be kokybės tiek daug kūrybos ir fantazijos buvo nukreipta ir į dizainą, stilių, ergonomiką. Žinoma, tai mėgėjiška muzikos aparatūra, tačiau jos kokybė – fantastiška. Todėl pastaruoju metu TMAX tampa įprastu kiekvienuose namuose.

Garso kokybės evoliuciją būtų galima palyginti su fotografija technologijų spurtu – juk dabar kokybiškų nuotraukų nori kiekvieno telefono savininkas. Taip yra ir su garsu, o „Panasonic“ šioje srityje visada žingsniu priekyje. Natūralu, kad TMAX serija patenka į labiausiai augančią bei geriausiai perkamą muzikinių centrų modelių kategoriją.

„Panaconic“ nuotr./„Panaconic“ garso sistemos T – Max
„Panaconic“ nuotr./„Panaconic“ garso sistemos T – Max

Kompaktiška tobulybė

Galima sakyti, kad TMAX5 dar yra naujiena. „Panasonic“ greitai suprato, kad rinkoje reikia dar platesnio pasirinkimo ir dar mažesnės garso kolonėlės su visomis šiais laikais reikiamomis funkcijomis.

Taip prekyboje pasirodė naujas kompaktiškesnis ir mobilesnis modelis TMAX5. Čia reikėtų pabrėžti, kad gamintojas puikiai supranta garso prigimtį ir esmę. Geram, giliam ir visą patalpos erdvę užpildančiam garsui sukurti reikalingas pakankamas garso kolonėlės tūris. Būtų galima viską sumažinti iki sprindžio dydžio, tačiau net ir mėgėjai supras, kad garso galia ir kokybė negali tilpti delne. Kažkas iš jų nukentės. Žinoma, TMAX5 delne netelpa, tačiau panešti gali kiekvienas.

Štai kodėl vis mažesnį, bet kokybišką muzikinį centrą sukurti – iššūkis technologijų asams. TMAX5 neturi karaoke funkcijos ir specialių jungčių mikrofonams – papildoma įranga paaukota kokybės vardan.

Tiesa, mažumas turi pliusų – toks dydis suteikia puikią galimybę prijungti išorinę bateriją ir klausytis muzikos bet kur – gatvėje, gamtoje ar svečiuose. Sistema tokiame režime taupys elektros energiją. Garso galia sumažės, tačiau jos tikrai pakaks.

„Panaconic“ nuotr./„Panaconic“ garso sistemos T – Max
„Panaconic“ nuotr./„Panaconic“ garso sistemos T – Max

Ši mažesnė tobulo garso versija palaiko „Qi“ belaidį įkrovimą. Tai reiškia, kad galėsite savo telefoną krauti tiesiog padėję jį ant garso kolonėlės. Turėkime omenyje, kad tuo pačiu metu būtent iš šio telefono per „bluetooth“ ryšį yra leidžiama mėgstama muzika. Tai yra velnioniškai patogu ir praktiška. Žinoma, jei tokią krovimo funkciją palaiko telefonas.

Tai gana kompaktiško dizaino muzikinis centras – jį galima pastatyti vertikaliai ir horizontaliai. Lengva nusinešti ten, kur jo reikia. Tiesą pasakius, jei norime nesukti sau galvos dėl laidų, transportavimo, kokybės ir stiliaus, jei mėgstame klausytis muzikos namuose arba su nedidele draugų kompanija – tai idealus pasirinkimas, nesukeliantis jokių papildomų rūpesčių.

Mažasis modelis su kaupu išsaugo ir išlaiko tai, kuo pasižymi visi didesni broliai – tikrai fantastiškai atkuriami žemi dažniai. Specialiai sukurta „Bass reflex“ anga tinkamai sureguliuoja ir žemiausius dažnius. Kompaktiškame muzikiniame centre yra vienas 16 cm skersmens žemo dažnio garsiakalbis su dviem stiprintuvais. Taip pat – du 5 cm skersmens aukštų dažnių garsiakalbiai. Būtent jie užtikrina aiškų melodijos ir muzikinių garsų atkūrimą.

Mažas, galingas, švariai grojantis. Tai dar ne viskas. Šis mažylis taip pat gali būti valdomas per mobiliąją programėlę „MAX Juke App“. Galima sakyti, su TMAX5 ir programėle esame šiek tiek didžėjai.

„Panaconic“ nuotr./„Panaconic“ garso sistemos T – Max
„Panaconic“ nuotr./„Panaconic“ garso sistemos T – Max

Galios etalonas

O dabar prisiminkime, ką suteikia visų muzikinių centrų karalius ir galios etalonas TMAX50, kurio galia siekia ir 2000 W. Po galais, juk tokia galia gali kaip reikiant sudrebinti namo kontrukciją ir patikrinti jo tvirtumą.

TMAX50 papildomai sumontuotas dar vienas 20 cm skersmens žemų dažnių garsiakalbis, kuris dar labiau išryškina žemųjų dažnių išskirtinumą ir padidina bendrą garso galią. „Panasonic“ šių muzikinių centrų skleidžiamam garsui apibūdinti pasirinko anglišką terminą „airquake“.

TMAX50 modeliuose žybsi ir keičiasi šviesos, kurdamos diskotekos įspūdį. Pastarasis jausmas sudera su nepakartojamu garso slėgiu. Su gera kompanija galima surengti tikrą didžėjų vakarėlį – „Panasonic max juke“ programėlė turi puikių tam skirtų funkcijų.

Jei senos kartos muzikiniai centrai galėdavo girtis galimybe groti kasetes, plokšteles ir kompaktinius diskus, šiandien to jau nereikia – mes turime galimybę atkurti muziką iš USB atmintinės ar belaidžiu būdu per „bluetooth“. Be to, galime miksuoti, sulieti kūrinius ir atlikti dar galybę didžėjaus funkcijų.

„Panaconic“ nuotr./„Panaconic“ garso sistemos T – Max
„Panaconic“ nuotr./„Panaconic“ garso sistemos T – Max

O gal kompanijoje yra žmonių, kurie puikiai dainuoja? Muzikiniame centre yra du lizdai mikrofonams. Kai sakome „karaoke“, prisiminkime, jog ši žodis yra japoniškas – kaip ir „Panasonic“. Šioje šalyje karaoke yra ypatingai populiari pramoga kavinėse. O pandemijos metu – namuose. Galima drąsiai teigti, kad virusas tiesiogiai sukėlė ir kokybiškų namų garso sistemų pirkimo virusą. Juk amžinai nesėdėsi namuose tyliai.

Prisiminkime, kad minėti muzikiniai centrai yra specialiai pritaikyti didelės galios garsiakalbiams, todėl garsą galima drąsiai atsukti iki galo. Korpuso struktūra ir specialios ertmės užtikrina, kad muzikinis centras nevibruos net esant didžiausiam garsui, o garsiakalbiai išlaikys aukštą kokybę nepriklausomai nuo garso stiprumo.

Nepamirškime, muzikos ekspertai yra nustatę, kad mūsų kūną šokti verčia ne kas kitas, o pulsuojantys žemi dažniai, bosai. Jie palaiko ritmą, tačiau tuo pačiu mumyse kažką pažadina. Akivaizdu, kad „Panasonic“ tai puikiai supranta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius