Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 12

Patarimai, kaip išsirinkti patogų čiužinį ir kokybišką lovą

Sakoma, jog kiekvienas iš mūsų lovoje praleidžiame net trečdalį savo gyvenimo. Čia miegame naktimis, ilsimės, prieš miegą skaitome knygas ar žiūrime filmus. Tam, kad poilsis miegamojo kambaryje būtų kokybiškas, o rytais pabudę jaustumėmės pailsėję, svarbu išsirinkti gerą lovą ir patogų čiužinį. Tinkamai parinktas čiužinys užtikrina kokybišką poilsį atpalaiduodamas kūno raumenis ir suteikdamas galimybę užmigti giliau.
Patarimai, kaip išsirinkti čiužinį ir lovą
Patarimai, kaip išsirinkti čiužinį ir lovą / Partnerio nuotr.

Tiek čiužinys, tiek lova asmenims tarnauja ne vienerius metus, tad šiems pirkiniams specialistai rekomenduoja netaupyti, ypač – turint specialių poreikių, būtinų tinkamai stuburo padėčiai poilsio metu. Kadangi kokybiška lova ir čiužinys tampa ilgalaike investicija, ji gali pareikalauti plačiau atverti piniginę. Gerai apgalvojus, kokio dydžio lovą bei kokio tipo čiužinį norėsite įsigyti, patariama apžvelgti tiek fizinių, tiek elektroninių parduotuvių asortimentus ir įvertinti turimą santaupų kiekį. Jeigu jūsų išsirinkta lova bei čiužinys kainuoja brangiau, paspaudę čia galite sužinoti daugiau informacijos apie brangesnių pirkinių finansavimą. Kadangi visavertis poilsis yra svarbus tiek vaikams, tiek suaugusiems, remdamiesi specialistų rekomendacijomis pateikiame patarimus, padėsiančius išsirinkti geriausiai jūsų poreikius atitinkančią lovą ir čiužinį.

Svarbūs lovos išmatavimai

Miegamojo kambaryje, be jokios abejonės, svarbiausias baldas yra lova. Pasak specialistų, viengulės lovos plotis turėtų būti mažiausiai 80 centimetrų, o dvigulės – nuo 140 centimetrų ir daugiau, atsižvelgiant į asmeninius poreikius bei kambario plotą. Dar vienas patarimas, renkantis lovą fizinėje parduotuvėje – ant šios atsigulti ir sunėrus rankas už galvos stebėti, ar plačiausia alkūnių padėtis neišlenda už lovos kraštų. Šis patarimas galioja renkantis ir vaikiškas lovas. Taip pat patariama rinktis lovos ilgį, kuris būtų mažiausiai 15 centimetrų ilgesnis negu asmens ūgis. Šis patarimas dažniau taikomas suaugusiems asmenims. Kadangi vaikai auga, jiems galima paieškoti reguliuojamų lovų arba pirkti ilgesnę, kuri tarnautų ilgiau. Taip pat specialistai rekomenduoja rinktis lovas su įmontuotomis patalynių dėžėmis jose, tokiu būdu sutaupant kambario erdvės ploto. Be to, lovoje esančioje dėžėje galite laikyti ne tik patalynę, bet ir kitus kambaryje vietos neatradusius daiktus.

Partnerio nuotr./Patarimai, kaip išsirinkti čiužinį ir lovą
Partnerio nuotr./Patarimai, kaip išsirinkti čiužinį ir lovą

Populiariausios čiužinių rūšys

Išsirinkus lovą, geriausiai atitinkančią asmeninius ar šeimos poreikius, antras etapas – išsirinkti kokybišką miegą garantuojantį čiužinį. Šiuo atveju svarbu dėmesį atkreipti į medžiagas, iš kurių čiužinys pagamintas, jo kietumą bei pasidomėti gamintojo pateikiama informacija dėl papildomų čiužinio savybių. Viena svarbiausių – čiužinio horizontalumas. Tai reiškia, jog kiekvieno žmogaus stuburas lovoje turi gulėti horizontaliai, o taip pat čiužinys negali būti per daug minkštas. Kita gero čiužinio savybė – tinkamas aukštis. Įprastai čiužiniai yra gaminami apie 18 centimetrų aukščio, o stambesniems asmenims yra rekomenduojamas keliais centimetrais aukštesnis čiužinys.

Renkantis čiužinį, pasidomėkite, iš kokių medžiagų jis yra pagamintas. Dažniausiai aptinkamas – putų poliuretanas. Tokie čiužiniai sveria nedaug, yra tinkami net ir alergiškiems žmonėms bei neturi specifinio kvapo. Taip pat rinkoje galima rasti latekso čiužinius, kurių sudėtyje gausu kaučiuko. Šie čiužiniai yra ypač rekomenduojami žmonėms, turintiems stuburo problemų. Latekso čiužiniai prisitaiko prie kūno formų, nugarai suteikia atramą, yra elastingi bei pralaidūs orui.

Spyruokliniai čiužiniai, prisitaikantys prie žmogaus kūno svorio, taip pat įvardijami kaip užtikrinantys patogumą, gerą miegą. Šiais laikais spyruokliniai čiužiniai gaminami iš aukščiausios kokybės, tarptautinius standartus atitinkančių medžiagų, yra visiškai saugūs, patogūs ir suteikiantys miegui išskirtinį komfortą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius