Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 25

Patarimai, kaip išvalyti raudonojo vyno ir riebalų dėmes

Balta staltiesė aplieta raudonuoju vynu? O gal ant dailios medžiaginės servetėlės liko daug riebalų dėmių? Kiekvienas esame susidūrę su tokiomis dėmėmis, kurias išvalyti ne taip paprasta.
Kaip pašalinti vyno dėmes?
Kaip pašalinti vyno dėmes? / 123RF.com nuotr.

Tad nuo ko pradėti? Per šventes šie patarimai tampa dar aktualesni. O prireiks jiems tikrai nedaug – visų priemonių daugelis turime savo namuose.

Raudonojo vyno spąstai

  1. Kaip rašoma thekitchn.com, švaria šluoste ar skuduru nuvalykite išsiliejusį vyno perteklių. Netrinkite! Verčiau priglauskite šluostę, kad ši viską sugertų, mat kitu atveju tik dar labiau įtrinsite vyną ir dėmes pašalinti bus sunkiau.
  2. Pabarstykite dėmę druska taip, kad jos nesimatytų ir leiskite druskai išdžiūti. Kai ši išdžius, nugremžkite, gerai išskalaukite bei plaukite suteptą drabužį, staltiesę ir kt.
  3. Kaip skalauti? Kai druska išdžius ir ją pašalinsite, išplaukite dėmę sodos tirpalu arba lygioms dalimis sumaišytu indų plovikliu ir vandenilio peroksidu. Jei dėmė yra ant kilimo, pasinaudokite kempine. Vandenilio peroksidas gali būti balinamoji medžiaga, todėl naudokite jį tik šviesiems audiniams arba prieš naudodami išbandykite vidiniame drabužio kampe.
  4. Kas dar gali padėti? Kaip rašoma thespruce.com, galima ant dėmės užpilti baltojo acto, po kurio laiko – skysto skalbiklio ir suteptą drabužį ar staltiesę skalbti karštame vandenyje.
  5. Dar vienas būdas – užpilti ant dėmės sodos, o po kiek laiko – acto. Kai mišinys nustos burbuliuoti, pabandykite viską gerai išskalauti šaltam vandenyje, o jeigu reikia, procesą dar pakartokite.
  6. Svarbiausia – veikti kuo greičiau, kad dėmė neįsisenėtų.
123RF.com nuotr./Dėmės valymas
123RF.com nuotr./Dėmės valymas

Kova su riebalų dėmėmis

  1. Jeigu pagalvotume, indų ploviklis sukurtas riebalams pašalinti, tad kas trukdo juo išplauti riebalų dėmes ant drabužių? Tiesiog užpilkite šiek tiek indų ploviklio tiesiai ant dėmės ir prieš skalbdami palikite šiek tiek pastovėti, rašoma thekitchn.com. Baigę skalbti, patikrinkite, ar dėmė yra. Jei jos nepamatysite (greičiausiai nepamatysite!), galite siųsti daiktą į džiovyklę. Tikinama, kad šis triukas tinka net senoms riebalų dėmėms išskalbti, tad kodėl nepabandžius?
  2. Jei riebalų dėmė yra šviežia, pavyzdžiui, ką tik atsiradusi, soda gali padėti sugerti ir panaikinti dėmę. Tiesiog užbarstykite sodos ant riebalų ir palaukite 5-10 minučių. Tada šepetėliu nušveiskite sodą ir tuomet galite atlikti triuką su indų plovikliu, aprašytą aukščiau, kad sulauktumėte geriausio rezultato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius