Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 09

Patys stilingiausi rožiniai augalai jūsų interjerui

Šie augalai atrodo labai išskirtinai – spalvų deriniai užburia, suteikia namams jaukumo ir stilingumo.
Stromantė
Stromantė / Vida Press nuotr.

Kaip rašoma apartmenttherapy.com, augalai šiuo metu labai madinga interjero dalis. O kas galėtų pagalvoti, kad jų gali būti tiek daug skirtingų ir netikėtų spalvų bei atspalvių. Tad kviečiame akis paganyti po rožinį ir labai stilingą augalų rojų.

Stromantė (Stromanthe Sanguinea)

Nereiklus, tačiau įstabiai atrodantis augalas. Svarbiausia laikytis kelių pagrindinių taisyklių, jeigu norite, kad ši gėlė išlaikytų savo spalvas: neauginkite jos tiesioginiuose saulės spinduliuose, taip pat neperlaistykite. Nors stromantė mėgsta drėgmę, tačiau jos turi būti ne per daug.

Fitonija (Fittonia Albivenis)

Nors dažniausiai šie augalai yra baltos ir žalios spalvos, tačiau galime aptikti ir kur kas spalvingesnių variantų – nuo šviesiai iki ryškiai rožinių atspalvių.

A post shared by Helen Kilner (@thekilnerpotter) on

Kad šios gėlės gerai augtų, patariama nuolat palaikyti drėgmę ir laikyti atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių, kitaip gražuoliai lapai gali paruduoti.

Fikusas (Ficus Doescheri)

Juos paprasta prižiūrėti – tai nelepūs, lengvai prižiūrimi augalai, pakantūs daugeliui išorės faktorių. Tikinama, kad padeda valyti orą nuo įvairių kenksmingų medžiagų

Tradeskantė (Tradescantia Tricolor)

Auginant šį įstabų augalą svarbiausia išlaikyti tinkamą šviesos balansą. Tikinama, kad per daug šviesos gali nudeginti šios nuostabios gėlės lapus, o per mažai – sunaikinti spalvas. Šio augalo priežiūra yra visai paprasta, tačiau namams jis suteikia šarmo ir išskirtinumo.

A post shared by ???? Anna (@littleandlush) on

A post shared by Emma (@emptinexmyplants) on

Rausvasis filodendras (Philodendron Erubescens)

Šie augalai mėgsta drėgną, tačiau pralaidžią dirvą, gerai auga saulėtose, šviesiose vietose, tačiau tiesioginių saulės spindulių patariama vengti. Atrodo išraiškingai, yra nesunkiai prižiūrimas, todėl papuoš jūsų namus.

Turkleniai (Hypoestes Phyllostachya)

Šiems augalams labai patinka šviesa, taip pat – drėgmė, tačiau svarbu, kad nepermirktų. Pritrūkus saulės šviesos jų dailūs lapai gali išblukti, o jeigu dar ir bus vėsu, augalas gali pradėti juos mesti. Labai nemėgsta temperatūros svyravimų.

A post shared by Trix (@casaderoble) on

Rėjus (Rhoeo Spathacea)

Tik pažvelkite į šį nuostabų augalą – jis tikrai pagyvins jūsų namus. Įstabios spalvos labai gražiai dera kartu – gėlės lapų viršus žalias, o apačia rausva. Mėgsta augti šviesiose vietose, drėgmę, todėl laistykite dažnai.

A post shared by Tina (@peonyplantsandlatte) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius