Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Peilis“ odiniams batams: kaip prižiūrėti avalynę, kai gatve tenka „plaukti“

Kokybiški odiniai batai dažniausiai turėtų tarnauti ne vienerius metus, tačiau mūsų klimato juostoje jiems tenka patirti nemažai iššūkių. Lietingas oras arba, dar blogiau, šaltasis periodas, kada gatvės ir šaligatviai barstomi druska, gali sugadinti kokybiškiausius batus, jeigu jų neprižiūrėsite. Kokių priemonių giebtis, kad išsaugotume savo avalynę netgi tuo metu, kai kalnai sniego virsta nemalonia druskuota „pliurze“?
Batų priežiūra
Batų priežiūra / Shutterstock nuotr.
Temos: 3 Avalynė Batai Buitis
  1. Pirmoji taisyklė – tik nusipirkus odinius batus, juos gerai „pamaitinti“. Tai yra įvairūs purškalai ir tepalai, kurie impregnuoja odą ir neleidžia susigerti drėgmei. Tad jeigu batų pardavėja jums siūlo priemones, nesispyriokite – prižiūrima avalynė tarnaus gerokai ilgiau.
  2. Reguliarus batų valymas grįžus namo turėtų tapti jūsų geru įpročiu. Nuvalyti reikia ne tik purvą, dulkes, bet ir druskos likučius, kurie vėliau tiesiog išėda odą, palieka dėmes ir pakenkia išvaizdai. Valykite ne per šlapiai, o lengvai drėgna šluoste ar kempinėle.
  3. Jeigu batai labai sušlapo, išdžiovinti juos geriau ne per didelėje, o natūralioje temperatūroje.
  4. Išdžiūvusi oda sukietėja, išsausėja, tad ją reikia pamaitinti specialiu tepalu ar kondicionieriumi. Šios priemonės odą suminkštins ir leis jai tarnauti ilgiau bei padės apsaugoti nuo susidariusių įtrūkimų.
  5. Periodiškai keiskite padelius. Jei įmanoma, naudokite atsarginius ir reguliariai juos keiskite. Tai ne tik padės išvengti nemalonių kvapų, bet ir ilgiau išlaikys batų formą.
  6. Daugiau dėmesio skirkite apatinėms batų dalims. Oda ir siūlės apačioje yra labiau paveiktos druskos, tad prižiūrėdami batus stenkitės tas vietas valyti ypatingai kruopščiai.
  7. Nanotechnologijos. Kiekvienais metais pasirodo naujų produktų ir technologijų batų priežiūrai. Kai kurie purškikliai papildyti nanodalelėmis, kurios sudaro apsauginį sluoksnį ant batų paviršiaus. Šis sluoksnis sulaiko drėgmę, neleidžia nešvarumams įsiskverbti į odą ir apsaugo nuo dėmių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius