-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios „Telia Play“ filmų ir serialų rekomendacijos pavasarėjančiam savaitgaliui

Viskas. Peržiemojome. Orų prognozuotojai tikina, kad dabar tik geryn ir šiltyn. Bent jau reikia tuo tikėti. Jei šį savaitgalį planuojate savo laiką prie namų ekranų, leiskite jums padėti su dilema: „Ką žiūrėsime?“ Trys labai skirtingi filmai bei dviejų serialų rekomendacijos. Rinkitės pagal skonį ir poreikį.
„Tik ne tu“ („Anyone but you“, 2023)
„Tik ne tu“ („Anyone but you“, 2023) / Telia play nuotr.

„Tik ne tu“ („Anyone but you“, 2023)

Visus praėjusius metus geltonoji spauda mirgėjo pranešimais, kaip pagrindiniai filmo aktoriai, simpatiškieji Glenas Powellis ir Sydney Sweeney, besifilmuodami šioje romantinėje komedijoje, pradėjo artimiau bendrauti ir realiame gyvenime. Fotografai juos persekiojo, tikėdamiesi kompromituojančių kadrų, o žurnalistai vis bandė ištraukti informaciją – tai jūs pora ar ne?

Net ir patys aktoriai kurstydavo šiuos gandus bei reklamuodami filmą nevengdavo lipšnumo, taip vedžiodami visus už nosies.

Kaip ten buvo iš tikrųjų, niekas ir nesužinos, tačiau tokia rinkodaros kampanija kino juostai išėjo tik naudą – jau dabar ši komedija yra didžiulis hitas ir skaičiuoja virš 200 milijonų dolerių uždarbį.

O tai apie ką filmas? Tai absoliučiai klasikinė romantinė komedija (angl. rom-com), kuomet iš pradžių vienas kito nemėgę pagrindiniai herojai po truputį pradeda jausti ir romantinius jausmus. Vaizdai – gražūs, žmonės – simpatiški, juokeliai – vulgarūs, tiesiog per daug negalvodami mėgaukitės charizmatiškais veikėjais ir jų nuotykiais.

Beje, projektas finansiškai taip atsipirko, kad šis aktorių duetas jau galvoja ir apie kitą bendrą projektą. Įdomu bus stebėti, kokią legendą apie savo santykius jie kurstys toliau. Kas ten žino, gal, bežaisdami su žiniasklaida, prisižais ir iš tikro.

Filmą galite pasižiūrėti čia.

Telia play nuotr./„Tik ne tu“ („Anyone but you“, 2023)
Telia play nuotr./„Tik ne tu“ („Anyone but you“, 2023)

„Pavojingas meilužis“ („Cat person“, 2023)

2017 metų pabaigoje amerikiečių rašytoja Kristen Roupenian, skambiai kalbant, pernakt išgarsėjo, kuomet žurnale „The New Yorker“ išspausdinta jos trumpa istorija „Cat Person“, patalpinta internete, tapo viral. Jaunimas pradėjo dalintis šia istorija, kuri, anot jų, tiksliai atspindėjo, ką reiškia šiais laikais susitikinėti su kitais žmonėmis. Socialinėse medijose šis pasakojimas buvo vadinamas puikiu šiuolaikinio vaikščiojimo į pasimatymus (modern day dating) pavyzdžiu.

Ši istorija taip patiko režisierei Susannai Fogel, jog ji ėmėsi jos ekranizavimo.

Filme matome, kaip jauna dvidešimtmetė mergina Margo susipažįsta su keliolika metų vyresniu vaikinu Robertu ir jie tekstinėmis žinutėmis pradeda klasikinį flirtavimą, kuris veda link intymesnių ir artimesnių santykių.

Pasakojimas taikliai atskleidžia skirtumus bei atspinti tą takoskyrą tarp jaunosios („Gen Z“) ir tūkstantmečio (millennials) kartos atstovų.

Tačiau Margo nusprendus, jog Robertas nėra tas vaikinas, su kuriuo ji norėtų rimtesnių santykių, filmo istorija gerokai patamsėja ir iš romantinės virsta trileriu.

Kaip ir gyvenime, taip ir čia žmonės sunkiai priima tiesą, kad jiems kartu tiesiog ne pakeliui.

Filmą galite pasižiūrėti čia.

Telia play nuotr./„Pavojingas meilužis“ („Cat person“, 2023)
Telia play nuotr./„Pavojingas meilužis“ („Cat person“, 2023)

„Ir karalius pasakė: koks fantastiškas prietaisas!“ („Fantastic Machine“, 2023)

Kiekvieną rudenį Lietuvoje vyksta dokumentinio kino festivalis „Nepatogus kinas“, mūsų šalies žiūrovams pristatantis filmus, nagrinėjančius aktualias socialines problemas bei keliančius aktualius klausimus.

Praėjusiame festivalyje buvo pristatyta dokumentika, kurios reklaminiame plakate matėme pavojingame aukštyje kabančią merginą. Jei manote, kad tai profesionalus kaskadinis triukas, klystate. Tai sustabdytas kadras iš vaizdo įrašo, kai keli bepročiai sugalvojo nufilmuoti pavojingą, bet efektingai atrodantį triuką ir patalpinti jį socialinėje medijoje.

Šioje dokumentikoje šmaikščiu ir satyrišku tonu pristatoma visa judančių vaizdų istorija – nuo pat pirmosios fotografijos iki šių dienų socialinių medijų beprotybės.

Ar kas pradžių pradžioje galėjo pagalvoti, kad internetuose Islamo valstybės (ISIS) kovotojai mokys, kaip pasigaminti bombą?

Jei savaitgalį rasite laisvas 88 minutes ir norėsite jas praleisti prasmingai, tikrai rinkitės šią dokumentiką.

Filmą galite pasižiūrėti čia.

Telia play nuotr./„Ir karalius pasakė: koks fantastiškas prietaisas!“ („Fantastic Machine“, 2023)
Telia play nuotr./„Ir karalius pasakė: koks fantastiškas prietaisas!“ („Fantastic Machine“, 2023)

„Išėjimas (Suomija)“ („Exit“, 2022)

Gali būti, jog šis serialas patiks tiems, kurie jau „viską išžiūrėjo“ ir kuriems „nebėra ką žiūrėti“. Kaip visuomet, tokiais momentais į pagalbą atskuba šiaurietiška produkcija. Ir kaip visuomet, lai ekrane girdima suomiška kalba neatbaido nuo šio vakaro pasirinkimo. Kodėl vakaro? Visgi, serialas skirtas išskirtinai suaugusiai auditorijai.

Suomiai šį serialą sukūrė pagal visas populiarumo viršūnes pasiekusį to paties pavadinimo norvegišką serialą. Kas tiko norvegams, puikiai suėjo ir suomiams. Privalu paminėti, kad šioje suomiškoje adaptacijoje daugiau humoro, suomiams būdingo sauso sarkazmo ir suomiškos atmosferos. Akys čia tikrai ilsėsis matant ekrane įspūdingo grožio aplinką.

Kaip patys kūrėjai sako, ši ekrano istorija įkvėpimo semiasi iš tikro gyvenimo ir yra lengvai įtakota realių žmonių.

Pasakojimas sukasi apie keturis itin turtingus, simpatiškus ir įtakingus vyrus, kurie nuolat ieško stimulo pabėgti nuo kasdienybės. Ką tai reiškia? Pavojingas laisvalaikis, narkotikai, prostitutės, apgavystės, manipuliacijos, galios žaidimai ir kiti ne visai sakralūs pasirinkimai.

Kaip ir reikia tikėtis, tai niekada nepraeina be pasekmių. Nie-ka-da.

Filmą galite pasižiūrėti čia.

Telia play nuotr./„Išėjimas (Suomija)“ („Exit“, 2022)
Telia play nuotr./„Išėjimas (Suomija)“ („Exit“, 2022)

„Tri Painso paslaptys“ („Three Pines“, 2022)

Sveiki, detektyvų gerbėjai, gal šį vakarą norėtumėte pabandyti ką nors kanadietiško ir ne tokio tradicinio, kaip kad jūsų sekmadieniais žiūrimi britų detektyvai? 
Visiems susidomėjusiems dar vienas stiprus koziris – pagrindinį vaidmenį čia atlieka britų aktorius Alfredas Molina, kuris tikrai privers stabtelti ties šiuo pasirinkimu. Šis aštuonių dalių mini serialas nustebins, kuomet istorijos darysis tokios tamsios ir suktos, jog net ir pačiai detektyvų karalienei Agatai Kristi pasidarytų visai įdomu stebėti šią šiaurietišką Kanados aplinką.

Filmą galite pasižiūrėti čia.

Telia play nuotr./„Tri Painso paslaptys“ („Three Pines“, 2022)
Telia play nuotr./„Tri Painso paslaptys“ („Three Pines“, 2022)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius