Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 24

Perskaitę šį tekstą norėsite skalbti visus ką tik nusipirktus drabužius

Parduotuvėje ant pakabos kabanti suknelė atrodo kuo puikiausiai, ir tikrai švari – juk nauja! Taigi ar tikrai reikia skalbti visiškai naują drabužį, kuris dar nė karto nebuvo dėvėtas?
Skalbimas
Skalbimas / Vida Press nuotr.

Viskas priklauso nuo to, kaip reaguojate į bėrimus, vabzdžius ir ligas. Pasak Kolumbijos universiteto Medicinos centro prof. dermatologo Donaldo Belsito, tie parduotuvės lentynose gulintys ar ant pakabų kabantys drabužiai nėra jau tokie švarūs, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, rašo Today.com.

Yra tam tikrų infekcinių ligų, kurios gali būti perduodamos per drabužius.

Profesorius, kuris „The Wall Street Journal“ pasakojo apie rizikas, pastebėjo, kad dažikliai ir formaldehido dervos gali sukelti odos sudirgimą arba alergines reakcijas. Tačiau tai nėra vienintelės rizikos.

„Esu matęs utėlių atvejų, kurios tikriausiai persidavė parduotuvėje matuojantis drabužius. Taip pat yra tam tikrų infekcinių ligų, kurios gali būti perduodamos per drabužius“, – sakė D.Belsito ir pridūrė, kad jam taip pat yra tekę regėti niežų atvejų, kurie atsirado po to, kai žmonės parduotuvėje matavosi drabužius.

Pasak jo, drabužių matavimosi kabinos nėra vienintelė vieta, kur vyksta tam tikras sąlytis su kitais žmonėmis. Įsivaizduokite, kiek daug rankų liečia drabužius, kuriuos nusiperkate: gamintojas, siuntėjas, taip pat asmuo, kuris juos išpakuoja ir dėlioja į lentynas.

Pats gydytojas D.Belsito, įspėjantis apie tykančias rizikas – tokias kaip grybelis ir kitos – nusipirktus drabužius skalbia net du kartus.

„Higienos požiūriu, tai labai geras dalykas. Būdamas dermatologas ir matęs tiek įvairiausių atvejų, aš nenoriu šitaip rizikuoti“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius