Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 17

„PetCity“ skelbia „PetFaktoriaus“ finalą: stebinantys augintinių gebėjimai ir įnirtinga kova dėl pirmosios vietos

Linksmiausių, talentingiausių ir žaismingiausių augintinių konkursas „PetFaktorius“ baigėsi. Nuo spalio pradžios konkurso organizatorius, vieno didžiausių Baltijos šalyse augintinių centrų „PetCity“ atstovus, pasiekė daugybė smagių vaizdo įrašų. Juose šalies gyventojų augintiniai demonstravo unikalius gebėjimus. Ir nors kiekvienas jų buvo ypatingas, į laimėtojų gretas pavyko patekti tik trims keturkojams.
Tokyo
Tokyo / Asmeninio archyvo nuotr.

Garbingąją pirmąją vietą ir pagrindinį prizą – telefoną „Iphone 14“ bei prekių rinkinį augintiniui – laimėjo balsingoji jorkšyrų terjerė Čika, kurios dainavimo sesiją skambant žadintuvo signalui nufilmavo jos šeimininkė Karina. Antroji vieta atiteko akitų veislės kalytei Kaya, pademonstravusiai žaismingas komandas, duotas šeimininkės Jolitos. Na, o „PetFaktoriaus“ bronzinis prizas iškeliavo australų aviganiui Tokyo, atlikusiam išskirtinį šokinėjimo triuką, kurio finišas buvo netikėtas – šuo atsidūrė savininkės Elenos glėbyje. Antrosios ir trečiosios vietos laimėtojai pradžiuginti atitinkamai 200 ir 100 Eur kuponais „PetCity“ parduotuvėje.

Laimėjimas – tikėtas, tačiau vis tiek nustebinęs

Pirmosios vietos laimėtoja jorkšyrė Čika ir jos šeimininkė Karina šiomis dienomis tikrai turi ką švęsti. Susisiekus su Čikos savininke, moteris neslėpė džiugesio – teigė, kad emocijos sužinojus apie laimėjimą yra pakilios ir kol kas neslūgsta. Tiesa, Karina pripažino, kad laimėjimo tikėjosi ir labai siekė. „Tikrai stengėmės, kad mūsų balsingoji Čika laimėtų. Raginome balsuoti savo artimuosius, draugus, kolegas – neabejoju, kad jų balsai, o svarbiausia – geri norai – prisidėjo prie Čikos pergalės. Juolab, kad Čika – visų draugė, entuaziastingai sutinkanti kiekvieną užsukusį į svečius“, – pasakoja Karina. Jorkšyrės šeimininkės teigimu, kalytė yra geriausia žmogaus kompanionė, nes yra labai meili, nuoširdi ir lojali. Čika drauge su šeimininkais keliauja visur: į miestą pasivaikščioti, į parduotuves, svečiuojasi pas draugus, vyksta į keliones. Nors yra nedidelė, o jos išvaizda tarsi byloja apie švelnų charakterį, iš tiesų yra labai sargi. Tiesa, daugelis dešimties metų Čiką vis dar palaiko... ne per seniausiai pasaulį išvydusiu šunimi. „Čikos unikalumas – puiki genetika. Daugelis negali patikėti, kad kalytė skaičiuoja jau vienuoliktuosius šuniško gyvenimo metus. Neretai gatvėje prie mūsų prieina praeiviai ir teiraujasi, kiek jorkšyrei.. mėnesių. Tad dėl savo nedidelio kūno sudėjimo ir žvilgaus kailiuko daugelis ją palaiko kur kas jaunesne nei ji yra iš tikrųjų“, – teigia laimėjusios kalytės savininkė.

Asmeninio archyvo nuotr./Čika
Asmeninio archyvo nuotr./Čika

Ir nors Čika niekuomet nebuvo profesionaliai dresuojama, labiau už išmoktas komandas ji aplinkinius žavi savo talentu „dainuoti“. Savo solinį pasirodymą ji pademonstravo ir „PetFaktoriaus“ konkursui siųstame vaizdo įraše – akompanavo skambančiam žadintuvo signalui. „Tai tikrai ne pirmas kartas, kuomet Čika pasauliui rodo savo savitą gebėjimą dainuoti. Išgirdusi kokį nors pašalinį garsą – mobiliojo telefono skambutį, žadintuvo, radijo ar kokį kitą skambesį – ji pradeda ritmingai loti, dovanodama visiems gerą juoko ir puikios nuotaikos dozę“, – pasakoja Karina. Su muzikos ritmu ir nenutrūkstama energija Čika, ko gero, pasitiko ir žinią apie laimėjimą, o naujojo „Iphone 14“ telefono garsai šeimininkams, ko gero, dovanos dar ne vieną muzikalią augintinės akimirką.

Ras kur panaudoti sidabrinį prizą

Akitos veislės kalytė Kaya – konkurso dalyvė, likusi antrojoje vietoje. Nedideliu balsų skaičiumi jorkšyrei Čikai nusileidusi šunytė žiūrovus bandė užkariauti išmoktomis komandomis. Šios komandos – ne tik Kaya, bet ir jos šeimininkės Jovitos nuopelnas. Jovita stropiai užsiima Kaya treniravimu, todėl rezultatai kalba patys už save: Kaya moka daugiau nei 20 įvairiausių komandų. Tiesa, nors yra aktyvi ir nenustygsta vietoje, Kaya kartu – tikra šeimos draugė, kuri yra be galo prieraiši ir mylinti žmones. „Nors Kaya turi daugeliui akitų būdingo užsispyrimo, ji noriai prisileidžia žmones, mėgsta dėmesį, glamones. Nuo pat mažų dienų ji „sveikinasi“ su kiekvienu kaimynu: pribėgusi vizgina uodegą, pasitinka lojimu. Kaya – be galo lojali, o taip pat imli ir žingeidi, todėl ją lengva treniruoti, ji gana greitai pasiduoda komandoms“, – pasakoja Jovita.

Ir nors Jovitos šeima kadaise svajojo apie kitos veislės šunį, nė dienos nesigaili pasirinkusi akitą, kuri yra neišskiriama kasdienybės kompanionė. Kaya ne tik palaiko kompaniją namuose, ji puiki partnerė lauko veikloms, nes mėgsta bėgioti, dūkti gryname ore. Kaya turimų žaislų arsenalą puikiai papildys laimėtas prizas – čekis į „PetCity“ parduotuvę. „Esame nuolatiniai „PetCity“ klientai ir gerai žinome parduotuvės asortimentą. Be abejo, tikrai rasime, ką išsirinkti parduotuvėje ir kokiomis priemonėmis praskaidrinti Kaya teikiamas komandas“, – teigia Jovita.

Asmeninio archyvo nuotr./Kaya
Asmeninio archyvo nuotr./Kaya

Savo gebėjimus demonstruos ir kituose konkursuose

Vienintelis laimėtojų trijulės vyriškosios lyties atstovas – patinas Tokyo ir jo šeimininkė Elena nė kiek neliūdi dėl užimtos trečiosios vietos. Priešingai, laimėta trečia vieta: stimulas siekti pirmosios vietos ateinančiuose „PetFaktoriaus“ konkursuose. „Visuomet džiugu parodyti kitiems, ką tavo šuo sugeba, kokiu talentu pasižymi. Įvertinimas paglosto savimeilę, o kartu skatina tobulėti“, – teigia Tokyo savininkė Elena. Jauna moteris australų aviganio veislės šunį yra išmokiusi įvairiausių triukų, o vieną iš jų pademonstravo ir konkursui atsiųstame vaizdo įraše. Elenos teigimu, šuns lavinimas, elgsenos tobulinimas, dresūra – puikus būdas ne tik auklėti šunį, bet ir užmegzti su juo glaudesnį ryšį. „Australų aviganiams būtina intensyvi kasdieninė iškrova, todėl bendrų treniruočių metu Tokyo ne tik pasikrauna energijos, geros nuotaikos, o kartu ir gilina ryšį su šeimininku, stiprina pasitikėjimą juo“, – pasakoja Elena.

Asmeninio archyvo nuotr./Tokyo
Asmeninio archyvo nuotr./Tokyo

Tokyo šeimininkės teigimu, šis šuo atitiko visas trokštamo šuns savybes: jis lojalus, sargus, patikimas, draugiškas. Iš pačios Prancūzijos atkeliavęs australų aviganis be galo judrus, tačiau tokio šuns Elena ir ieškojo. „Ieškojau sportinio tipo šuns, kuris pasižymėtų judrumu, greita reakcija, tvirtu kūno sudėjimu, tačiau drauge būtų šeimyniškas ir meilus. Visas šias savybes atitiko Tokyo, kuris vos atkeliavęs į namus tapo nepakeičiamu draugu“, – teigia šuns šeimininkė. Aktyviai kitų žmonių augintinius ankstyvesniuose „PetFaktoriaus“ konkursuose palaikiusi Elena tikina, kad Tokyo pasirodymas šiame konkurse – tikrai ne vienintelis. Tokyo dar yra labai jaunas – vos metų su puse, tad jo laukia dar ne vienas išmoktas triukas. „Tikrai dar turime, ką parodyti. Būtinai atsitiesime“, – šypsodamasi pokalbį baigia Elena.

Trijų „PetFaktoriaus“ nugalėtojų istorijos atspindi pagrindinę konkurso žinutę: kiekvienas augintis pasižymi talentu, bet tik šeimininko rūpestis, dėmesys ir skirtas laikas gali padėti gebėjimams atsiskleisti. Linkime nepamiršti laimėjusių keturkojų savininkams dažniau apgaubti augintinius šiluma ir dėmesiu, o sargiesiems draugams – išlaikyti norą mokytis naujų triukų ir komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius